Coś się dzieje

Kuch Kuch Hota Hai
1998
7,7 6,6 tys. ocen
7,7 10 1 6592
7,3 3 krytyków
Coś się dzieje
powrót do forum filmu Coś się dzieje

Wasza ocena filmu

ocenił(a) film na 8

dalem 9,poniewaz film nie zawiera jakis pociagajacych piosenek czy ukladow tanecznych, ale ma bardzo ciekawa fabule jak na bollywood(tzn.zaczerpnieta z hollywood i przystosowana ;)

oczywiscie o grze Shahrukh Khana czy Kajol nie ma co mowic,natomiast Rani Mukherjee podobnie jak w "Kabhi Khushi Kabhie Gham..." "oddaje" SRK--->Kajol,czyli znow stworzono dla niej role "szlachetnej i bezinteresownej".
prawde mowiac na poczatku pomylilem ja z Kareena Kapoor, ale to juz sie nigdy nie zdarzy :D
sadze,ze bardzo dobrze zagrala i zaspiewala(zwlaszcza Do Re Mi).

pol444

Oooo facet ogląda filmy z Bolly, fajnie...
Jak możesz pomylic Kajol z Karena kapoor :(
Aha, hmmm powiem Ci, że niestety aktorzy nie śpiewają piosenek w tych filmach (są wyjątki), tylko ruszaja ustami :P

ocenił(a) film na 8
Madleen

no juz je rozpoznaje,ale wg mnie jednak troche podobne sa gdy widzisz je kilka razy :)
wiem,ze ruszaja ustami,ale nie wiedzialem ze nigdy tych piosenek nie spiewaja,sadzilem ze playback :D

pol444

Kajol jest o wiele ładniejsza od Kareeny (według mnie)...
Tzn. chodzi Ci o to, że myślałeś, że te piosenki oni tak naprawde śpiewają, ale podczas filmu leci z playbacku, tak?

PS. nie wiem czy cos zrozumiesz ale nie umiem tego inaczej ujac :P

a wracajac do piosenek z tego filmu, to uważam, że są fajne...

ocenił(a) film na 8
Madleen

mi tak naprawde ani jedna ani druga sie do konca nie podobaja :)

a co do piosenek:
no wiedzialem,ze ruszaja ustami(poniewaz trudno uytrzmac czysta barwe glosu przy tancach) ,wiec sadzilem ze nagrywaja te piosenki najpierw w studiu(wraz z aktorami ktorzygraja w filmie), a pozniej tylko daja ich playback do filmu. a co wogole ktos inny spiewa te piosenki za aktorow?

ocenił(a) film na 10
pol444

dałam 10/10 bo to jeden z moich ulubionych, ogladam go własnie chyba po raz 10, dogania go tylko K3G :)) podoba mi sie duet głównych aktorów, piosenki, fabuła...oczywiscie jest kilka nuzacych momentów ale nie wplywaja one ujemnie na calokształt:)

a co do piosenek - niestety prawie zawsze to nie aktorzy spiewaja tylko zawodowi piosenkarze. np. przyklad z Om Shanti Om (jakos najłatwiej bylo mi znalezc:P)http://pl.youtube.com/watch?v=Bny3NVPv1S8

ocenił(a) film na 10
kornelia233

Zgadzam się z Toba Kornelio! 10/10, bo film jest bardziej niż przyjemny w oglądaniu. W 100% daje nam to, do czego został stworzony - dobry nastój po jego zakonczeniu i emocje podczas jego oglądania. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
kornelia233

Częstymi śpiewakami są Sonu Nigam, Malaxami Iyer, Lata Mangeshkar, Udit Narayan, Kumar Sanu, Shankar Mahadevan i inni.

ocenił(a) film na 10
Kinomaniaczka_

Kinomaniaczka Magda, nie dodałaś Shaana, a powinnaś, bo ma wqspaniały głos.
Ja dałam 10/10. Film bardzo mi się podobał. Pol44, nie wiem czemu wywnioskowałeś, ze piosenki są słabe, a układy taneczne kiepskie. Pamiętaj, ze produkcja tego filmu była w 1998r. Dziś mamy 2008r. i wszystko sie zmieniło. Mnie zaś podobały się piosenki.

ocenił(a) film na 10
one_blood

Świetny film! 10/10 przez jest jednym z moich ulubionych filmów!pozdro

użytkownik usunięty
mada288

Gdzie ? jaki brak pociągających piosenek... mi się podobają prawie wszystkie prócz chyba tej pierwszej.... :P

ocenił(a) film na 10

Film mi się podobał strasznie, chociaz szkoda mi było Tiny ;/ no ale metamorfoza Anjali wow :D

pol444

Ja również dałam 9, ponieważ to świetny film i wspaniała rola Kajol (w tym filmie podobała mi się najbardziej). Jak zwykle z SRK stworzyli świetny duet. Piosenki równeiż były bardzo w porządku. :)

ocenił(a) film na 8
_Summer_

A ja wystawię ocenę dziś albo jutra zaraz biorę się za oglądanie tego napewno bardzo fajnego filmu...... Pozdrawiam wszystkich.....☺

ocenił(a) film na 8
lucius1982

Film dostał ode mnie 8 sądzę że to dobra ocena czyli bardzo dobry.... Jednak za lepsze uważam takie filmy jak : Chalte chalte , Gdyby jutra nie było, Nigdy nie mów żegnaj , Jestem przy Tobie ... Pozdrawiam.....

ocenił(a) film na 8
pol444

Świetny, piosenki średnie ale i tak daje 10/10 za aktorstwo pierwsza klasa

ocenił(a) film na 7
Riya22

A mnie się nie podobało, na siłę wepchnięcie go w ramiona Anjali, jak już miał tą swoją jedyną.. Widziałam lepsze

użytkownik usunięty
Riiko

Riiko, chodzi o to ,że oni się kochali, ale zanim on to zrozumiał wpadła Mukherjee i wszystko sp. xD Mimo to, film nie ma tej głębi. Daleko mu do K3G lub DDLJ, My name is Khan i reszty. Gdyby nie Kajol i Srk to byłoby dno ^^

ocenił(a) film na 9
pol444

U mnie również 9. Historia fajna, dużym plusem jest też muzyka - na niektórych filmach Bolly uszy mi więdną na większości piosenek - a tu było wcale nieźle ;)

I Rani była tu chyba młodziutka, z początku jej nie poznałam, jednak jej uroda zdecydowanie nabrała z czasem charakteru