PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=174569}
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 35933
6,7 21 krytyków
Clerks: Sprzedawcy 2
powrót do forum filmu Clerks: Sprzedawcy 2

dobra taka dla kiboli, dresów,tipsiar, chłopaków z gimnazjum (bo im najbardziej hormony uderzają na mózg)Czasami tak rynsztokowy język i zdarzenia że robi sie niesmacznie, na pewno nie do oglądania podczas przytulnego wieczoru we dwoje.

renounce

Film do obejrzenia, dobra komedia ale te wpisy ,że niby trzeba być inteligentnym by zrozumieć ten film to jest dopiero komedia, kilku użytkowników robi z siebie inteligencję tutaj i to jest żenada trochę zamiast wiedzieć , że o gustach się nie dyskutuje i jeśli się komuś nie podoba to nie znaczy o inteligencji widza.

ocenił(a) film na 4
RAB

Też prawda! Obejrzwaszy ten film zaskoczyła mnie tak gorączkowa dyskusja nad nim. Taki sobie filmik. W kilu miejkscach przekracza granice wuylgaryzmu poza którymi już tylko się można uśmiechnąć. Nie powiem, że nic mnei nie rozśmieszyło, ale żeby miał ocenę ponad 7!!??? To faktycznie szok. Ale słusznie zauważyłeś o gustach się nie dyskutuje. Widać do większej grupy trafia humor na posiomie seksu z osłem niż by się mogło wydawać. Dla mnie film nie zasługuje ani na święte, ani pruderyjne oburzenie, ani na zachwyty.

RAB

To jest problem 90% użytkowników tutaj :), nie zaglądaj na avatara, bo ostatnio pojawił się temat "komu film sie nie podobał, jest złym człowiekiem" :)

ocenił(a) film na 9
marcalina

Film jest świetny,a ty ze tak brzydko napisze się po prostu Prz*pier*alasz,bo jestes typem człowieka który zawsze musi odnaleźć dziure w całym...
film wg mnie ma zaniżoną ocene...
Nie dość że sie przy nim uśmialem to jeszcze uświadomił mi kilka rzeczy :)
Podrawiam fanow

ocenił(a) film na 10
marcalina

Znaleźli się k*wa, obrońcy moralności. Film doprowadził mnie do łez, a uwierz, nie jestem typem "dresa". Skończ waść, wstydu oszczędź, pseudo-intelektualisto. Innymi słowy - wyp*erdalaj.

marcalina

Oni po prostu mają problem ze zrozumieniem komedi na poziomie która sklada sie prawie w 99.9% samych dialogów , no niestety ale nie oczekujmy cudów od plastikowego pokolenia lejsów , coca coli i American Pie.
'Sprzedawcy' 1 i 2 jak najbradziej dobra komedia :)

ocenił(a) film na 6
marcalina

Zrozum że nie każdy jest taki ckliwy jak ty i twój chłop. Komedia nie jest wcale taka mocno wulgarna jak piszesz.
No fakt komedia romantyczna to to nie jest :)

marcalina

dziewczynko, nie rozumiesz klimatu stanow z tamtych lat... taka rzeczywistosc owczesnej prowincjonalnej mlodziezy, zreszta klimat jest, film jest berpruderyjny i tak ma byc! Wyjdz z domu na swoje osiedle to dopiero wulgaryzmy uslyszysz...

marcalina

Jedynie co mnie rozśmieszyło w tej komedii to scena gdzie dyskutowali o "Władcy Pierścieni" w tym barze. ;D tak to film... za prostacki.

użytkownik usunięty
marcalina

Wiesz co. Ten film zawiera coś więcej niż puste żarty o k u t a s a c h i pierdzeniu.

ocenił(a) film na 9
marcalina

Ja za to myślę, że to ubrana w codzienność i wulgarny język inteligentna komedia pełna różnych refleksji.

ocenił(a) film na 8
marcalina

Wiesz co? Krew mnie zalewa jak czytam takie bzdury. Kolejna "konstruktywna" krytyka wynikająca z niewiedzy, braku dystansu do świata i samej siebie oraz dziwnych przekonań... wnioskuję ,że musiałaś być nieźle oburzona po seansie skoro założyłaś ten temat. Oczywiście film może Ci się nie podobać, masz do tego prawo ale nie obrażaj ludzi ,którzy uważają inaczej. Ja nie mam zamiaru Cię przekonywać ,że film jest bardzo dobry, ale wg Ciebie muszę być dresem albo laską o złotych tipsach... Wqr..a mnie kiedy ktoś próbuje być "wysublimowany" i świętoszkowaty na siłę. A na romantyczny wieczór polecam: "Karol, un uomo diventato papa"... na tym filmie nikt nie "zapina" osła...

użytkownik usunięty
marcalina

w pewnym sensie popieram Twoją opinię

ocenił(a) film na 9
marcalina

Trochę to smutne, że nie zauważasz niczego więcej w tym filmie. Widzisz tylko wulgarne żarty niskich lotów z zoofilii, rasizmu i język rodem spod budki z piwem.
Według Ciebie 'Seks w Wielkim Mieście 2'- film o kobietach dla których jedyną wartością są szmaty, seks, imprezy i papierosy- uważasz, za lepszy od momentami wulgarnej i niesmacznej komedii, która mówi jednak o rzeczach ważnych?
Z ciekawości aż przejrzałam Twoje oceny filmów- wszystko co masowe (komedie, komedie romantyczne, horrory) oceniasz nisko. Nie chcę Cię obrażać, ponieważ nie znam Cię- ale uważam, że silisz się na udawanie intelektualistki, dobrego krytyka filmowego i osoby, która jest ponad szarą masę tipsiar, drechów i gimnazjalistów, którym szaleją hormony.
Jak już ktoś napisał są filmy, w których są tylko żarty na niskim poziomie. Ale naprawdę nie zauważasz w 'Sprzedawcach' niczego innego? Bo ja swoim tipsiarskim (według Ciebie) wzrokiem zobaczyłam film o ludziach szukających sensu w życiu. Nie chce mi się Tobie tego tłumaczyć- zrobił to już wcześniej szczepan600 (swoją drogą fajny awatar).
Życzę abyś więcej nie musiała oglądać ze swoją drugą połówką, tak nudnych i nic nie reprezentujących filmów. Widocznie nie umiecie się na tyle wyluzować, żeby pośmiać się czasem z debilnych żartów- a robi to każdy, nawet studenci filozofii rozprawiający na codzień o sensie życia i istnieniu boga.

ocenił(a) film na 4
zekori

Cóż, ja nie stornię o "filmów masowych" (wystarczy, że są dobre) ale "Sprzedawcy" są dla mnie filmem co najwyżej, wywołujących uśmieszek w poszczególnych momentach, a w całości bazującym na prymitywnej jeździe po krawędzi. Nic specjalnego.

ocenił(a) film na 7
marcalina

Ktoą ci sie chyba w gimnazjum zabardzo na cycki slinił Bo porównywanie kazdego chłopaka w wieku 14-16 lat (czasem więcej ) do tipsiar dresów i kiboli a nawet postrzeganie ich jako jeszcze bardziej zboczonych i wulgarnych srednio mi sie podoba (bo własnie koncze gimnazjum(oj zepsuty ja )) i twierdzenie że ich wszystkich o niebo przerastasz swoją wiedzą i inteligencją zdobytą pewnie w niedługim czasie po ukonczeniu tego przybytku młododzianych zboczenców nie najlepiej o tobie swiadczy .(I jezeli na twoim avatarze jesteś ty to palenie też nie najlepiej (chociaż filmy fajne masz wysoko ocenione) . A co do filmu to nie podobały mi sie sceny przekraczające moje poczucie dobrego smaku ale w niektórych scenachze smiechu nie mogłem wytrzymać . Pzdr. Czekam na riposte

marcalina

Jak chcesz się przytulać to oglądajcie komedie romantyczne( chociaż w sumie co to ma do tego przy czym się człowiek może przytulać yy?!?) istnieje również magiczny przycisk tzw. zamknij, czy też pauza, które powodują zaprzestanie odtwarzania filmu :) Niestety muszę zanegować Twoją wypowiedź nie jestem w wieku dojrzewania hormony mi już dawno nie buzują, tipsów też nie noszę bo to niezdrowe na płytkę paznokci, dresem nie jestem ani nie mam chłopaka dresa, disco polo nie słucham. Komedia może i wulgarna prostacka, absurdalna, ale właśnie o to w tym chodzi tak ma być. A dialog Władca Pierścieni kontra Star Wars wymiata mogę oglądać godzinami( jak dla mnie bardzo na poziomie :) nie ma co się od razu się tak oburzać, jednemu się podoba drugiemu nie.