Człowiek, który gapił się na kozy

The Men Who Stare at Goats
2009
6,3 75 tys. ocen
6,3 10 1 74864
6,0 28 krytyków
Człowiek, który gapił się na kozy
powrót do forum filmu Człowiek, który gapił się na kozy

DNO

ocenił(a) film na 1

Nazwanie tego filmu "gównem" byłoby obrazą dla ludzkiego systemu wydalniczego.

ocenił(a) film na 7
bartek_ic

wow coz za blyskotliwe porownanie
a tak nawiasem mowiac uklad wydalniczy - maja nietylko ludzie i 'zajmuje' sie on wydalaniem plynow
to co potocznie nazywamy g.....m - czyli niestrawione resztki pokarmu jest produktem ,ubocznym 'trawienia ktorym zajmuje sie uklad pokarmowy

bartek_ic

dzieci neo mają konta na FW!
Film może się podobać jak ktoś lubi kino absurdu, kwestia gustu. Porównałbym go do Lebowskiego, przy czym tamten film nie przypadł mi do gustu, natomiast ten jest nieźle "zjarany":D

ocenił(a) film na 7
kolontaj

jak wyżej, wszystko rozbija się o kwestię gustu. Jak dla mnie film przyjemny, lekki, zrobiony bez zbędnego nadymania się i rozmachu. Film ogląda się jakby na lekkim haju i na ekranie też widzi się ludzi lekko po czymś. Obsada fajna, która na planie pewnie bawiła się naprawdę wyśmienicie. Wyobrażam sobie Clooneya, który siedzi na krześle telepie się i poci na czole, a na przeciwko mlaskająca koza. ;p Albo scena z rozbijaniem chmur - i to wszystko opowiedziane tak na serio. Film i niemal każdy dialog podszyty absurdem. Tak więc, nawiązując do głównej myśli tego wątku, film dobry na rozluźnienie systemu (w przenośni oczywiście). ;)

ocenił(a) film na 8
bartek_ic

ŚWIETNA KOMEDIA JAKIEJ DAWNO NIE BYŁO

koral44

zgadzam się, film bomba..co więcej..faktyczne historie mimo, że wydają się zmyślone w całości.

użytkownik usunięty
bartek_ic

hahaha koleś jesteś genialny :D

ocenił(a) film na 6
bartek_ic

Nie oglodałem ale zaraz bede ale wąntpie żeby to było dno Pisze to koleś ktory ocenia misia na skale światową

użytkownik usunięty
bartek_ic

To ze ty akurat nie rozumiesz tego filmu nie oznacza ze jest dnem. I teraz mamy dwie kwestie do rozważenia: z jednej strony 3 czołowych aktorów na ziemi nie potrafi wybrac fajnego scenariusza - proste to idioci! z drugiej ty masz problem ze zrozumieniem filmu, jestes zblazowany i cieszy cie tylko puste populistyczne, prostolinijne kino hmmmm... dlugo zastanawiac sie nie musze...

Piękny film! Świat potrzebuje bohaterow! Pełen ciekawych metafor! narkotyki nie sa zle - sa jedynie nienormalne! Czy tak naprawde duzo gorzej by sie nam żyło gdybysmy raz na jakis czas sobie 'przycpali' ? :> Pointa świetna, wzruszajaca - daje do myslenia!
Polecam film ludziom z wyczuciem i wrazliwoscia! Jako minus mozna ODNIESC WRAZENIE ze scenariusz jest lekko nudny, ale czego oczekujecie po komedii obyczajowej - jak dla mnie to caly urok filmu!
7.5-8/10

ocenił(a) film na 3

Tak się składa, że lubię dobre kino na którym trzeba trochę pomyśleć, gdzie trzeba nieco się zdystansować od wszystkiego. Mimo tego i mimo szczerej chęci wychwycenia niuansów mogących być czymś ponad głupie gagi nie zdołałem obejrzeć tego filmu do końca. Może to kwestia chwili, może trzeba być dobrze nastawionym na tego typu humor... niemniej, w moim odczuciu film jest słaby, bez jakiegoś większego pomysłu. Oczywiście świetni aktorzy stanęli na wysokości zadania i odegrali swoje role. Role te były jednak nieciekawe i chyba faktycznie trzeba się czegoś najarać żeby złapać ten klimat, trochę idiotyczny, trochę surrealistyczny.
Mi on nie odpowiada, innym może się podobać, jednak nie powiedziałbym, że ten kto film uważa za słaby go nie rozumie...

ocenił(a) film na 9
bartek_ic

Nie rozumiem - to już samo "nie zrozumiałem filmu" lub "film nie dla wszystkich" nie wystarczy? Co za czasy? Tym bardziej potrzeba wojowników Jedi dla równowagi sił we wszechświecie;-)

Świetny film - pozytywne nastawienie do świata zawsze mnie inspirowało i napędzało.Polacy to smutasy;-) więc i noty u nas niskie;-p

użytkownik usunięty
Mariusz_760301

Nie wiem czemu się przejmujecie zwykłym spamerem, który sika w majty na samą myśl o zajrzeniu do tego tematu.