Coś

The Thing
1982
7,5 108 tys. ocen
7,5 10 1 108490
8,4 50 krytyków
Coś
powrót do forum filmu Coś

Zamiana ciał

ocenił(a) film na 7

W tym nowym Cosiu potwór imitował ludzkie komórki i nie wiem jak się to działo, że również ubranie. Być może ubierał je na ludzi ale czy potrafił?
Jak zaś było w starszej wersji? Wnikał w ciało i jeśli je rozrywał, ranił to co z ubraniem, które zawsze było porządne i schludne tak, że nikt nie mógł rozpoznać potwora?

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

Ale przecież obcy nie widział sceny z gra w szachy.

ocenił(a) film na 9
Motorcycle_Boy

A co to ma do rzeczy? Obcy w ogóle nie wiedział czym są szachy

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

Zacznijmy od tego, że mcready nie daje sie napić komputerowi, tylko wsypuje kostki lodu, które jakims cudem zmaterializowały sie w jego szklanece :)

ocenił(a) film na 9
Motorcycle_Boy

Daje się mu napić wiskacza i to pare łyków a kostki były tam od początku. Zobacz raz jeszcze

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

Może trzy kostki były, a wsypał pełną szklankę.

ocenił(a) film na 9
Motorcycle_Boy

Nie było ci dane zobaczyć ile bo zasłaniał ręką

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

Na początku widać ile wrzuca do szklanki tego lodu. Do tego nawet mimo ze zasłania dłonią dno, to szklanka jest zapełniona możne w w 1/4 whisky (lodu nie widac).

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

http://www.youtube.com/watch?v=hJ1xJ5P2X4o

ocenił(a) film na 9
Motorcycle_Boy

Lodu nie widać ale na pierwszy rzut oka ;)

użytkownik usunięty
Andrewx51

czy to ma naprawde takie duże znaczenie ile lodu miał w alkoholu czy to tylko takie przekomarzanie?

ocenił(a) film na 9

Do mnie z tym? Najważniejszy jest fakt że dał się napić whisky komputerowi

ocenił(a) film na 10

Ma duze znaczenie, bo Childsowi dał sie napić bez lodu ;D

użytkownik usunięty
Motorcycle_Boy

haha jakby nie mieli lodu na około siebie xD

Andrewx51

Walisz gruchę przy tym i tyle,tak jak ktoś tam napisał wyżej.

ocenił(a) film na 9
g_lox

Nawet jeżeli rzeczywiście by tak było to nie dyskredytuje mnie to jako fana filmu, wręcz przeciwnie. Zamiast popisywać się swoim poziomem, poproś kogoś żeby pomógł ci napisać coś bardziej konstruktywnego

Andrewx51

No dobrze masturbator,zwalić czase trzeba albo podupcyć ale przy horrorze?Ale fetysz!

ocenił(a) film na 9
g_lox

Co przy horrorze?

ocenił(a) film na 8
katedra

A czy wy w ogóle oglądaliście te filmy? W każdym z nich jest wypowiedziane słowo ASYMILACJA. Zapraszam na wikipedię jeśli ktoś nie rozumie co to znaczy.
Obcy po zainfekowaniu ciała człowieka przemieniał komórki ludzkie na swoje. Gdy ten proces się zakończył człowiek nie był już sobą. Po co jakieś kopiowanie ubrania??????? Skoro obcy asymilował człowieka od środka.
Żeby coś kopiować trzeba mieć ksero :D

Kto zgodzi się z moją wypowiedzią?

ocenił(a) film na 7
skynet86

Jeśli ktoś nago goni po stacji badawczej to raczej ta asymilacja jest ciula warta