PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=754287}
8,0 148 tys. ocen
8,0 10 1 147677
6,7 29 krytyków
Contratiempo. Niewidzialny gość
powrót do forum filmu Contratiempo. Niewidzialny gość

Film świetny ale do rzeczy według mnie po tym wypadku główni bohaterowie mogli się zachować inaczej przecież nic nie ryzykowali wybiegł jeleń czy tam dzik a nawet jak mu lekko zajechał drogę to na takich małych pokrętnych drużkach leśnych to się zdarza wiec co ryzykowali że oboje jechali i ludzie się dowiedzą o tym romansie wystarczyło żeby ta laura uciekła z tamtąd a on by zadzwonił po policje i po sprawie to mnie nurtuje ona ucieka z tamtąd i tyle a ten gość co potem przejeżdzał by jej nie widział bo by się schowała lub jej już by nie było co wy na to jak do tego się odniesiecie trochę bez potrzeby ta cała akcja w filmie wystarczyłoby żeby pomyśleli ale oczywiście to film ale mogli wymyśleć inny początek historii bo to lekko bez sensu taka intryga wszystko po co przypomniało mi się że miał być w praży do lekki problem ale wydaje mi się że tak czy siak lepiej by to rozwiązali robiąc tak jak pisałem bo jak ma sie pieniądze i pozycje można wszystko

ocenił(a) film na 9
lukasz222_filmweb

Może jednak nie...Rzadko zdarza się trafić na taką efemerydę. Nie chciałbym stracić okazji obcowania z takim okazem.

ocenił(a) film na 9
Bokciu

Spoko super może chciałbyś poobcować z takim okazem realnie bo słyszałem że te efemerydy to dobre komputerowe bestie są

ocenił(a) film na 9
Bokciu

Nie chcesz już obcować z efemerydą podobno są bardzo złośliwe i umieją wypatrzeć tą jedną mrówke z milionowego mrowiska która im zalazła za skóre

ocenił(a) film na 7
lukasz222_filmweb

Proponuje co niektórym troche ochłonąc ale wracając do filmu ogólnie niezły pomysł ale niestety jeden zgrzyt a mianowicie tak jak pisze,założyciel tematu ja w jego przypadku i w jego sytuacji i na jego stanowisku mimo wszystko zgłosiłbym wypadek na policję.Przecież to był wypadek nic mu nie grozi nie był pod wpływem alkoholu a,że w samochodzie siedział z kochanką?Ona się ewakuuje jak najszybciej a on może sie z tego wyłgać na pewno łatwiej niż z "morderstwa"jeszcze wtedy kiedy nie wiedzial,że ofiara definitywnie nie żyje przecież za nie udzielenie pomocy poszkodowanemu,nawet próbowania i zgłoszenia wypadku to dopiero wtedy podchodzi pod ostry paragraf!To jest dopiero wielki problem ba jeszcze zamaskowanie miejsca wypadku!Przeciez on na własne życzenie zgotował sobie taki ambaras.

ocenił(a) film na 9
aronn

Dokładnie o to mi chodzi że to mi dokońca nie pasowało w filmie mogli to lepiej wykombinować robiąc scenariusz do filmu, bo widac że potrafią hiszpanie kombinować i robić dobre filmy, a tu na forum odrazu sam zrób lepszy film wymyśl lepszy pomysł gdzie przecinki gdzie kropki co to za bełkot itd itd wystarczy przeczytać ze zrozumieniem to nie jest książka tylko pare zdań ale jak widać bez kropek przecinków itd to już jest niezrozumiałe dla większości inteligentów

ocenił(a) film na 7
lukasz222_filmweb

Własciwie moja wypowiedz głównie była skierowana do @bokciu

ocenił(a) film na 9
lukasz222_filmweb

Polacy jak zawsze w formie. Mistrzowie krytyki. Mogli zrobić to, mogli tamto, mogli sramto. Ciekawy jestem jak Ty byś się zachował w takiej sytuacji.
Po drugie skoro jesteś taki dobry, to może zajmij się pisaniem scenariuszy do filmów? Wtedy na pewno będą one logiczne, spójne i ciekawe, a główni bohaterowie bez względu na okoliczności zawsze logicznie myślący.

ocenił(a) film na 9
Gozz

Według mnie film rewelacyjny ale tylko mnie delikatnie irytowała ta sytuacją od której to wszystko się zaczeło bo według mnie mieli wiele innych rozwiązań tej sytuacji a wybrali według mnie najgorszą opcję ale nie krytykuje tylko daje zapytanie co inni użytkownicy sądzą a to jest diametralna różnica pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
lukasz222_filmweb

Ja mam tylko jedno pytanie.. :) Gdyby akcja poszła w kierunku, o którym mówisz.. Laura uciekłaby w krzaki, Adrian zadzwonił na policję itd.. O czym byłaby reszta filmu?:) I tu chyba jest odpowiedz, dlaczego scenarzysta postąpił tak, a nie inaczej

ocenił(a) film na 9
claudii1308

Dokładnie masz rację ale chodzi mi o to że według mnie mogli wpaść na lepszą sytuacje do rozwinięcia akcjii filmu a jak widać reżyser pokazywał już w paru produkcjach że umie zaskoczyć niebanalną zaskakująca fabułą w tym filmie było podobnie lecz to mi tylko delikatnie nie pasuje

ocenił(a) film na 8
lukasz222_filmweb

coś w tym jest, ale przy całym filmie ja mogę wybaczyć banalny poczatek :) chociaz z drugiej strony mogli sobie darować jelenia i polazać wine Adriana w tym wypadku.. nie wiem, chociazby mogl jechac pod wplywem czycos. Tez banalne, ale juz bardziej wytlumaczalne :) ale ile ludzi, tyle myśli.

ocenił(a) film na 7
claudii1308

No dokładnie!Wystarczyło żeby wcześniej miał wypite no i wtedy nieczysta gra z jego strony jest warta świeczki,wystarczył jeden myk w scenariuszu.