PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4648}
6,7 38 tys. ocen
6,7 10 1 38354
6,4 23 krytyków
Commando
powrót do forum filmu Commando

a szkoda bo arnold tu się świetnie spisał.

ocenił(a) film na 8

miał byc,ale arni niewiadomo czemu sie nie zgodził,a moze jeszcze zrobia....mam nadzieje.

użytkownik usunięty
damianho15

wiem, słyszałem o tym

ocenił(a) film na 10
damianho15

A czy każdy film musi mieć sequel?

ocenił(a) film na 8
karoman4

niby nie ale taki klasyk powinnien........

ocenił(a) film na 10
damianho15

To sobie obejrzyj film ,,Żywy cel'' z 1987 roku. Ten film, to mix filmowy Rambo, Komando i opowieści o Tarzanie.

ocenił(a) film na 8
karoman4

no zobacze,ale moze jeszcze zrobia skoro terminatora i conana robia to dlaczego nie tego.

ocenił(a) film na 10
damianho15

No, zrobili remake rosyjski i co z tego wyszło? ;-D To najlepszy przykład tego, by nie ruszać klasyków.

ocenił(a) film na 8
karoman4

tak ale nie chodziło mi o remake i w dodatku rosyjskie,chodziło mi o 2 czesc z arnim w roli głównej,a tak odbiegajac od tematu to jest taka piekna piosenka kasiu kasienko hehe.

ocenił(a) film na 10
damianho15

Ale ten film nie potrzebował 2 części. Co mogliby wymyślić? Po za tym teraz już się nie opłaca robić sequela po prawie 30 latach.
A tak odbiegając od tematu, to nawet nie próbuj mnie podrywać!

ocenił(a) film na 8
karoman4

hah nie próbuje.

ocenił(a) film na 10
damianho15

No to masz szczęście.

ocenił(a) film na 8
karoman4

Też jestem zdania, że druga część nie jest tutaj potrzebna. W większości przypadków kolejne części były znacznie gorsze niż pierwowzór. Co prawda nie zawsze było tak źle - z Rambo całkiem się udało (choć i tak uważam, że Pierwsza Krew była najlepsza). Commando jest (jak do tej pory) jeden, jedyny i wiadomo o co chodzi - nie trzeba sobie przypominać czy dana scena była w pierwszej części czy w którejś z kilkunastu kolejnych :) A propos, właśnie się dowiedziałem że, zrobili już piątą część Szklanej Pułapki - kolejny po wielokroć kontynuowany hicior.

ocenił(a) film na 10
rumpel86

Zrobili piątą i już planują szóstą. Chodzą słuchy, że to ma być ostatnia część i że żona McClane'a ma do niego wrócić.

ocenił(a) film na 8
karoman4

Ja piernicze, czy to się kiedyś skończy? Nie żebym nie lubił Szklanej Pułapki. Czwórka jeszcze jako tako mi się podobała , ale jeśli w końcu zrobią jakiegoś gniota, który będzie miał w tytule "Szklana Pułapka" to może popsuć reputację całej serii.

ocenił(a) film na 10
rumpel86

Dlatego mam nadzieję, że na szóstce się zakończy.