w filmie, gdy Benjamin pije z tą kobietą Rosjanką co opowiadała mu o tym, że nie doplynela gdzieś tam, bo zaczął padać deszcz ona mowi: "na zdrowie" chyba zamiast po rusku (a po rusku jest podobnie).
Dla Ameerykanow jak zwykle wszystko jedno... Tak samo jak w The Holiday pomylili flage Polską
Nie płynęła gdzieś tam tylko Calais przez kanał La Manche i nie była Rosjanką tylko żoną Amerykańskiego ministra handlu mieszkającą w Murmańsku od 14 miesięcy, gratuluję bystrości umysłu podczas oglądania filmu, dla Ciebie też chyba wszystko jedno
ochhh
film jest tak dlugi, posiada tyle wątkow, ciekawostek, ze nie bylam w stanie wszytskiego zapamiętac
bo ja prosze Pana bylam w kinie i ogladalam ten film dla emocji, poruszen.
szczeogly mnie zbytnio nie interesują (czyja zona blablabla)
chciales zablysnąc ?
tak udalo CI się.
You are my new idol Mister ..? (nie pamietam Twojego nicka.. och jaka zem glupiutka i jaka nieuwazna)
Tylko się skompromitował tą uwagą skierowaną do Ciebie, Megan, gdyż sam nie był zbyt uważny.
Pozdrawiam Panią =)
W pewnym momencie pojawil sie takze akcent polski w postaci poloneza Chopina wykonywanego przez tytulowegio bohatera. Dziwne ze nikt tego niedostrzegl :)
pozdro
Dokładnie Polonez As-dur op. 53. heroiczny
P.S
jest jednak wykonywany nie przez buttona a przez jego nauczycielke :P
Mogę się mylić, ale obiło mi się o uszy, że pierwszą kobietą, która przepłyneła kanał La Manche, była właśnie jakaś Polka.
Pierwsza była - w 1926 r - Amerykanka Gertrude Ederle.
30 sierpnia 1975 r. Teresa Zarzeczańska, jako pierwsza Polka i w ogóle pierwsza z Polaków, przepłynęła Kanał La Manche.