Naprawde wsaniały film. Widzialem go juz pare razy i uwazam ze zasluguje na oskara. Widziałem tez "slumdoga" film bardzo dobry, ale "benjamin..." lepszy. Zniewalający i do tego swietne kreacje aktorskie Kate i Brada. Polecam
Filmowi daleko (nawet bardzo) do arcydzieła, ale jest całkiem niezły... Jak dla mnie nie jest godzien tych 13 nominacji i właściwie mam nadzieję, że jedynie Cate Blanchett otrzyma Oskara, ponieważ jej kreacja aktorska była wspaniała. 6/10 ( i to 6 z małym minusem).
Wez sie Ałtsajderka ogarnij, jak założycielowi tematu film sie podobał to dał 10 i dla niego film jest genialny. Każdy ocenia tak film jak sie mu podoba i nie wiem o co Ci be. Sama dałaś 10 takim 'arcydziełom' jak King Kong, Pi czy Szklanej pułapce. Jak dla mnie te filmy nie dorastaja do pięt
Buttonowi, a dla Ciebie są godne 10.
Zgadzam sie, ocena to sprawa indywidualna, kazdy ma inny gust i inaczej ocenia filmy. Jedna osoba dalaby np horrorwi ktory jest uwazany za arcydzielo nedzna ocene bo nie lubi takiego gatunku, inna nie lubi romansow wiec bedzie uwazac takie filmy za dno itd. To juz zalezy od upodoban kazdego czlowieka wiec nie rozumiem tez tych glupich klotni ktore wybuchaja w niektorych tematach bo ktos pisze ze dno zeby nikt danegofilmu nieogladal a takiego typu teksty sa zalosne bo narzuca sie tym samy swoje zdanie innym. A przechodzac do tematu To Banjamin, bardzo fajny film, interesujacy chociaz nie przepadam za Bradem Pittem ktory gral glowna role, ale coz spisasl sie dobrze.
Jak na mój gust, oskar się należy, ale jak dla mnie 9/10, bo miejscami nudny jest, ale można by się spodziewać, po fakcie że trwa prawie 3 godziny. Jednakże gorąco polecam żeby obejrzeć.
Mnie bardziej podobał się Slumdog. Benjamin jak na mój gust zbyt monotonny w swojej narracji. Dobra rola Cate B. Pitt bez rewelacji. Dużo lepszy był w Fight Club czy 12 Małpach. Można sie oczywiście ze mna nie zgodzić.
popieram.. poczatkowo film mi sie srednio podobal i uwazalam go za conajmniej dziwny, ale po obejrzeniu calosci bylam pod wrazeniem. bardzoooo mi sie podobal. polecam :)
Nie zasługuje na 10, chociażby przez przeciętną rolę Brada Pitta. Zresztą moim zdaniem to tylko ładnie zekranizowana opowieść, pozbawiona emocji. Myślałam, że Fincher z takim scenariuszem zrobi naprawdę godne uwagi arcydzieło, ale niestety... Poza kilkoma banalnymi przesłaniami, nie dopatrzyłam się w tym obrazie niczego ciekawego.
ale niestety Cate nie jest nominowana do oskara za role w tym filmie.
Moze i momentami jest nudny ale moim zdaniem to najlepszy film z nominowanych do oskara 2009w kat. "najlepszy film"
Według mnie film jest rewelacyjny...najlepsze jest właśnie to, że to wszystko jest nierealne...gry aktorów super...bardzo fajny pomysł żeby film był w formie opowieści jedyny minus to długość, bo rzeczywiście w niektórych momentach strasznie się dłużyło, ale za to w innych film nadrabiał więc moja ocena 10!Ale to tylko moja opinia!