Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 518138
6,6 68 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Bardzo słaby film! Jest wiosna, słońce, szkoda ponad dwóch godzin na tę szmirę. Nie ma w tym filmie nic dlaczego warto by go obejrzeć. Zapisałem się na forum filmweb po obejrzeniu "betona" aby oszczędzieć Wam drodzy forumowicze katorgi oglądania tej kupy. Ogladaliśmy z dziewczyną na dwa razy i skończyliśmy bo jej koleżanka z pracy powiedziała, że po 50 min się zacznie i wiecie co :) było jeszcze gorzej. Ściągneliście z natu - do kosza, macie już bilety - allegro. Dlaczego w dwóch słowach: tona nieścisłości w historii, mierne aktorstowo, scenarzysta na kwasie, kręcony pod oskary a nie widzów i najważniejsze jest to historia o miłości a tam nie ma miłości. Kupa bzdur. Jak to powiedział Daniec 20 zł dałem za bilet - przeinwestowałem. Dobranoc idę spać a ten film to gniot. A jak mnie pojadą amatorzy mocnych wrażeń to wkleje co pisałem miesiąc temu w szczegółach o betonie ;)

sektor0

ee. gadasz , mi się film podobał, nie szkoda mi było czsu żeby go obejrzeć ;p pzdr.

ocenił(a) film na 4
yoll

Jasne, że film podobał się pewnie wielu osobom. Mi chodzi tylko o to, że jest przereklamowany. Napompowano oskarowy balon, który całe szczęście jako niewypał pękł przed ceremonią rozdania. Film jest przeciętny i mocno poniżej oczekiwań. Mnie oraz osoby z którymi rozmawiałem o filmie zmęczyły dłużyzny, niekonsekwencje w samej historii a także beznadziejnie zbudowane relacje między (podobno) zakochanymi w sobie bohaterami. Gorsze odczucia po seansie kinowym miałem ostatnio o ile pamiętam chyba tylko po nowym Indianie Jonesie. A niestety poszedłem do kina bo zadziwiająco dobrych ocenach filmu na Filmwebie...

ocenił(a) film na 4
sektor0

wynudziłam się niemiłosiernie, jedyne na co warto popatrzeć to młody bradzio.

ocenił(a) film na 3
Anka_50

Ja do tego filmu podchodziłem 10 razy ;! 4/10 (za pomysł)

sektor0

jasne ze to kiepski film. Beznadziejnie rozwleczony i nudny.

ocenił(a) film na 5
ironlord

Właśnie skończyłam oglądać ten film. Męczyłam się z nim strasznie. Nawet sam pomysł mi się nie podobał, wykonanie tym bardziej. Bardzo, bardzo kiepski film. I nawet Brad mało przekonywujący. Nie dziwi mnie fakt, że to wielki oscarowy przegrany.

ocenił(a) film na 6
sektor0

zgadzam sie ;] zwiastun mnie zaciekawił i nie tylko mnie.. oglądanie tego filmu było dla mnie istna torturą ale uważam , że on zasługuje na 6 bo choć fincherowi nie wyszło starał się ;p

użytkownik usunięty
anae

dłużyzny, zmęczenie, senność. zgadzam się w stu procentach, niestety ;)

ocenił(a) film na 4

Trwałam dzielnie do końca.... film był tak straszliwie nudny i przewidywalny, że nie polecam go nikomu!