Jak nie oglądałeś dalej to nie wiesz czy występowały głupie hasła. Skoro nie podobało Ci się przez 22 minuty, OK. Film ma 15 minut żeby mnie zaintrygować. Jeśli do tego czasu twórcy się nie postarali(a to jedna z żelaznych zasad tego biznesu, żeby się postarali), to można wątpić czy dalej będzie lepiej. Co zmienia faktu, że Clerks 2 to film naprawdę dobry i co jak co, ale Smith jest mistrzem dialogów.
film sie rozkrecal z kazda minuta. jestem fanem pierwszej czesci i po kilku minutach drugiej o malo co z kina nie wyszlem. myslalem ze Kevin Smith sie skonczyl ale pozniej bylo tylko lepiej. oczywiscie nie tak dobrze jak przy pierwszej czesci.
To dużo straciłeś Lucek... Bo film był niezwykle zabwany, na pewno najlepsza komedia roku.
Cóz Lucek chyba jednak nie jest za wysoki ten Twoj IQ, bo w filmie jest inteligentny dowcip.
Być może Twoje IQ jest wyższe (od Einsteina? Dody? Muszki owocówki?...), jeśli nie podobał Ci się film - ok, od tego są gusta, ale stwierdzeniem że iloraz inteligencji decyduje o poczuciu humoru kompromitujesz się i obrażasz tych, których ten film śmieszy.
A odnośnie filmu, to udany sequel, aczkolwiek brakuje klimatu pierwszej części, świetna rola Bena Afflecka :D:D:D Jak dla mnie 7/10.