PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123383}

Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 517 tys. ocen
7,7 10 1 516745
6,5 88 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Nuda...

ocenił(a) film na 8

Nudny film o nudnym człowieku i tyle. Oto przykład jak przez 3 godziny nie pokazać właściwie nic ciekawego, znaczącego... Brad Pitt beznadziejny.

ocenił(a) film na 3
adam_147

Masz rację.. dopiero za 3 razem dotrwałam do końca tego filmu..

Ogólnie pomysł ciekawy ale jakoś nie przypadł mi do gustu...

ocenił(a) film na 5
testerka90

Muszę się zgodzić;)
Nuda...

ocenił(a) film na 5
adam_147

Ja również się zgadzam. Nudny przez co te 3 godziny ciągnęły się w nieskończoność. Nigdy więcej.

ocenił(a) film na 10
sylvia_fw

nie rozumiem, jak mozna nazwać ten film "nudnym", "o nudnym człowieku". Ten kto go nie zrozumiał, tak jak kiedyś było z Salą samobójców, zwyczajnie nie zdobył sympatii. Jak oglądają go 8 latki kochające Bling Ring i Harrego Pottera, rzeczywiście, wtedy, można stweirdzić, ze film jest nudny. Szkoda słów.

ocenił(a) film na 3
camillajuliett

Ale na szczęście każdy ma prawo do własnego zdania i opinii :D pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 1
testerka90

Zgoda. Film nudny, oparty na chorych emocjach. Twórcy każą nam się wczuwać w nienaturalne sytuacje psychologiczne. Jeśli ktoś odrzuca zdrowy rozsądek i ma w nosie wiarygodnośc psychologiczną, słowem żegna się z własnym rozumem, wtedy może ten film ogladać, a nawet gadać, że mu się podoba.

ocenił(a) film na 10
rawkaz

myślę, że jednak fakt ile dostał nagród mówi sam za siebie, z resztą bez sensu się sprzeczać bo rzeczywiście, każdemu może podobać się co innego, ale nawet kiedy jakiś film mi się nie podoba, wyczuwam czy jest dobry, czy nie. a ten film zasługuje nawet na miano bardzo dobrego, mimo, że jest ciężki i trudny do zrozumienia tak jak wyżej napisałeś/aś, trzeba odrzucić zdrowy rozsądek. Niemniej jednak nie rozumiem z jakiej racji ktokolwiek może mu dawać ocenę : 1, nie zawstydzajmy sami siebie.

ocenił(a) film na 1
camillajuliett

Jestem silnie przywiązany do mojego zdrowego rozsądku i odrzucam wszelkie próby manipulacji i zamieniania go w bezładną sieczkę. Nawet jak pochodzą z oskarowego hollywoodzkiego filmiku. Stąd mocna i niewzruszona jedynka dla tego dziełka. Powiem ci zresztą w tajemnicy, że przyznanie temu filmowi paru nominacji i oskarów świadczy tylko o tym, że zawiera jad, którego stężenie i ponętny zapach spodobały się czlonkom akademii. Na podobnej zasadzie ocenia od lat komitet noblowski.

ocenił(a) film na 8
rawkaz

Zatem polecam Tobie filmy dokumentalne, choć pewnie i niektóre z tych będą przeczyć Twojemu zdrowemu rozsądkowi...
Żenujące jest to że wielu ludzi ocenia filmy jedną kategorią w Twoim przypadku "zdrowego rozsądku"

ocenił(a) film na 8
rawkaz

" zawiera jad, którego stężenie i ponętny zapach (...)"
"oparty na chorych emocjach".

Chyba jednak przesada z lekka...

"Jestem silnie przywiązany do mojego zdrowego rozsądku i odrzucam wszelkie próby manipulacji i zamieniania go w bezładną sieczkę".

To po jaki grom oglądasz film fantasy?

camillajuliett

dzieci do lat 16 raczej się nie bedą znać na kinie tylko na filmach z trailerów puszczanych w tv, więc... szkoda, że tak jest.

ocenił(a) film na 10
madtrexx

pozostaje współczuć dzieciom do lat 16

ocenił(a) film na 9
rawkaz

To jest film fantasy, czego się spodziewasz człowieku? Normalne jest, że będzie mówił o tematyce nierealistycznej.

ocenił(a) film na 5
camillajuliett

Harryego Pottera też nie trawię bo jest marny i jako książka i jako film. Benjamin Butt(on) też jest mdły i doszukiwanie się tam głębi na siłę jest bezcelowe.
Jeśli jeśli Sala Samobójców to dla ciebie jakaś ambitna twórczość to dyskusja nie ma sensu:)
Trzy przykłady słabego kina, nie ma o czym dyskutować.

ocenił(a) film na 5
strzelec_

Zgadzam się z Tobą, choć dałam szóstkę, bo... potencjał był. Do końca obejrzałam, kilka ładnych scen, ale generalnie duże rozczarowanie.

Również rozbawiły mnie wypowiedzi dziewczyny do której komentarza się odnosisz :D
Te gadki, że ktoś nie dojrzał do zrozumienia tego filmu (przepraszam, co tam jest takiego zawiłego do zrozumienia?), albo, że wszyscy (którym film się niezbyt podobał) do głupie dzieci do lat 16. :D
Tym bardziej to zabawne, że sama autorka - sądząc po zdjęciu ma może w okolicach dwudziestki, ale to nieważne.
Staram się również nie zważać na fakt, że dała 9/10 punktów takim "arcydziełom", jak "Przepis na życie", czy "Kopciuszek..." z Seleną Gomez. Śmichy nie z tej ziemi :D

Dobrze, że "Ciekawy przyypadek..." nie jest moim filmem, bo musiałabym się poważnie zastanowić, czy być zadowoloną ze swojej pracy, gdyby zawile broniło go osoby o podobnym guście :)

ocenił(a) film na 5
dirtyheaven

(trochę pokreciłam z tymi dziecmi do lat, do 16, ale kontekst mniej wiecej ten sam) ;)

ocenił(a) film na 5
camillajuliett

Można bo mnie też się nie podobał zbytnio.

ocenił(a) film na 7
adam_147

Wzruszający, piękny film.

ocenił(a) film na 10
adam_147

Jak się ogląda tylko "nie nudne" bezrefleksyjne filmy to tak jest.

adam_147

Zgadzam się. Ja dałam 7, głównie za Cate i Tildę (czy jest jeszcze jakiś film, w którym występują obie?), ale możliwe, że obniżę ocenę, bo póki co jestem świeżo po seansie.
Mnie to nie porwało jakoś. Czegoś mocno brakowało. Faktycznie jest mdły.

Noane

Na dodatek charakteryzacja Pitta woła o pomstę do nieba.