Cristiada

For Greater Glory: The True Story of Cristiada
2012
7,2 16 tys. ocen
7,2 10 1 15689
5,3 3 krytyków
Cristiada
powrót do forum filmu Cristiada

Hmm, mam wrazenie, że ten film chociaż super aktor i zapowiada sie nieźle i także treść
lekko niepoprawna bo jednak powstanie katolików przeciw liberalnym rządom, a obecnie
przecież kto prawicowy ten musi być faszystą, rasistą, homofobem itd. To jednak będzie
zaraz zmieszany z błotem, ze niby tak nie było, odezwą sie jakieś lewackie stowarzyszenie
itp. Jako jeden z niewielu ostatnimi czasy film ten ma jakiś przekaz, jakąś wyższą treść i nie
jest zrobiony tylko dla kasy dla ludzi mało wymagających którzy jak oglądają film to wyłączają
mózg. Z wielką chęcią go obejrzęi mam nadzieję, że więcej takich filmów będzie
powstawać. Osobiście sam chętnie bym zobaczył kilka dobrych filmów z historii Polski,
Krzyżaków, czy coś z II wojny światowej, np Powstanie Warszawskie, ale z dobrym
reżyserem, i dużym budżetem, najlepiej bez naszych nudnawych gwiazdek z komedii
romantycznych: Karolaki i jakieś inne Adamczyki do domu

ocenił(a) film na 10
goswork

Można być wierzącym pedofilem. Najlepiej widać to po księżach (chociażby w Niemczech, było o tym niedawno głośno)
W krajach niemieskojezycznych od wielu lat w mediach jest nagonka na Kosciol , a cholota to czyta i pluje . Deklaruja ze a katolikami nie chodzacymi do kosciola i wdaja sie w dyskusje z muzulmanami zachwycaja sie ich religia tak naprawde nie znajac swojej . Bylam ostatnio z "katoliczka" w katedrze byla bardzo zaskoczona ze znajduje sie tam chrzcielnica !!!

ocenił(a) film na 9
skalp_el

Inkwizycja w Meksyku ? Gratuluję wiedzy historycznej !

ocenił(a) film na 10
kuba_starecki

Ja natomiast mam pytanie do wszystkich tych,którzy identyfikują się z lewackim nurtem rewolucyjnym. Kiedy przeprosicie za te wszystkie mordy na chrześcijanach na przestrzeni wieków? Kościół już się wystarczająco na przepraszał, teraz wasza kolej. No chyba że jesteście hałastrą wydzierającą się i drącą szaty, ale nie potrafiącą wziąć odpowiedzialności za ideologie w której siedzicie. Jak napisał kolega wcześniej: - Hitleryzm 52-58mln ofiar
- Komunizm zssr 12-22mln
- Komunizm w chinach 55-60mln (trwa nadal)
- Komunizm w etiopii 1-1.5mln
- Komunizm w kambodzy 1.2-2 mln
Ja dodałbym jeszcze rewolucję francuską, która była pierwszym przykładem masowego i zaplanowanego ludobójstwa na własnych obywatelach (np. Wandea).