Cristiada

For Greater Glory: The True Story of Cristiada
2012
7,2 16 tys. ocen
7,2 10 1 15690
5,3 3 krytyków
Cristiada
powrót do forum filmu Cristiada

propagangowy

użytkownik usunięty

film w sam raz dla prawactwa które tak krzyczy jaki to ich kościółek jest uciśniony i ciągle
atakowany hahaha

ocenił(a) film na 9

Głupich nie sieją. Jesteś tego przykładem.

użytkownik usunięty
camus_filmweb

no tak tacy jak ty to tylko obrażać potrafią czego jesteś też najlepszym przykładem :-)

ocenił(a) film na 9

A kto zaczął w pierwszym swoim poście o Kościele mówić "kościółek". Nie dostrzegłeś, że innych ludzi może to obrażać? Ach, nie? Uważaj na słowa. Już tacy próbowali wymądrzać się swoim ciemnym ateizmem na tym forum i ... uciekali stąd z podkulonym ogonem. Chcesz pisać o filmie i polemizować z innymi, to stosuj się do zasad uczciwej polemiki. Inaczej na wyzwiska otrzymasz wyzwiska. Jak w Cristiadzie - wet za wet. Nie licz na nadstawianie drugiego policzka. Zatem ... dyskutujemy o filmie, czy opluwamy się nawzajem ?

użytkownik usunięty
camus_filmweb

kościół to instytucja nie człowiek chciałbym zauważyć że sama instytucja kościelna w całej swojej historii nie ma i nie miała szacunku do szarej masy która jest dla kościoła a nie kościół dla niej ale wy owieczki tak zażarcie jej bronicie że w ogień byście skoczyli nie wspomnę o rozerwaniu każdego kto odważy się przytoczyć wiele niewygodnych prawd na temat tej zbrodniczej organizacji z kwaterą główną w watykanie :-)

ocenił(a) film na 8

bambus

użytkownik usunięty
grzesiek336

bardzo elokwentne no ale cóż taki widocznie maż poziom argumentów :-)

ocenił(a) film na 9

Może nie elokwentnie ale ... trafnie.

użytkownik usunięty
camus_filmweb

no cóż każdy kto ma odmienne zdanie od was wiernych swym panom jest według was tak nazywany ale prawda jest niestety inna tylko wasze ograniczenia wam nie pozwalają tego dostrzec :-)

ocenił(a) film na 9

Piszesz bardzo ogólnie, co jest charakterystyczne dla ludzi albo nie przekonanych do wyznawanych racji albo po prostu mało inteligentnych (jakie zdanie? jacy panowie? jaka prawda? jakie ograniczenia?). Osobiście stawiam na to drugie. Głupcze, jak nazwałbyś faceta wchodzącego w sam środek dzielnicy dla Murzynów i wyzywającego ich od "Negrów". Ty robisz to samo - wchodzisz na forum o filmie historyczno-religijnym i wymądrzasz się swoim prymitywnym ateizmem. I do tego jeszcze obrażony, że co rusz "dostajesz w nos". Śmieszny i prymitywny ateista.

użytkownik usunięty
camus_filmweb

Na razie to ty pokazujesz tylko i wyłącznie swój prymitywizm i właśnie prostactwo piekląc się jak małe dziecko któremu mamusia nie chce kupić zabaweczki :-) o moją inteligencję się nie martw bo byś się zdziwił :-) pomyśl jednak nad historią rejonu w którym rozgrywa się film i jakie miał korzenie bo na pewno nie chrześcijańskie :-) a kościół nie pytał czy ktoś chce czy nie chce tylko siłą narzucał swoją politykę czy chcesz tego czy nie taka jest prawda szkoda że hitlerowców osądzono a już watykan nie :-)

ocenił(a) film na 9

Używasz porównań, jakbyś ledwie wyszedł z przedszkola. Prostak. A propos twojej inteligencji - chcę zdziwić się. Słucham, czym możesz "pochwalić się"?

użytkownik usunięty
camus_filmweb

Gdybyś miał odrobinę kultury wiedział byś że nie wszyscy muszą mieć takie samo zdanie jak twoje ale widać że nie potrafisz przetrawić że są ludzie którzy inaczej patrzą i nie są ślepo zapatrzeni w instytucję kościelną którą ty wyznajesz bo nauk Chrystusa na pewno nie.

ocenił(a) film na 8

RAZ SIERPEM RAZ MŁOTEM CZERWONĄ HOŁOTĘ !!!

użytkownik usunięty
grzesiek336

z NOP jesteś czy z innego neonazistowskiego ugrupowanie łysych debili?

ocenił(a) film na 9

Widzę, że oprócz "tępaka" i "prostaka" zasługujesz tez na miano "tchórza". Unikasz odpowiedzi na wszystkie stawiane pytania i problemy. Wracam więc do mojego ostatniego pytania - o twoją inteligencję. Chcę "zdziwić się" (to twoje słowa). Zatem ? Ha, ha. Blefowałeś, sprawdziłem i ... okazało się, że jesteś ateistycznym tumanem. Wiara do mojego poglądu o tobie nie ma nic do tego. Mógłbym równie dobrze być muzułmaninem, agnostykiem albo buddystą. Zdanie o tobie mam już wyrobione. No, zadziw mnie, ha, ha.

użytkownik usunięty
camus_filmweb

oj czego można się spodziewać po polskim prawicowym katoliku właśnie tego co pokazujesz :-)

ocenił(a) film na 9

Ha, ha. A skąd opinia, że jestem katolikiem? To, że wskazuję palcem tępych ateistów nie znaczy, że jestem katolikiem. Błąd logiczny. Minus na twoją inteligencję. A propos - jakoś nie czuję się "zdziwiony" twoją inteligencją. Miało być zaskoczenie, a ... narobiłeś w gacie. Ha, ha. Tchórz-ateista. Jak w Cristiadzie. Wchodzić z karabinem do kościoła i strzelać do bezbronnych ludzi - pierwsi. Ale stanąć do walki z powstaniem? Tchórze. I partacze - straty federales były ok. dwukrotnie większe niż cristeros. Ha, ha. No to jak, dowiem się czegoś zadziwiającego o twojej inteligencji? Sam przecież wywołałeś ten temat. :)

użytkownik usunięty
camus_filmweb

gdybyś znał troszkę historii instytucji kościelnej byś wiedział że święta nigdy nie była a wy chrześcijanie jesteście strasznymi ignorantami bo tylko wasze racje są ważne i jak już pisałem niewygodnej prawdy się za wszelką cenę wyrzekacie atakując każdego kto o niej wspomina jak już też napisałem przyjrzyj się historii meksyku i tego jak biedny kościółek potraktował rdzennych mieszkańców ale tego nie zrobisz bo widzisz tylko swoje cóż bywa

ocenił(a) film na 9

Hm, "troszkę historię instytucji kościelnej" znam, nawet więcej niż troszkę (rozumiem, że wyraz "troszkę" najlepiej opisuje zakres twojej wiedzy w tym temacie) ale ... wciąż nie jest to odpowiedź na moje pytanie i ... co to ma do walorów artystycznych filmu "Cristiada"? Inteligentni ludzie powinni trzymać się tematu w swoich wypowiedziach. A propos ... dowiem się wreszcie czegoś zadziwiającego o twojej inteligencji? Chyba, że chcesz spasować na ten temat (twojej inteligencji). To OK. Proponuję następującą ścieżkę:
1. Powiesz, że nie zaskoczysz mnie niczym w zakresie twojej inteligencji,
2. Przeprosisz za to, że zacząłeś pyskówkę na tym forum (ja w odpowiedzi przeproszę Ciebie za zwrotne "pyskowanie"),
3. Rozpoczniemy rzeczową dyskusję n/t filmu "Cristiada". Dopuszczalne będą dygresje, ale wyłącznie jako dygresje i prowadzone bez poniżania osób religijnych ... no i niech będzie, że ateistów też :)
Inaczej ... cóż, grozi nam stałe obrzucanie się błotkiem i nakręcanie "spirali zbrojeń". Zauważ, że to Ty wszedłeś na to forum (poświęcone filmowi historyczno-religijnemu) i zacząłeś tę przepychankę. Nie dziw się reakcjom Twoich adwersarzy. W każdej chwili możesz wyjść z tego forum. Nikt nie będzie za Tobą płakać. Ale jak chcesz tu być, to dyskutuj, a nie prowokuj.

użytkownik usunięty

a wy ateiści nie umiecie nigdy normalnie rozmawiać ani uszanować tego, ze ktoś w coś wierzy tylko zaczynacie go z tego powodu obrażać a potem się dziwicie ,ze ci atak próbują odpierać i gadacie jakie to te ''typowe katole'' nie są..(no bo się tak ''rzucają''..) czyli wy sobie możecie wieszać psy na katolikach a katolicy maja siedzieć cicho.. człowiek jest tylko człowiekiem i ma prawo stracić kontrole nad emocjami, obojętnie czy jest chrześcijaninem czy nie. Ateiści poprzez to ,ze nie posiadają wiary nie rozumieją jak ważna jest to rzecz dla ludzi wierzących. Nic o tym nie wiedza jak to boli człowieka wierzącego gdy zaczynają obrażać rzecz dla nich święta, rzecz, która jest dla nich głównym sensem życia. Ja to proponuje trochę pokory mimo wszystko i odpuścić sobie te gadki o ''kościołku'', kolego, bo w rzeczywistości nie masz pojęcia o czym mówisz. : ) siejesz zamęt tylko. A co do tego, ze historia kościoła jest bardzo ciemna i ponura to masz racje. No i co z tego? Ateiści bardzo lubią wykorzystywać te fakty historyczne w rozmowach z katolikami, ale za to tych dobrych rzeczy już nie widza.... ;p

użytkownik usunięty

"no i co z tego" typowy argument haha zabawne że katolicy sadzą na adolfa czy stalina ale to właśnie kościół ma najwięcej na sumieniu taka prawda

użytkownik usunięty

''katolicy sadzą na adolfa czy stalina'' Tobie widać brak argumentów w ogóle. Sorry, ale na Hitlera i Stalina to chyba każdy sadzi., nie tylko katolicy. TY nie? A moje ''no i co z tego'' nie oznaczało tego, ze ruszają mnie np. działania inkwizycji , (bo ruszają wyobraź sobie...) tylko chodziło mi o to, ze to jest przeszłość i nie ma ona nic wspólnego z kościołem obecnie. Czy teraz kościół Ci coś złego robi? Czy po prostu nasłuchałeś się wiadomości W Polsacie i TVN o księżach gejach i molestujących male dzieci? nie przeczę ze takowych księży nie ma, bo jak już wcześniej powiedziałam, człowiek jest tylko człowiekiem, każdy jakieś tam błędy popełnia, jeden mniejsze a drugi większe, ale to nie znaczy, ze każdy ksiądz taki jest i przez to kościół tez jest zły... a tak z innej beczki mój drogi, z mojego punktu widzenia (jako osoby wierzącej ) każdy dostanie to na co zasługuje. Uważam, ze Stalin ,Hitler, źli biskupi, podli księża molestujący dzieci czy pozostali świeccy a okrutni ludzie odpokutują po śmierci za to co zrobili...

użytkownik usunięty

..ze NIE ruszaja mnie* tam powinno byc

ocenił(a) film na 9

I co? Dalej tępaku wchodzisz na to forum? I znów gadasz głupoty bez jakichkolwiek podstaw? Typowe dla ludzi o niskim IQ. A propos. miałeś mnie zdziwić swoją inteligencją. Rzeczywiście już zdziwiłeś. Nie wiedziałem, że jesteś aż takim ciemniakiem-ateistą. A do tego tchórzem, który blefuje, a przy sprawdzeniu kuli ogon. A Adolf i Stalin byli takimi samymi ateistami jak ty (ty z małej litery, bo tchórze nie zasługują na szacunek).

użytkownik usunięty
camus_filmweb

Polityka II rzeszy była popierana przez watykan i samego papieża który nawet wiedział o zagrożeniu dla polski ale i tak wspierał hitlerowców na co są niezbite historyczne dowody ciemny polski deklu.

użytkownik usunięty

*III

ocenił(a) film na 9

I znów skaczesz z tematu na temat, żadnej myśli nie popierając rzeczowymi argumentami. Typowe dla ciemnych ateistów. Teraz zarzucasz Watykanowi, że "popierał politykę III Rzeszy" i "wspierał hitlerowców". Absurd. Przeczytaj choćby "Mit brennender Sorge". A słyszałeś coś o "Lwie z Munster" ? A jak mówisz o "niezbitych historycznych dowodach" to podaj je. Gdzie mogę je znaleźć? Dowody, nie eseje, opisy czy czyjeś poglądy. Dowody. Czekam na nie tak samo jak czekam na zaskoczenie mnie Twoją inteligencją, co obiecywałeś mi kilka dni temu i jakoś do dziś nie doczekałem się. Ha, ha. Dla mnie jesteś przykładem ciemnoty ateistów. Ale nie martw się, to jest uleczalne. Wystarczy otworzyć się na argumenty, a nie twierdzić, że pozjadało się wszystkie rozumy i zrozumiało wszystkie procesy rządzące tym światem.

camus_filmweb

Absurd ?

"Jednym z odnalezionych dokumentów jest telegram z 19 października 1943 roku, w którym jest mowa o spotkaniu Piusa XII z przedstawicielem dyplomacji USA przy Stolicy Apostolskiej Haroldem Tittmannem. Według tego źródła, Pius XII podczas tej rozmowy, zamiast wyrazić oburzenie wielką łapanką ponad tysiąca Żydów w rzymskim getcie i ich wywozem dzień wcześniej do obozu Auschwitz, był zdenerwowany z powodu - jak zapisano jego słowa - "komunistycznych band, stacjonujących wokół Rzymu". "Bandy" te - jak wyjaśniają obecnie włoskie media - to były komórki włoskiego antyfaszystowskiego ruchu oporu. "

Poszukaj też list Trumana do Piusa XII.

Jest bardzo dużo informacji na temat kolaboracji KK z nazistami, są zdjęcia sztandarów ze swastykami w kościołach. Już 20 lat temu o tym czytałem a Ty tak bezczelnie zaprzeczasz.

ocenił(a) film na 9
filozof71

O mein Gott!
Jak przeczytałem datę "spotkania" to zaśmiałem się. Słusznie prawiła partia, gdy twierdziła "Literaci do piór, studenci na uczelnie ...". Ktoś z dyplomem technicznym nie powinien wypowiadać się na tematy historyczne. Sorry, ale taki nie rozumie tła, uwarunkowań, ważności źródeł historycznych, brak mu krytycznego podejścia do źródła (krytyczne nie oznacza odrzucenie, ale miarkowanie). Ponadto te argumenty:
1. "zamiast wyrazić oburzenie" - a kto Ciebie upoważnił do oceny czego dotyczyło spotkanie? Równie dobrze można byłoby napisać, że powinien mówić o tym i o tamtym ... i wyciągać wnioski, że np. był za wykorzystywaniem dzieci do pracy w fabrykach włoskich, bo akurat o tym nie powiedział, Tragedia facet.
2. "jak wyjaśniają obecnie media"... ha, ha. Interpretacja włoskich mediów lewicowych. Akurat wokół Rzymu to wtedy stacjonowały oddziały Wermachtu i SS. Takie były realia, a komunistyczny ruch oporu w tamtym okresie to fikcja. Poczytaj (np. D.Irving "Wojna Hitlera").
3. A na to o czym czytałeś 20 lat temu to Ci nie odpowiem, bo nie wiem co to była za książka. Może "Tytus, Romek i A'tomek". Oni też w jednej z ksiąg przenieśli się w Średniowiecze do Torunia. Jeżeli z tego chcesz wyciągać wnioski o życiu Kopernika, to sorry (mógłbyś np. napisać, że małpy chodziły ulicami tego miasta). Mówiłem już wcześniej coś o krytycznym podejściu do źródeł.

Krótko "Literaci do piór, studenci na uczelnie".

ocenił(a) film na 8

Niemiecka Partia Robotników Adolf Hitler, Partia Lewicowa
Komunistyczna Partia Związku Radzieckiego Józef Stalin, Partia Lewicowa
J.K.M : cytaty
-Ponieważ KAŻDY socjalista MUSI być albo oszustem – albo idiotą, który wierzy we własne kłamstwa – to co nas obchodzą spory wewnątrz Lewicy?!? Do kryminału – i tyle. Niech tam się kłócą! I urządzają dintojry.
Źródło: blog, 22 marca 2007
-Słowo „komunizm” kojarzy się ludziom z łagrami na Syberii, CzeKą, NKWD, wąsami Stalina i Armią Czerwoną. Ma to tyle-ż sensu, co kojarzenie chrześcijaństwa z wojnami krzyżowymi, Inkwizycją, paleniem na stosach i wysiedleniem żydów z Iberii. „Komunizm” – to pewna ideologia, po stokroć groźniejsza niż całe Imperium Zła.
Źródło: Ekonomikka

Polecam wrócić do rozmowy o filmie pana logika jest bardziej dziurawa niż ser szwajcarski

bambus
podbijam

Bla bla bla bla bla. Bla bla blaaaaa bla bla blablablabla bla bla.

Ble ble bla blu blubleblablublebleeblabla bla bla... blee bla bla blu...

Ble ble blu ble bla bli blu blablablablabla bli blua babla baba bla bla bla

Bla.

użytkownik usunięty
Martin von Carstein

taki mam stosunek właśnie do kościoła :-)

ocenił(a) film na 9

Stosunek na miarę twojej osobowości, chłopku. Ha, ha. A co stało się z twoją niby inteligencją, która miała mnie niby zaskoczyć? Masz czym pochwalić się, czy zasłaniasz się tylko głupowatymi wypowiedziami? Lepszy nick dla ciebie byłby "Fanfaron87", he,he.

użytkownik usunięty
camus_filmweb

dla ciebie katotalib :-)

ocenił(a) film na 9

Odpowiedź godna tumana. No, chłopku, wciąż czekam jednak na to zaskoczenie twoją inteligencją, Swoim IQ w okolicach 80% możesz szpanować wśród swoich kumpli ciemnych ateistów jak ty, ale nie tutaj. Ale mam z ciebie ubaw. Na to forum wszedł następny ciemniak - chłopek do bicia.

Wiem i dlatego piszę w sposób zrozumiały dla ciebie.

Trl: Bla bla bla ble blabla blu ble.

camus_filmweb

Was wszystko obraża.

ocenił(a) film na 9
BelzeBoobies

a najbardziej ... głupota. Szczególnie ta w wykonaniu ciemnych ateistów. Najczęściej z miernym wykształceniem próbują szpanować na tym forum. A jak sprawdzam ich ... to okazuje się, że są cieniutcy. Tępe tchórze,

camus_filmweb

Obrażanie ludzi mających inny swiatopogląd, też wam znakomicie wychodzi. Tylko jak to tam było: Miłuj bliźniego swego, co? Wojujący katolicyzm gorszy od K*rwy babilonskiej.

ocenił(a) film na 8
BelzeBoobies

Nie żeby ten film był o tym właśnie :P
O nie nastawieniu drugiego policzka tylko widzisz zło to reagujesz.
To jaki u licha masz zarzut do filmu?
O.o

użytkownik usunięty
BelzeBoobies

Katolicy nie rozumieją czym jest wiara a czym jest instytucja kościelna i często też bronią ślepo i agresywnie kościoła a o naukach Jezusa nawet nie wspomnę bo ich nie rozumieją dla nich to kościół jest najświętszy i nawet jak ma na rękach krew to nie wolno o tym pisać bądź mówić bo to zwykły brak szacunku w ich oczach do ich wiary co jest samo w sobie żałosne ale cóż polski naród zawsze był ślepo głupi.

ocenił(a) film na 9

Zgadzam się z Twoją powyższą wypowiedzią (no, może poza kategorycznym stwierdzeniem, że "polski naród ZAWSZE był ślepo głupi") . Nie zmienia to faktu, że uważam, że na tym forum jesteś zbędny. Twoja wiedza o filmie Cristiada i historii współczesnej jest zbyt kiepska, by prowadzić merytoryczna dyskusję. Można tylko zabawiać się wykpiwaniem ateizmowi i jego adeptom ciemnoty. To wszystko.

użytkownik usunięty
camus_filmweb

Dobrze skoro sprowokowałeś mnie do zniżenia się do twojego poziomu i nie rozumiesz pewnych spraw ok napiszę ci jedno. Nie wiem czy wiesz czym jest fanatyzm religijny ale właśnie reprezentujesz ten gatunek ludzi przykładem są chociażby talibowie którzy dla własnych celów przeinaczają znaczenie islamu który nie jest religią nienawiści podobnie jak chrześcijaństwo. Nie wiem czy weźmiesz sobie to do serca czy nie ale zaryzykuje. Znam pewną dziewczynę która jest bardzo głęboko wierzącą katoliczką i którą właśnie ja zatwardziały, wojujący ateista i antyklerykał szanuje a wiesz czemu bo wie czym jest jej wiara, co reprezentuje jej religia czyli szacunek do drugiego człowieka nieważne czy jest wierzący i jaką religie wyznaje nie ważne jakie ma poglądy ale ta dziewczyna potrafiła mi zaimponować właśnie tym swoją wiarą i dobrocią i takich katolików szanuje takie osoby wierzące które szanują też ludzi bez względu na to kim są, osoby które naprawdę wiedzą czym jest ich religia jakie nauki niesie. Może masz racje zbyt sprowokowałem na początku swoim kontrowersyjnym i dziecinnym wpisem za co przepraszam ale wież mi czasem lepiej machnąć ręką bo nie warto.

ocenił(a) film na 9

Facet, chodzisz na rękach, że chcesz " zniżyć się do mojego poziomu"? he, he.

Przyznałeś się, że jesteś "zatwardziały" i "wojujący". Krótko mówiąc - tępy fanatyk. Z takimi ludźmi nie ma dyskusji. Nie używają argumentów (fanatykom są one niepotrzebne), nie wsłuchują się w racje innych (fanatyzm czyni ich głuchymi). Sorry, ale dużo musisz pouczyć się, by móc kompetentnie dyskutować. Twoje argumenty to lipa, a zmieszane z fanatyzmem czynią z Ciebie błazna. Krótko mówiąc - jesteś kolejnym na tym forum przykładem tępoty ateistów. Viva Cristo Rey chciałoby się powiedzieć.

I na koniec - nie odpowiedziałeś na wcześniejsze pytania o "Brennender Sorge", "Lwa Munsteru" i ... Twoją inteligencję, która miała mnie zadziwić. Wciąż nie zadziwia, jeżeli zadziwić miała mnie pozytywnie.

użytkownik usunięty
camus_filmweb

Widzisz z tobą nawet nie da się normalnie rozmawiać bo jesteś fanatykiem religijnym cóż smutna prawda.

ocenił(a) film na 9

Czy uważasz, że nieodpowiadanie na zadawane pytania to ... "normalna rozmowa"? Pogadaj zatem "normalnie" z lustrem. Nie będzie odpowiadało na Twoje pytania ani Ty nie będziesz musiał odpowiadać na jego pytania (jak to w Twoim zwyczaju).

Nazywasz mnie fanatykiem podczas, gdy ... sam nazwałeś siebie "zatwardziałym" i "wojującym ateistą". To kto jest fanatykiem? W dodatku dodałeś mi przymiotnik "religijny". Na jakiej podstawie? Że pokazuję palcem na tępych ateistów? Co wiesz o mojej religijności? Nic. Ale dla Ciebie zwrot "fanatyk religijny" to taki wytrych, który używasz, gdy nie masz argumentów w rozmowie z adwersarzem.

Jeżeli używałbyś sensownych argumentów, rozważał racje drugiej strony, a przede wszystkim przystąpiłbyś do dyskusji bez uprzedzeń ("zatwardziałość" oznacza uprzedzenie), to ... może można byłoby prowadzić z Tobą jakąś rozmowę. Ale jak na samym wstępie na tym wątku zaczynasz od ataku na wartości innych osób (bez argumentów, ot tak sobie, byle dopiec i poniżyć kogoś), to nie oczekuj niczego więcej poza pięścią w nos.

A jeżeli chcesz ponadto rozmawiać z sensem, to ... lepiej przygotuj się z historii. Bo masz luki. To nie obraza dla Ciebie. Wielu ludzi je ma. Ale większość z nich nie wymądrza się na forach internetowych na tematy historyczne, ot choćby o roli Watykanu w latach 30-tych i 40-tych ub. wieku. I to wobec kogo.

użytkownik usunięty
camus_filmweb

Przytoczę ci jeszcze parę świńskich ryjów bo tylko na tyle zasługują te persony Pieronek który twierdzi że pedofilia jest namiętnością, Michalik który niszczy życie dla pewnego policjanta z drogówki, Głódź wieloletni pijak czy też Dziwisz który wciąż po trupie Wojtyły się winduje. To jest wasz kościół osóbki które reprezentują episkopat na terenie ponoć niezależnego kraju co jest nie prawdą przykładem jest podpisanie niezgodnego z konstytucją konkordatu z usilną walką o to pierwszej dziwy watykańskiej Suchodzkiej która to za zdradę i szkodę państwa polskiego na rzecz obcego powinna stanąć przed trybunałem stanu. Nie wspomnę ile kosztowało utrzymanie tej pani usilnie kolaborującej z watykanem. Okradanie podatników którzy sobie nie życzą też by ich podatki szły na fanaberie jakim jest rozpasły kościół katolicki niestety jest przejawem paktu zaprzedania tego kraju na rzecz watykańskiego okupanta. Chcą sobie katolicy rodzice lekcji religii dla swoich dzieci niech sami opłacają ale niech na ich widzi misie nie kradną moich podatków bo wolałbym żeby szły na domy dziecka czy upadającą służbę zdrowia które są bardziej przydatne niżeli instytucja kościelna a właściwie pasożytnicza.

ocenił(a) film na 9

Ale z ciebie tuman. Popatrz najpierw na swój ryj oraz swoje poglądy i działania. Potem oceniaj innych. Znów nie odpowiadasz na pytania, chłopku. A ta twoja niby inteligencja, która miała mnie niby zaskoczyć, ha, ha. Miotasz się tylko unikając rzeczowych odpowiedzi. Jesteś przykładem niskiego poziomu ateistów na tym forum. Prymityw. I nie łudź się, nie dam ci tutaj spokoju, chłopku.

użytkownik usunięty
camus_filmweb

Właśnie potwierdziłeś swoją stronniczość tłumacząc tych katabasów haha dziękuje więcej nie trzeba.