Film na prawdę dobry. Niecodzienny, poruszający, wymaga innego spojrzenia, pokazujący jak człowiek z dnia na dzień przekonuję się, że jest stworzony do czegoś innego. Osobiście lubię jak filmy poruszają problem "celu życiowego", "obrania odpowiedniej drogi", dlatego oceniam wysoko :)
Chyba oglądaliśmy 2 różne filmy. Ja tam nic nie widziałam związanego z sensem ludzkiego życia - raczej prześmiewcze żarty na temat amerykańskich wojen - sami z siebie się smieją droga koleżanko/kolego(?), a Ty ich kiepskich żartów nie zrozumiałaś! Inteligentną samokrytyką, autoironią - tym jest ten film! Coś strasznego! I pomyśleć, że takie gówno można wciskać ludziom! Gdybym mogła jeszcze raz dałabym jedynkę!
Jeżeli coś inteligentnego(sama tak napisałaś) jest dla Ciebie czymś strasznym, to lepiej wróć do przedszkola. Kolejna prowokacja?
emailina_2 ... sorry ale nie dyskutuje z osobami które oceniły Władce Pierścieni : Powrót króla na 10/10 ... Cala trylogia zrobiona przez Petera Jacksona to średnie filmy mające mało wspólnego z książką... nie ten klimat , dużo pozmienianych scen itd. itd.
Rozumiem że każdy ma swój gust ale ty robisz to samo na forum tego filmu co PMP na forum filmweb pod filmem "Avatar"
W skrócie...Wyluzuj
Do nikike - to była ironia - mam Tobie wytłumaczyć na czym to zjawisko polega???
Do Charrlie_Pace - filmy oceniam z perspektywy osoby, którą byłam, gdy ten obraz widziałam. Władce Pierścieni darzę bardzo dużym sentymentem i z kina po 3 części wychodziłam zauroczona. Odświeżam te filmy każdej zimy - i to, uważam, zasługuję na 10 - co z tego, że widzę niedociągnięcia i tak uważam, że reżyser zrobił ogromną pracę, wiedząc, że będzie oceniany przez miliony miłośników trylogii. "nie ten klimat , dużo pozmienianych scen" - najlepiej jest krytykować, ja sobie nie mogłam wyobrazić (przed wypuszczeniem filmów Petera) jak można ująć każdą książkę Tolkiena w film ok 2 -3h - moim zdaniem Jacksonowi świetnie się to udało. I do tego nie burzy obrazu jaki wyrobiliśmy sobie czytając dzieło. Pewne wątki zostają tylko dla czytelników. Ale jak wiadomo wszyscy z tego powodu szczęśliwi nie będą. I to nie jest dyskusja o WP tylko o zupełnie innym, o wiele gorszym filmie. Skoro nie dyskutujesz, to po co ten wpis??? Jakaś niekonsekwencja się ujawnia...
Ten wpis jest po to abyś wyluzowała... Nie warto krytykować jednego filmu na jednym forum i to po kilkanaście razy bo można skończyć jak PMP ...
Mi się podobał "Człowiek który gapił się na kozy" . Wiesz dla czego ? Bo to jest film dla kompletnych świrów a ja jestem właśnie takim świrem (w sensie pozytywnym... chociaż nie zawsze ).
Wiem że to nie temat o WP ... Po prostu się zastanawiałem jak można ten film tak wysoko ocenić... Oczywiście trzecia część zasługuje na 9 (i to nie jest moja osobista ocena bo z pewnych względów dał bym jej 8) . Oczywiście jeżeli film tak bardzo ci się podobał to spoko no ale przynajmniej jak dla mnie "Władca Pierścieni : Powrót Króla " to nie jest "Arcydzieło" (bo to oznacza na filmweb ocena 10/10).
Co do tematu..."...Film na prawdę dobry. Niecodzienny, poruszający, wymaga innego spojrzenia, pokazujący jak człowiek z dnia na dzień przekonuję się, że jest stworzony do czegoś innego. Osobiście lubię jak filmy poruszają problem "celu życiowego", "obrania odpowiedniej drogi", dlatego oceniam wysoko :)...." Nie przesadzaj !!! Poruszający problem "celu życiowego" ??
Wyluzuj ! to zwykły , luźny film !!! Film ze świrniętymi żołnierzami to nie jakieś arcydzieło czy coś :D po prostu fajny , luźny film na ciepłe popołudnie :P
Filmweb jest po to, by komentować filmy - to po pierwsze! Jeżeli jestem studentką i wydałam 1/3 moich tygodniowych pieniędzy na fatalny (według mnie) film - to wybacz - mam prawo komentować go tyle ile dusza zapragnie! Selavi
No wiesz ja ci niczego nie zabraniam :D Jak tak lubisz wyzywać na forum beznadziejne filmy to oglądnij też "Event Horizon" a potem skomentuj go na filmwebie - chyba najbardziej beznadziejny film wszech czasów (po jego oglądnięciu zawyżam oceny wszystkich innych filmów bo nic nie jest tak beznadziejne jak EH )