PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=174569}
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 35949
6,7 21 krytyków
Clerks: Sprzedawcy 2
powrót do forum filmu Clerks: Sprzedawcy 2

Oglądałam ostatnio pierwszą część Sprzedawców. Piekielnie dobre teksty, humor, aktorzy (bez Jay'a czy Randala nie wiem czy by się obeszło) :)) Po prostu byłam zachwycona. Obejrzałam tą (drugą) część i mocno się rozczarowałam. Tzn- było kilka śmiesznych scen, ale wkurza mnie to, że dwójka tak bardzo chciała dorównać jedynce w humorze, że aż robiła to na siłę.Pod względem tekstów momentami robiło niesmacznie , np nachalne drążenie kwestii "nie bierze się z dupy do buzi" itd...Nie to, ze jestem jakąś super wrażliwą osobą- co to to nie:), ale to już było mocno naciągane i odpychające wręcz. Pomysł może i dobry, ale jednak to nie to samo co 1, która mnie po prostu zachwyciła. Daję 4/10- "poniżej oczekiwać" aczkolwiek, nie tak źle

ocenił(a) film na 10
Parymka

Jeżeli oglądałaś film w telewizji lub jakiś TVrip to zgodzę się z tobą w 100% ponieważ jest zupełnie inaczej tłumaczony niż oryginalna wersja DVD z lektorem. Mowie to bo sam się przekonałem gdy zobaczyłem go w TV to od razu wyczułem, że dialogi są poprzekształcane i nie był już taki wspaniały jak oryginał, który zdecydowanie jest rewelacyjny.