PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=569242}
4,3 18 tys. ocen
4,3 10 1 17891
5,6 34 krytyków
Cosmopolis
powrót do forum filmu Cosmopolis

Raczej nie. Cronenberg nie produkuje tasiemców.:) po za tym, film był na podstawie powieści Delilo- samodzielnej i jednoczęściowej.

użytkownik usunięty
Tomatoes

widziałem tą książkę w księgarni , ten film w Polsce dużo nie zarobi , jak byłem na filmie 8 osób wyszło z sali ,, druga część może być żartem ale na pewno znajdą się osoby które będą o tym myśleć :))

No nie wiem, jak wszyscy będą chcieli sprawdzić dlaczego takie emocje są w okół filmu:). Trochę zresztą dla mnie nie zrozumiałe bo nie bardzo rozumiem skrajne opinie. Pozytywne jeszcze owszem bo coś naprawdę mogło się komuś spodobać ale jak ktoś już się wybiera na film to chyba mniej więcej się orientuje co zastanie. Dla mnie to po prostu kolejna odsłona reżyserki Cronenberga.

użytkownik usunięty
Tomatoes

ja wychodzę z takiego założenia że idę na film o którym nic nie wiem poza tytułem , 4 lata praktyki plus indywidualne szkolenia :)

Mi tytuł się kojarzył z "polis" i tylko tyle:). Zazdroszczę sposobu. Ja tam zawsze coś wyszperam o filmie zanim pójdę.

użytkownik usunięty
matti120

hehe ,,, nie mam związku raz dwa trzy z tym co napisałeś ,, ale muszę przyznać jeżeli chodzi film daję rade jak na moje oko krótki ,,, ja jednak z dnia na dzień czekam na dwójkę :))

główny bohater ginie z czego tu dwójkę robic??

użytkownik usunięty
nowinka_filmweb

jak jest ostatnia scena , to są jeszcze napisy ,,, chyba oglądałaś jakąś piracką wersję

byłam w kinie i czytałam książkę

ocenił(a) film na 8
nowinka_filmweb

jak książka ? Jeżeli jest lepsza niż film to sama chętnie przeczytam

magda_skwarek

Film jest na podstawie prozy Dona de Lillo sprzed kilku lat pod tym samym tytułem.
Czy lepsza? -jak to z książkami, jest pełniejsza, więcej pozwala zrozumieć i bardzo wciaga, może bardziej niż film.

użytkownik usunięty
nowinka_filmweb

nowinka nie mam pokazanej sceny że główny bohater ginie

w filmie nie masz - polecam książkę ;) To ważny motyw, bo bohater widzi siebie martwego ;)

ocenił(a) film na 8
nowinka_filmweb

książkę właśnie czytam, jest lepsza zobaczymy jaka będzie pod koniec

magda_skwarek

daj znać jak przeczytasz ;) Mnie bardzo wciągnęło pod koniec

użytkownik usunięty
anusia007

moja koleżanka ma jedną sztukę i chce się zamienić jak się komuś spodoba po przeczytaniu może będzie zainteresowany zamianą lub odkupieniem

użytkownik usunięty

Nie będzie,bo to film na pdostawie książki.Jeśli spodobał Ci się film to warto też zaznajomić się z pierwowzorem literackim.Chyba jesteś jedną z niewielu osób,które zaliczyłbym do grona ludzi myśłących na tym forum zważywszy,że nie wystawiłaś 1.Pozdrawiam.

Własnie tak :)

użytkownik usunięty
GoldenBoyGT

jak bym miał czas na czytanie książek to było by oko , poczekam na wersję audio