ten film pokazuje nam swiat który naprawdę istnieje,-świat duchowy... moze niezaułważyliście ale w filmi Gabriel mówi wiele waznych rzeczy np. że tylko jeśli uwieżymy w Boga będziemy zbawieni, samobujcy nie mogą być obkupieni (jest to grzech niewybaczalny) itp. mam nadzieje że po filmie zastanowiliście się co sie stanie z wami po śmierci i czy macie pewność że pujdziecie do nieba (nie wystarczy być pobożnym katolikiem, bo to oni najczęściej czynią zło) ... mogę was zapewnić ze piekło jest jeszcze gorsze niż było to pokazane w filmie.... więc nie zastanawiejcie się więcej i przyjmijcie boga do swego serca a będziecie zbawieni..... jak by były jakieś pytania to piszcie na gg. 4527622 ... czas iść do pożądnego kościoła.... i ratować sie...
pozdro dla całej chżeścijańskiej ludności na filmwebie....!!! :*
łysa
ooooj... w ten sposob absolutnie bym tego filmu nie odczytwal :)
ogladajac zastanawialem sie czy ktos kto rzeczywiscie jest mocno religijny nie poczulby sie urazony ogladajac Constantine... chociazby poprzez postac Gabriela jako zdrajcy
w zadnym wypadku nie jest to film zgodny w kwestii religijnej z tym co jest napisane w biblii... no moze jedynie na poziomie takich banalow jak to ze samobojcy ida do piekla albo to ze wiara prowadzi do zbawienia - ale tu naprawde nie ma sie nad czym zastanawiac bo to jest refleksja religijna na poziomie lekcji religii w pierwszej klasie podstawowki
to wiem ale chodzi mi ogulnie o to ze dla osób które w nic nie wierza ten film będzie jakimś początkiem... ludzie w tych czasach nie chcą niczego słuchać o chrześcijanach (uważają ich za sekty) i o jezusie.. więc moze chociaż trochę pomyślą o tym oglądając ten film... ja wiem że jest on niezgodny z biblią i wogule... ale to zawsze coś....a na lekcjach religi czasem gadają takie bzdóry ze aż mnie głowa boli....
pozdro łysa
Ale jeszcze wieksze bzdury gadali w Constantine ;) Np o tym ze "Bog i Szatan sie zalozyli" itp. Jezeli ktos chce poznac religie to chyba jednak lepiej w inny sposob niz przez ten film :) Pozdr.