Człowiek, który gapił się na kozy

The Men Who Stare at Goats
2009
6,3 75 tys. ocen
6,3 10 1 74864
6,0 28 krytyków
Człowiek, który gapił się na kozy
powrót do forum filmu Człowiek, który gapił się na kozy

Cieniutko. Po tylu pozytywnych wypowiedziach spodziewalem sie czegos naprawde dobrego, zabawnego. Rozczarowalem sie bardzo. Film nudny, malo zabawny. Nic godnego polecenia.

ocenił(a) film na 7
OCTAGON

Przecież już po tytule można sądzić, że nie jest to normalny film, a przeczytawszy opis, nie ma złudzeń, że opowiada on dziwaczną na swój sposób historię. Humor jest, ale "inny". To nie jest film dla "normalnych" osób. Może nie jest rewelacyjny i z początku nie bardzo wciąga, ale nie jest źle, choć dosyć poplątany i trudno mi było chronologicznie ułożyć zagmatwane wydarzenia, ale ma pewien sens, można się doszukać przenośni. Ja osobiście lubię takie inne filmy...

A propos, fajne hasło padło w tym filmie: "Jeśli dążysz do celu, który nie jest Twoim przeznaczeniem, zawsze będziesz płynął pod prąd." ;)

7/10

ocenił(a) film na 7
sylar_217

Zgadzam się film jest super i ma trochę inne poczucie humoru które mnie (m.in.) bardzo przypadł do gustu...nawet chciałbym jeszcze raz obejrzeć.

9/10 (bo nie ma filmów idealnych)

ocenił(a) film na 7
OCTAGON

Bo tak to już jest, jak najpierw czyta się rozszerzone opisy i czyjeś subiektywne wypowiedzi. Ciężko obiektywnie ocenić film, jak zdążył już ktoś nas do niego (błędnie) pozytywnie nastawić. Przynajmniej taki jest moje zdanie.

ocenił(a) film na 8
flugen

Podobnie jak "Watchmen", film na pewno nie dla wszystkich. Bardzo specyficzny humor, który "łykną" tylko nieliczni. Dla mnie, bomba. :)

ocenił(a) film na 4
OCTAGON

Nie wiem, co mam myśleć o tym filmie, nastawiłem się chyba na coś lepszego,
po tak doborowej obsadzie...po prostu mi się nie spodobał, choć było kilka
ciekawych scen i motywów.

ocenił(a) film na 9
OCTAGON

To zależy jak indywidualnie podejdziemy do tego filmu. Można w sposób małostkowy i błahy, skupiając się wyłącznie na absurdalnych gagach i "dziwnym" poczuciu humoru (które do mnie osobiście trafia i uważam je za lepsze niż to prezentowane w większości komedii amerykańskich), lub można spojrzeć na film z szerszej perspektywy i zobaczyć, że ten film ma naprawdę coś do powiedzenia, ma głębsze przesłanie i nie jest tylko i wyłącznie komedią.