Nie wiem czemu ale cały film płakałam. To jak ludzie się krzywdzą jest przykre. Skoro żyjemy w
cywilizowanym świecie to dlaczego takie rzeczy mają miejsce? Nigdy tego nie zrozumiem.
Bo debile mają kompleksy i muszą się wyżyć
Sam byłem gnębiony fizycznie i psychicznie- O necie nikt nie słyszał 20 lat temu
Jakbym mógł cofnąć czas odpłciłbym się pieknym za nadobne
Najlepszą obroną jest atak
Atak? Sam mówisz że to debile ale chciałbyś się zniżyć do ich poziomu. Wiem jak to jest być wyśmiewanym za swoją inność, wiem również że ta inność to zaleta A te trudności w życiu kształtują nas i sprawiają że nabieramy charakteru i empatii, a ta jest według mnie największą zaletą człowieka.
Zgadzam się z Tobą. Najlepiej się postawić takiej patoli umysłowej. Ja zawsze broniłam osób, które ktoś próbował tak traktować i najlepiej się sprawdzało udowodnienie komuś, że kozaczenie się skończy tak szybko jak się zaczęło.
Fajnie żę się ze mną zgadzasz :)
Wiesz najchętniej cofnąłbym czas ale z dzisiejszą wiedzą i pewnymi zmianami
O czym ty gadasz? Masz pojęcie ile osób przez to ma problemy psychiczne albo popełnia samobójstwo? Taka gównazerie najlepiej potraktować podobnie albo postraszyć, żeby przestali.
Na takie cos nie działa moralizowanie od dorosłych, niestety. Najlepiej to ukrócić postawieniem się. A nastolatka, która z rówieśniczki robi "d*iwkę" i niszczy jej życie, sama zasługuje na podobne potraktowanie, żeby zrozumieć jakie to uczucie. Może skończmy z usprawiedliwianiem agresorów i sprawców przemocy, bo jak widzimy nie prowadzi to do niczego dobrego? Karać i jeszcze raz karać.
bo ten świat nie jest ucywilizowany, jedynie wysoko rozwinięty technologicznie, ale stanowczo nie cywilizowany, wystarczy obejrzeć wiadomości :/