Cube

1997
7,0 174 tys. ocen
7,0 10 1 173825
7,0 29 krytyków
Cube
powrót do forum filmu Cube

Żeby odnaleźć prawidłową drogę potrzebowali autystycznego geniusza, dodatkowo pokoje cały czas się tasowały, mimo to czarny zostawiony w tyle i tak odnalazł drogę do mostu, bezszelestnie zaszedł dziewczynę od tyłu i dźgnął wyrwaną 'klamką' którą pewnie wcześniej naostrzył zębami. Co za niedorzeczność. Przez cały film było widać wady i niedociągnięcia, szczególnie raziło mnie chyba charakterystyczne dla słabszych aktorów przesadzanie w odgrywaniu emocji, kiedy trzeba pokazać zdziwienie wytrzeszczając oczy przez pięć minut, mimo to nie było tragedii ale końcówka po prostu mnie zabiła.

ocenił(a) film na 7
Dxxx

Końcówka mega słaba, mega naiwna.

ocenił(a) film na 7
Dxxx

Podobnie pomyślałem, oprócz tego film naprawdę dobry, nieco zepsuty przez tą końcówkę...

Dxxx

no dkladnie, tez to sobie pomyslalem, winda odjechala a ten i tak se wlecial nie wiadomo skad i jeszcze ten uchwyt urwal.. zenada...

ocenił(a) film na 7
Dxxx

To prawda

Dxxx

no niestety końcówka bardzo ważna bo zostaje najbardziej w pamięci szkoda że niedopracowana ja już dawno oglądałem film ale z tego co mi świta to tam chodziło o numery/oznaczenia włazów i tam jakiś porządek był w przestawianiu się komór a nawet można było obliczyć kiedy ustawi się do wyjścia. także broniłbym autystycznego geniusza bo akurat nie ma w tym nic dziwnego nie bez powodu w filmach pojawiają się bohaterowie z autyzmem którzy są lepsi niż kalkulator i mają pamięć niczym Mentalista

ocenił(a) film na 8
meanraax

Krytyka chyba nie tyczyła się samego autystyka, tylko tego, że Quentin sam nagle bez niczyjej pomocy potrafił odnaleźć drogę do "mostu"

meanraax

Zgadzam się co do końcówki filmu, choć ja mam nieco inne wyjaśnienie i nie uważam by końcówka była tragedią. Jedyne czego nie rozumiem to właśnie tego jak autystyczny chłopak może być geniuszem. Moim zdaniem, on po prostu już dawno zwariował.

Ertix_Poke

Wyjaśnieniem tego, dlaczego autystyczny chłopak może być geniuszem jest tzw. zespół sawanta ;> https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_sawanta

ocenił(a) film na 7
Ertix_Poke

Twórca beznadziejnego ogólnie "Cube Zero" z 2004 roku w przebłysku geniuszu zakończył swój film pomysłem na to,kim tak naprawdę był ten gość,a sam "Cube Zero" okazuje się być bezpośrednim prequelem "Cube" choć do zakończenia wcale na to nie wygląda.

Dxxx

Weszłam na temat filmu, bowiem na Netfiksie pojawiła się produkcja porównywana do Cube. Rzucił mi się w oczy rwoj temat, gdyż jedyna emocja jaka mi została po seansie Cube to złość i rozczarowanie końcówką.