PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=714528}

Coś za mną chodzi

It Follows
2014
5,7 60 tys. ocen
5,7 10 1 60433
7,3 81 krytyków
Coś za mną chodzi
powrót do forum filmu Coś za mną chodzi

1. Czy dziewczyna, która zginęła na początku "przekazała" klątwę Hughowi/Jeffowi?
2. Niby jak demon cię dotknie to koniec, więc czemu jak dotknął Jay w basenie nic jej się nie stało?
3. No i o co chodziło z tym basenem? Wtf? Te urządzenia elektryczne? Po co? Czemu demon zaczął nimi rzucać? I czemu nie poraziły one Jay? Czemu nagle krew wypełniła cały basen? Myśleli że zniszczyli tą klątwę czy jak?
4. W ostatniej scenie, czy Jay i Paul wiedzieli, że klątwa nadal prowadzi swoją grę i "idzie za nimi"?

Proszę o odpowiedzi, film klimatyczny i ma potencjał na kandydowanie w konkursie Najlepszy horror roku, ale za dużo luk w fabule...

ocenił(a) film na 8
Sugetzu

1. raczej to byla dziewczyna ktora mial przed jay. stad wiedzial ze jak zginie to wroci do niego.
2. demon musial Cie zgwalcic zeby nastapil koniec. z dotykiem pewnie chodzilo o to ze jest silniejszy i Cie i tak zgwalci, ale Jay zostala 2 razy ocalona (krzeslo pistolet)
3. chyba chcieli usmazyc ducha... nie wiem co autor mial na mysli to bylo durne xD demon zaczal nimi rzucac bo nie byl glupi. moze to by na serio podzialalo i usuwal zagrozenie? nie porazily jay bo nie byly wlaczone. ta byly lampy tv etc. nic sie nie palilo przeciez. zapewne chcieli ja zniszczyc elektrycznoscia, a czemu krew sie pojawila i nie zaatakowal ponownie tego nie wiem. moze jednak jednego demona/ducha udalo im sie zabic.
4. Paul dal sie dziwka. zapewnie myslal ze to pojdzie dalej i dalej, ale jak widac nie odeszlo zbyt daleko. byl zakochany w jay a wiedzial ze jak on umrze to ona albo tez albo bedzie musiala dawac dupy do konca zycia. wiec watpie ze wiedzial ze jego plan nie wypalil/nie wypali

ocenił(a) film na 7
Daroo_3

2. Ciekawe, jak będąc w postaci laski, "klątwa" zgwałciłaby Jay ;)

ocenił(a) film na 8
mk1993

straponem? xD

ocenił(a) film na 7
Daroo_3

Haha umarłam ;-)

ocenił(a) film na 9
OlaQlas

Dlatego, że wiesz co to strapon?? 8D

ocenił(a) film na 5
mk1993

Ano tak, że ta cała "klątwa" mogła przybierać różne wcielenia.

ocenił(a) film na 8
Daroo_3

Tak,musiał zgwałcić,żeby zabić. W ogóle ten demon był jakiś zboczony. Kiedy zabijał Grega,przeistoczył się w jego matkę. Jak chciał zabić Jay,przybrał postać jej ojca. Ten Belzebub był chyba w przeszłości molestowany przez rodziców,dlatego się teraz mści :D
Aaaaa i jest jeszcze coś. W scenie nad rzeką mógł bez żadnych problemów pozbawić życia Jay. Zamiast jednak zabawić się z nią od razu,wolał schwycić ją mocno za włosy. Dlaczego to zrobił ? Odpowiedz może być tylko jedna. Pragnął,aby ta blondyna zrobiła mu laskę....
No piekielny zbok no. Lubi różne łóżkowe wygibasy. To dlatego należy go sprzątnąć. I mam nadzieję,że wkrótce ktoś to zrobi...

ocenił(a) film na 8
Gladiator1000

moze chcial dodatkowo ponizyc swoje ofiary? ;p albo byl mega zbokiem i tyle xD

ocenił(a) film na 8
Daroo_3

Po prostu lubił dominować. Potrzebował poczucia przewagi,aby zaspokoić swoje niskie ego. I tak dobrze,że w filmie nie było Azjatek albo murzynek. Od razu chodził by za nimi dwa razy szybciej. Może nawet kupiłby sobie rower :D

ocenił(a) film na 8
Gladiator1000

Dominacja rowna sie niskie ego?

ocenił(a) film na 8
Daroo_3

A czy ja wiem...tak mi się powiedziało. Nie jestem znawcą,ale obiło mi się o uszy,że męszczyzni,którzy mają problemy w kontaktach z kobietami,a mający skłonności psychopatyczne,często stosują patologię seksualną w postaci gwałtu(gwałt to przecież forma dominacji-wymuszonej,ale jednak). Było wielu seryjnych morderców kobiet,o których sąsiedzi mówili "niepozorny,małomówny,niesmiały,mało pewny siebie). Nie wiem,czy mam rację,jeśli masz pojęcie,rozwiej wszelkie wątpliwości :)

Daroo_3

czyli jak szedł demon płci męskiej na mężczyznę to by go chciał zgwałcić po pedalskiemu ?

ocenił(a) film na 8
Lampart88

heteroseksualisci tez uprawiaja ten rodzaj seksu. kiedy mezczyzna i kobieta to robia tez tak wulgarnie to okreslasz?

Daroo_3

homoseksualiści a nie hetero uprawiają seks w osobnikiem tej samej płci

ocenił(a) film na 3
Sugetzu

Mam jeszcze jedno pytanie,
Kto utrzymuje ten wielki podświetlany basen, z czystą wodą, na pustkowiu, w opuszczonej dzielnicy Detroit?

Leszy2

Z tego co mi wiadomo, to był basen szkolny...

ocenił(a) film na 3
Sugetzu

Dobrze, ale chyba nieczynny, bo stał na jakimś pustkowiu i nikt nie zainteresował się urządzaną tam zabawą z urządzeniami elektrycznymi. A skoro nieczynny.....