Na każdym film zaznaczył ślad u jednych większy u innych mniejszy.... a jednak na mnie wywarł piętno ogromne..... przepiękna historia, wzruszająca.... jestem facetem a na końcu filmu aż łzy do oczu "mi się cisły" mówiąc trywialnie..... Znakomita kreacja aktorska Blanchet i Pitta... a także innych mamy "Quennie", "Elizabeth Abbot", kapitanie.... Naprawdę dobry i solidny film.... ale oceńcie go wy oglądając go bo jak wspomniałem na każdym zaznaczył inny ale zawsze jakiś ślad, chwilę zadumy i zastanowienia....
zgadzam się.
pod koniec łzy spływają po policzkach.
tylko jedno mnie zastanawiało... czemu Benjamin pod koniec swojego życia - jak Daisy przyszła do domu, w którym był jako chłopczyk - czemu on nic nie pamiętał?
Bo to był już stary Benjamin! I tak jak stary człowiek z czasem coraz mniej pamiętał...Tylko ciałem był małym chłopcem.
Podobnie na początku miał ciało starca a zachowywał się jak dziecko (np. scena z żołnierzykami).
Film jest arcydziełem! W pełni się z tobą zgadzam! Wzruszający,piękny i przejmujący. Sedecznie polecam!!!!!!!!!
Byłem w kinie ... i nie powiem, że żałuję 13zł, bo film jest dobry, ale zachwytu we mnie absolutnie nie wzbudził, liczyłem naprawdę na coś więcej. Połowa filmu to gęba brada pitta, ale dałem ocenę 8, bo po zakończeniu seansu ciężko było w sumie cokolwiek powiedzieć...
zgadzam sie z tobą pod każdym względem. Ten film to mistrzostwo. Cała fabuła, cala historia i w sposób w jaki została przedstawiona jest niesamowita. Na początku bałem sie tego że nie wysiedzę 2.5 godziny w jednym miejscu ale film mnie tak wciągnął ze siedziałem jak zaczarowany. Film wzruszający a ostatnie sceny gdy sa przypomniani bohaterowie filmu sa rewelacyjne i nawet 30 min po obejrzeniu filmu gdy włączyłem ponownie ostatnie minuty filmu znów płakałem! cos pięknego i zdecydowanie wart obejrzenia :) Polecam wszystkim