PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123383}

Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 517519
6,5 90 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Uwielbiam dramaty! Dramaty, melodramaty, dramaty wojenne, dramatów nigdy za wiele!
Obejrzałam ich już naprawdę dużo, stąd uważam się za osobę, która mogłaby wyrażać swoje opinie będąc pewna, że tą obiektywne.
Byłam świeżo po "Jaśniejszej od gwiazd" i "Pamiętniku", więc w ramach wieczorku dramatycznego postanowiłam zaserwować sobie film z wieloma nagrodami i
wyróżnieniami - trafiło więc na "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona".
Zawiodłam się.
Liczyłam na serię wzruszeń, jednak te pojawiły się tylko na początku, gdy jako dziecko opowiadał swoje przemyślenia.
Daisy... Gdybym mogła, wyczyściłabym nią podłogę. Przez jej zachowanie i ohydną pewność siebie podczas tańca przy fontannie, straciłam ochotę na oglądanie filmu dalej.
Straciłam też całą sympatię do umierającej staruszki.
Jednak udało mi się dotrzeć do końca, siłą powstrzymując się od zaśnięcia.

Z czystym sumieniem wystawiam filmowi 1/10, ponieważ przesadnie ślimacząca się akcja i niechęć do jednej z głównych bohaterek zanudziła mnie, zamiast porządnie
wzruszyć.

ocenił(a) film na 10
Kuelemelelele

-dobranoc Daily
-dobranoc Benjaminie... Nie rusza Cie w ogole? Jak dla mnie piękny film o milosci ale może przez swoją oryginalanosc takie skrajne oceny...

ocenił(a) film na 7
Edmond__Dantes

Oryginalność? Raczej nudność. Co jest w tym filmie takiego oryginalnego, oprócz człowieka z odwróconym stadium dojrzewania? Ocena 1 na 10 to oczywiście jakaś kpina, ale tak samo 10/10 to szarżowanie w drugą stronę jak dla mnie. Film ma momenty, ale one nie zrobią z niego arcydzieła.

Kuelemelelele

Nie był taki zły, momentami przynudzał ale ogólnie był ciekawy, chociaż ja nie preferuję tego typu filmów obejrzałem do końca bo byłem ciekaw zakończenia Tobie polecam obejrzeć film,, Niewierna,, powinien się spodobać

ocenił(a) film na 9
Kuelemelelele

Obiektywnie oceniam twój gust filmowy na 1 jeśli tak dobry film, nie tylko o miłości ale i z przesłaniem oceniasz na 1 :) Taki film nawet jak nie trafia w Gust to za grę aktorska, zdjęcia i przesłanie powinien dostać co najmniej 5-6 :)