ale przeraża mnie reakcja na ten film, na to co się dzieje. Film głosi piękną prawdę, którą 
większość przekręca, bo woli podejść do tego z pełną nienawiścią, tak jak właśnie do chrześcijan 
podchodzono zawsze. Historia tego filmu tylko przedstawia jak bardzo ostatnimi czasy są 
popularne hasła wymierzone przeciwko ludziom religijnym, wierzącym. Podobna sytuacja była z 
filmem Życie Pi, wspaniały film o istocie religijności przeinterpretowany przez mądre głowy 
wykształciuchów w ateistyczne przesłanie. To jest po prostu coś niesamowitego, ostrze 
nienawiści wymierzone w katolików jest naprawdę śmieszne. Tak jak teraz propaguje się 
różnorodne śmiertelne i niebezpieczne idee, reklamuje się przyjemność, a jako wzór uciśnionych 
przedstawia się degeneratów. Jestem ciekaw kiedy świat obudzi się, gdy wreszcie takim mądrym 
wykształciuchom ktoś zacznie gwałcić dzieci legalnie? Kiedy zaczną ich samych przybijać do 
łóżek szpitalnych oferując łatwiejsze rozwiązanie niż banalne zabiegi. Pójdzie się do dentysty 
wyleczyć ząb, a znajdzie się w zbiorowej mogile? Jestem ciekaw kiedy świat się obudzi, kiedy 
zrozumie, że za wszystkimi krzywdami nie stoi żadna religijność, ani żadne chrześcijaństwo, 
tylko ich pobłażliwość na tego typu bestialstwa, które przedstawia się im jako dobro konieczne. 
Nie wiem czy w ogóle świat się obudzi. Matka Boska ostrzegała go już tak wiele razy, ale widzę, 
że ludzie wolą spłonąć w piekle. Holocaust, choć może wydawać się, że grozi nam 
chrześcijanom, ale tak naprawdę Holocaust grozi wam wszystkim i nawet nie myślcie, że gdy 
poczujecie trwogę to Bóg otworzy ramiona by wam pomóc. Dał wam wystarczająco czasu byście 
mogli się opowiedzieć po jego stronie, jeżeli nie wybierzecie go do momentu jego gniewu, to 
nawet nie próbujcie narzekać, gdy spadną na was nieszczęścia, bo Bóg tak jak jest wyrozumiały 
tak samo potrafi karać, aż do dziesiątego pokolenia i nie będzie patrzał, czy ktoś jest niewinny, 
czy też nie. 
Z drugiej strony reakcja na ten film pokazuje jak zniszczone jest człowieczeństwo, coraz mniej 
ludzi, a coraz więcej bydła. "Lecz ludzi dobrej woli jest więcej i mocno wierzę w to, że ten 
świat nie zginie nigdy dzięki nim. Nie! Nie! Nie! Przyszedł już czas, najwyższy czas, nienawiść 
zniszczyć w sobie".