PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123383}

Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 517519
6,5 90 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Każdy który najpierw czytał opowiadanie ( jak ja ) niech lepiej nie zaczyna. Ja po 12 minutach zrezygnowałam, to są jakieś kpiny z oryginalnego dzieła. Żałuje ze się za to w ogóle zabrałam.

ocenił(a) film na 6
sweetgirl_fw

oceniac film po obejrzeniu 12 minut. aż dziw, że przecytałaś więcej niz kilka zdań wspomnianego opowiadania... brawo.

ocenił(a) film na 1
raphael1331

opowiadania Fitzgeralda znam na pamięć, uwielbiam jego twórczość więc sie nie wymądrzaj, Film jest od początku klapą dla mnie j.

ocenił(a) film na 10
sweetgirl_fw

Dla mnie, osoby nie znającej książki to film genialny.Może nie powinno się oglądać filmów po przeczytaniu książki, bo tak na chłopski rozum- czy coś przed czy spędziłaś +-20 godzin może się okazać lepsze od niespełna 3 godzinnego filmu? nie sądzę...

ocenił(a) film na 6
sweetgirl_fw

nie wymądrzam sie. po prostu jeśli trzygodzinny film oceniłas po 12 minutach oglądania, to może i tak było z opowiadaniem - przeczytałaś kilka zdań i się nim zachwyciłaś. wkońcu to normalne. ja tez czasem zobaczę tylko okładkę ksiązki czy filmu i już się zachwycam lub jadę po danym dziele z góry na dół. przeciez o to chodzi.