rewelacjaa, kupa smiechu i tyle nic dodać nic ując , Jay i silent bob niegdy nie zawodzą
kurde no co sie nikt nie wpisuje .......................na temat tego pięknego filmu
Ja rowniez uwazam ten film za genialny. Niestety ktos usuwa moje tematy i posty (czemu??nikogo nie obrazalem;/. Dla mnie film jest komedia tego roku (a nawet kilku lat wstecz). Kevin Smith trafia w specyficzne gusta. Niestety nie wszyscy potrafia sie smiac z takiego humoru.
Film mnie naprawde urzekl. Zapewnil doskonaly nastroj nawet kilka dni po seansie.
ps. ci ktorzy go nie rozumiecie - szkoda mi was, mam nadzieje ze nigdy nie trafie do waszego ponurego zycia sztywniaki.
Dokładnie, film wymiata, już dawno się tak nie uśmiałem :D Ale każdy ma inny gust, komedie które mają w komentachh, super extra itp czasami wogóle mnie nie śmieszą, i na odwrót. Do takich filmów trzeba podchodzić z przmróżeniem oka, i nie brać nic na poważnie, a podejrzewam że niektórzy doszukują się głębszych wartości. Również dałem 10/10, a zaraz jeszcze raz sobie obejrze :)
A ja uważam, że Clerks 2 jest o tyle ciekawym filmem, że można go oglądać z przymróżeniem oka, bez wnikania w fabułę, ale ja osobiście widzę w tym filmie dużo więcej. To zabawny i celny komentarz kultury amerykańskiej, modelu życia który coraz częściej próbujemy zaadoptować na własny grunt. W zasadzie różnice pomiędzy dwiema częściami polegają tylko na odmiennej rzeczywistości, świat zmienił się przecież przez ostatnie 10 lat. Clerks 2 to dumny następca części pierwszej.
Ja myślę, że jeżeli ktoś ogląda filmy Smitha tylko dla Jaya i Boba, to powinien ich wcale nie oglądać.
W sumie masz rację, film ma wiele więcej do zaoferowania niż oni sami, a jeśli ktoś widzi ich, a nie przesłanie to przykre. Niemniej jednak, nie widzę tego filmu bez nich...nawet ten głupi taniec i szminka mnie rozbrajały, a trafne komentarze, które niezawsze wychodzą od cichego boba, naprawdę dają do myślenia
10/10
Nie ma nic bardziej wartościowego w kinie niż świetne dialogi. Smith jest w tej kwestii geniuszem... Rozmowa o wyzszosci LOTR nad SW i odwrotnie mnie zmasakrowała, wogóle wszystkie te filmowe porównania, komentarze i aluzje są strzałem w dziesiątke. Koniecznie do ponownego obejzenia. 10/10
Dokładnie...dialogi u Kevina to czyste perełki^^...co już było widać w Clerks I... a co do Jeya i Cichego Boba...to można powiedzieć że to już taki znak rozpoznawczy Kevina^^....nie oprócz porównania LOTR z SW...rozbił tekst o trolach XD....jak byłem na tym w kinie... to śmiało się tam zaledwie parę osób w tym ja^^... większości tylko szeptała co w tym jest takiego śmiesznego....kwesta gustu^^ (oni mają zjebany^^...jołk^^)
co najlepsze - w tej części Smith serwuje nawet morał o przyjaźnie , którego się nie spodziewałem
p.s. no wreszcie jacyś fani:) się trafili
Osobiście myślałem że ten film to będzie klapa , jednak po obejrzeniu aż było szkoda że taki krótki był.Jak dla mnie jedna z lepszych komedii roku 2006.Już się nie mogę doczekać 3.