Coś się dzieje

Kuch Kuch Hota Hai
1998
7,7 6,6 tys. ocen
7,7 10 1 6592
7,3 3 krytyków
Coś się dzieje
powrót do forum filmu Coś się dzieje

Jest zarabisty

ocenił(a) film na 10

Uwazam ten film tak samo dobry jak czasem slonce czasem deszcz jak narazie dlamnie to 2 najlepsze filmyy. Polacam go wszystkim a wy co sadzicie o tym filmie ????

ocenił(a) film na 10
miidniight

Hej! Ja również oglądam ten film!:) Bardzo go polubiłam!Ogolnie można powiedziec, że jest to najlepszy film, po "Czasem słońce...".Taniec, muzyka, aktorzy:D Polecam równiez inne:
- Chalte chalte
- Veer-Zaara
- Gdyby jutra nie było
- Jestem przy Tobie
- Paheli
- Zona dla zuchwałych
Naprawdę warto je obejrzec!Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 10
mikimisia

Chalte chalte mam juz prawie i co widzialam na urywkach to nie moge sie doczekac uwazam ze to bedzie cos innego mam nadzieje ze ten film mie nie roszczaruje Zona dla zuchwalych obejrze w piatek na ale kino. Co do reszty to juz ogladalam i jak narazie nic nie pobije 2 filmow ktore sa dlamnie na pierwszych miejscach to czasem slonce czasem deszcz i cos sie dzieje. No i zobadze co tam pokaze Chalte Chalte no ale juz nie dlugo bede miala wlasne zdanie na ten film i moze mie nie rozczaruje tak jak Fanna.

ocenił(a) film na 10
miidniight

No Chalte Chalte tez jest super!:)Ale zgadzam sie z Tobą, że Czasem słońce czasem deszcz i Coś się dzieje jest super! W Żonie dla zuchwałych są zabawne sceny:)
Znam pare osób,które uważają, że mam obsesje na punkcie takich filmów i że jestem nienormalna!:)Ale przecież te fily mają coś w sobie, że przyciągają, choć nie wszystkich:(Ale przecież kazdy ma inne upodobania!Może spojrzeli by inaczej na świat, gdyby obejrzeli "Gdyby jutra nie było"- możesz się ze mną nie zgadzać, ale ten film porusza i kiedy obejrzysz go, wreszcie zastanowisz się nad własnym życiem..., że czasem go może zabraknąć!:(
Pozdrawiam:)
P.S.Powinnaś koniecznie obejrzeć Chalte Chalte!

ocenił(a) film na 10
mikimisia

Tak wiem mam juz 1 plyte sciagnieto jeszcze tylko 2 bo nie chce obejrzec 1 jak nie mam 2. Ale z tego co widzialam to zapowiada sie na interesujacy, a film Żona dla zuchwalych obejrzalam dzisiaj dopiero rano i powiem ze jest tez fajny :) Gdyby jutra nie bylo sam scenariusz podoba sie mi chodz nie podoba mi sie glowna aktorka bo nie wnosi jak dlamnie nic nie lubie jej ogladac, ale jak dlamnie postac Amana jest bardzo dobrze wykreowana i pokazana. Coprawda co do tego filmu to mammieszane uczucia. Co do ty indyjskich filmow to prawda ze nie ktore niesa nawet dobre, ale te o ktorych mysle sa uzekajace.

ocenił(a) film na 9
miidniight

Witam.
U mnie na pierwszym miejscu jest Gdyby jutra nie było, wg mnie najlepsza rola Shahrukha, świetny scenariusz, muzyka jest piękna a w szczególności piosenka tytułowa Kal Ho Naa Ho:)
KKKG to mój pierwszy bolly, wiec do niego mam w ogóle sentyment.
DDLJ kocham, wspaniały, genialny. I cudowna Kajol.

ps. moze zrobimy zestawienie jakie widzielismy filmy i za co je cenimy:)
pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 10
Justyna

Hej!
ja dosc juz sporo widziałam takich filmów!:P Ale mozemy pogadać o tym co proponujesz!:)Czekam na odp!Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 10
mikimisia

Nie wiem co juz ogladalas bo mowisz ze sporo ich bylo, no to filmy ktore ja lubie Paheli, Devdas, Chalte Chalte, Asoka, Duma i uprzedzenie tez jest dosyc fajny. No i oczywiscie Coś siedzieje, to sa te kture moge polecic bo naprawde podobalo sie mi cos w nich.

ocenił(a) film na 9
miidniight

Dla mnie z kolei 'Kuch Kuch Hota Hai' nie jest w scislej czolowce ulubionych produkcji Bolly. BARDZO ciezko byloby wybrac mi ten najlepszy, mysle ze gdybym mial wrocic teraz do ktoregos z nich do powtornego obejrzenia, to jednak bylby to 'Main Hoon Na'. Zaraz za nim czai się 'Kal Ho Naa Ho' i 'Swades' (swietny film z Shahrukh Khanem ktorego nikt tu jeszcze nie wymienil - polecam...!)

ocenił(a) film na 9
miidniight

Ja oglądałam już (nawet już po kilkanście razy):
KKKG, MHN, KHNH, DDLJ, KKHH, Mohabbatein, Chalte Chalte, Devdas, Fanaa, Krrish, Baazigar, Paheli.
Dzisiaj przymierzam się do Shakti:Power.
No jak na razie oglądnęłam kilka, ale to nie koniec.
Wciąż czekam na Veer-Zaara aż zostanie wydane na dvd.
Jeszcze w planach mam Swades i Asoke. Już się nie mogę doczekać, bo to są ważne pozycje do oglądnięcia:)

Mój ulubiony to jednak Kal Ho Naa Ho. Wszystko w tym filmie jest cudowne, chociaż samo zakończenie nie jest już takie cudne. Ale mimo wszystko fabuła jest piękna.
K3G to już wielki sentyment i jest też moim ulubionym. Był pierwszym bolly:)
DDLJ zaskoczył mnie mile. Duet Kajol&SRK kolejny raz udowadnił swoją wielkość na ekranie:)
Pamiętam, że po KKHH odczułam wrażenie że film jest niesprawiedliwy. I byłam trochę niepewna co do fabuły i końca. I nadal mam mieszane uczucie:)
Fanaa mnie bardzo urzekł. Film jest bardzo piękny... jeszcze w tle te piękne nasze polskie krajobrazy:) Bardzo lubię muzykę z tego filmu. Pięknie ukazano New Delhi. Aż zapragnęłam się tam wybrać:)
No to tyle odemnie:)

ocenił(a) film na 10
Justyna

Jest dość sporo filmów, które widziałam.
Pierwszym z nich był oczywiście Kabhi Kushi Kabhie Gham(Czasem słońce czasem deszcz).Po obejrzeniu tego filmu płakałam:)Urzekła mnie ta wielka miłośc rodziców do dzieci, ta hinduska tradycja(religia, śpiew,taniec, zwyczaje)i wtedy po raz pierszy zetknełam się z Bollywoodem.
Drugi to Kal Ho Naa Ho. Choc smutno sie kończy,to dzieki niemu spojrzałam inaczej na świat:)Nauczyłam się,że nie należy narzekać na swoje otoczenie i życie!
Kolejny to "Coś się dzieje" pełen humoru, radości no i oczywiście wątek miłosny, jak w każdym filmie,który widzialam(hehe). I ten film uwielbiam najbardziej.
Potem jest Chalte chalte.W nim podobały mi się piosenki,sytuacje oraz rola Shahruka Khana i Rani Mukherjee.:)
Natomiast jesli chodzi o Hum Tum to z opisów wydawał się nudny dopiero po obejrzeniu stwierdziłam, że wcale taki nie był. Śmieszny Saif Ali Khan i piękna Rani Mukherjee tworzyli fajną pare, ich przygody i sytuacje śmieszyły mnie najbardziej.
Również Bunty aur Babli jest filmem, który mi się spodobał, choć najbardziej pierwsza cześć.Jest też śmiesznym filmem, pełnym barw,tańca,przebiegłości i sprytności bohaterów(szczegółów nie zdradzam,ale polecam:)
Bollywood nie tylko nagrał filmy o miłości, ale również o wojnie, o konfliktach między państwami. Jedym z takich filmów jest Main Hoon Na czyli "Jestem przy Tobie"(przeplata tez się w nim wątek miłosny, ale głównie to konflikt między Pakistatem a Indiami, kóty zostanie zażegnany). Film choć w wojnie to mi się podobał, a szczególnie SRK w roli ucznia:):P, również Zayed Khan czyli Laxman nie grzeszył urodą:)Kolejnym filmem takiego typu jest Veer-Zaara. On wywarł na mnie ogromnie wrażenie. A szczególnie rola Rani Mukherjee,SRK,Preity Zinta. Te postacie dają wiele w tym filmie min.: Saamiya(Rani),która odważyła się bronić człowieka niesłusznie oskarżonego(role"skazańca"graS RK-Veer),który przesiedział w więzieniu 22lata z miłosći do dziewczyny(Zaara-Preity Zinta).To wielkie poświęcenie, ale też odwaga Saamiya jest czymś niezwykłym. Ten film polecam-KONIECZNIE MUSICIE GO OBEJRZEĆ!!:)
"Żona dla zuchwałych" to też jest fajny film Bollywood. Śmieszne sytuacje, ciekawa obsada (SRK i Kajol).Choć już dośc stary ten film to warto go obejrzec,choćby dla poprawienia sobie humoru.:)
"Duma i uprzedzenie" nie jest,aż tak złym filmem jak go opisują. Choć nie jest może tak fantastyczny jak pozostałe,które wymieniłam, ale są w nim tańce i niektóre zwyczaje hinduskie, jak każdy kończy się dobrze.

ocenił(a) film na 9
mikimisia

Witaj:)
Ja zawsze każdorazowo płacze. I chyba to się sprawdza przy każdym filmie, chociaż na Paheli nie.
Z tego co widzę to każdy zaczynał od K3G.
Kal Ho Naa Ho to wspaniały film. Ciężko nie było uronić łzy. Ten film bardzo często powraca do moich wspomnień. A szeczególnie tytułowa piosenka...
Bunty our Babli nie widziałam jeszcze.
Często ludzie mówią że hinduskie filmy mają taką samą tematykę i że każdy jest taki sam. Ale ja uważam że każdy jest inny. Każdy wnosi co innego.
Specjalnie czekam na wydanie Veer-Zaara na dvd. Kupię sobie wtedy wersje delux. Gdyby jutra nie było jest moim ulubionym filmem, więc taką wersję też chcę mieć. Nie wystarcza mi już ta zwykła...
DiU też fajny film. Piosenki z tego filmu kojarzą mi się z Waltem Disneyem. Nie wiem czemu...