Wlaśnie ogladam ten flm na TVNie i uważam, że jest bardzo poruszający, tu nie chodzi o świetną gręaktorów, o super fabułę i efekty specjalne, ale o prawdziwe przeżycia i tragedie, która się wydarzyła, a można było jej uniknąć.
I tak jest przedstawione piękno gór, bo góry są piękne i to właśnie skłania ludzi do wędrówek, wspinaczek... i przez to piękno które każdy chce zobaczyć, być blizej, a nie ma czasem odpowiedniego doświadczenia może znaleźć się w niebezpiecznej sytuacji...
Gra aktorska? A czy w prawdziwym życiu można przewidzieć ludzkie zachowania w takiej sytuacji? Wiadomo że miesza sie wszytsko... Podobno ten film został nakręcony na podstawie punktu widzenia matki któregoś z chłopaków... szkoda tylko że w filmie nie używają prawdziwych imion chociaż, bo nie mówie o nazwiskach...
Jest to wielka tragedia, ja byłam zaledwie w gimnazjum gdy to się stało, więc jakoś nie interesowałam się całą sprawą, ale uważam że ważne aby nie zapominać o takich tragediach...
Jak dla mnie troszkę zagmatwany film, bo dla osób nie znających historii można w niektórych moemntach lekko się pogubić, ale to też oddaje powagę calej sytuacji, bo jak można odnaleźć się w takiej sytuacji...
Ale nie zapominaj że to ma być film fabularny a nie dokumentalny i dobra gra aktorska jak i ciekawa akcja to sprawy kluczowe.
wedlug mnie ten film wlasnie zawieral w sobie dobra gre aktorska i ciekawa akcje i to wlasnie stworzylo ten film bardzo ciekawy i prawdziwy