PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=340899}

Conan Barbarzyńca 3D

Conan the Barbarian
2011
5,4 41 tys. ocen
5,4 10 1 40647
4,6 20 krytyków
Conan Barbarzyńca 3D
powrót do forum filmu Conan Barbarzyńca 3D

!

ocenił(a) film na 5

Pierwsza połowa dobra,reszta słaba,ale i tak o niebo lepszy od pierwowzoru.Dobra rola Jasona Momoa.

Berith7777

Co ty pleciesz, Conan z Arnoldem był sto razy lepszy.

ocenił(a) film na 5
nudecroft

To twoje zdanie,jak widzisz moje jest inne.

ocenił(a) film na 5
nudecroft

Dlaczego uważasz,ze pierwowzór jest "sto razy lepszy'?

Berith7777

To się wie, Conan z Arnoldem to już klasyka kina przygodowego i jest tam lepszy scenariusz, muzycznie genialnie oraz aktorsko lepiej wypada niż nowy Conan z Mamoą który jest znacznie słabszy od pierwowzoru. Ale tak to już jest że młodzi oceniają wyżej nowego Conana bo jego oglądali pierwszego a tak raczej nie powinno być. Najpierw należałoby obejrzeć oryginalnego Conana a potem tego z 2011 r.

ocenił(a) film na 5
nudecroft

Scenariusz to dla mnie tragedia,muzyka-fakt-genialna,a aktorstwo-uznam twój komentarz jako niesmaczny żart.A te ostatnie zdania to raczej nie do mnie kierowane.
PS
To,ze film jest uznawany za klasyczny nie oznacza,ze musi być genialny(jako caość).Nie wierzę,ze tobie podobają się wszystkie filmy które zostaly uznane za klasyki.

Berith7777

Fakt niektóre remake'i są lepsze od oryginału np Ucieczka gangstera z Alec'kiem Baldwinem bardziej mi się podobał niż pierwowzór. Jednakże twierdzę że jest tylko jeden prawdziwy Conan i jest nim Arnold Schwarzenegger. Tamten gościu jest tylko dobrym modelem ale żaden z niego Conan. Możemy zawsze przeprowadzić głosowanie na forum który Conan jest lepszy. Powiem inaczej, nie który jest lepszy tylko który bardziej się podobał - bardziej obiektywnie.

ocenił(a) film na 5
nudecroft

Nie skupiam się na samej postaci tylko na filmie.Oczywiście zawsze gdy słyszę 'Conan" to mam przed oczami obraz Arnolda.A propos głosowania,jego wynik w zupełności mnie nie interesuje,nie zmienia to faktu,że dla ciebie pierwowzór jest lepszym filmem a dla mnie remake(który zresztą i tak nie jest najwyższych lotów)
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
Berith7777

Twierdzę tak samo. I też uważam że Momoa w roli Conana sprawdził się świetnie. Zdecydowanie lepiej niż Arnold. Gdyby twój oponent chciał mnie "nawracać" tak jak ciebie, to chciałbym mu uzmysłowić że Conana z Arnoldem oglądałem po raz pierwszy w w 1986, albo 87 roku, a zatem pełnoprawnie mogę obydwu Conanów z sobą zestawić.

ocenił(a) film na 5
Sanderus

My juz raczej zakończylismy temat,ale z przyjemnoscia podpatrze waszą dyskusję.Równiez z dzieciństwa pamiętam dobrze starą wersję,ale najwidoczniej dla "nudecroft" wygladam bardzo młodo hehehhe;)
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
Berith7777

O ile takowa dyskusja będzie miała miejsce. Pozdrawiam również.

ocenił(a) film na 4
Berith7777

Dokładnie, do połowy film był całkiem przyzwoity i "trzymał się kupy". W połowie mam wrażenie, że stało się coś strasznego, jakaś smierć na planie czy coś i zmiana większości ekipy produkcyjnej :P bo od połowy z fajnego filmu akcji ten film zmienia się w jedno wielkie, nie mające sensu pośmiewisko...

ocenił(a) film na 5
Grujcyk

Tak jakby zabrakło reżyserowi chęci i pomysłu co dalej ma zrobić w trakcie montazu,chociaz bardziej wyglada na to,ze podczas tej fazy produkcji filmu w ogóle nie był obecny,lub nie miał z czego montować;)

ocenił(a) film na 5
Berith7777

Pierwszy Conan ma pomysl od poczatku do konca.
Ma w sobie esencje fantasy, koncept, epicka historie ktora opowiada.
Nowy Conan to nieskladna kupa opowiadajaca historie o kolesiu,
ktory zeby byc straszny musi robic mine jakby co chwile lizal cytryne.
Film bylby zjadliwy gdyby to nie byl Conan.

ocenił(a) film na 5
TazioW

Ok.