Człowiek, który gapił się na kozy

The Men Who Stare at Goats
2009
6,3 75 tys. ocen
6,3 10 1 74864
6,0 28 krytyków
Człowiek, który gapił się na kozy
powrót do forum filmu Człowiek, który gapił się na kozy

Film na prawdę dobry. Niecodzienny, poruszający, wymaga innego spojrzenia, pokazujący jak człowiek z dnia na dzień przekonuję się, że jest stworzony do czegoś innego. Osobiście lubię jak filmy poruszają problem "celu życiowego", "obrania odpowiedniej drogi", dlatego oceniam wysoko :)

Vouliee

Chyba oglądaliśmy 2 różne filmy. Ja tam nic nie widziałam związanego z sensem ludzkiego życia - raczej prześmiewcze żarty na temat amerykańskich wojen - sami z siebie się smieją droga koleżanko/kolego(?), a Ty ich kiepskich żartów nie zrozumiałaś! Inteligentną samokrytyką, autoironią - tym jest ten film! Coś strasznego! I pomyśleć, że takie gówno można wciskać ludziom! Gdybym mogła jeszcze raz dałabym jedynkę!

ocenił(a) film na 9
emailina_2

Jeżeli coś inteligentnego(sama tak napisałaś) jest dla Ciebie czymś strasznym, to lepiej wróć do przedszkola. Kolejna prowokacja?

ocenił(a) film na 5
emailina_2

emailina_2 ... sorry ale nie dyskutuje z osobami które oceniły Władce Pierścieni : Powrót króla na 10/10 ... Cala trylogia zrobiona przez Petera Jacksona to średnie filmy mające mało wspólnego z książką... nie ten klimat , dużo pozmienianych scen itd. itd.
Rozumiem że każdy ma swój gust ale ty robisz to samo na forum tego filmu co PMP na forum filmweb pod filmem "Avatar"

W skrócie...Wyluzuj

Charlie_Pace

Do nikike - to była ironia - mam Tobie wytłumaczyć na czym to zjawisko polega???
Do Charrlie_Pace - filmy oceniam z perspektywy osoby, którą byłam, gdy ten obraz widziałam. Władce Pierścieni darzę bardzo dużym sentymentem i z kina po 3 części wychodziłam zauroczona. Odświeżam te filmy każdej zimy - i to, uważam, zasługuję na 10 - co z tego, że widzę niedociągnięcia i tak uważam, że reżyser zrobił ogromną pracę, wiedząc, że będzie oceniany przez miliony miłośników trylogii. "nie ten klimat , dużo pozmienianych scen" - najlepiej jest krytykować, ja sobie nie mogłam wyobrazić (przed wypuszczeniem filmów Petera) jak można ująć każdą książkę Tolkiena w film ok 2 -3h - moim zdaniem Jacksonowi świetnie się to udało. I do tego nie burzy obrazu jaki wyrobiliśmy sobie czytając dzieło. Pewne wątki zostają tylko dla czytelników. Ale jak wiadomo wszyscy z tego powodu szczęśliwi nie będą. I to nie jest dyskusja o WP tylko o zupełnie innym, o wiele gorszym filmie. Skoro nie dyskutujesz, to po co ten wpis??? Jakaś niekonsekwencja się ujawnia...

ocenił(a) film na 5
emailina_2

Ten wpis jest po to abyś wyluzowała... Nie warto krytykować jednego filmu na jednym forum i to po kilkanaście razy bo można skończyć jak PMP ...
Mi się podobał "Człowiek który gapił się na kozy" . Wiesz dla czego ? Bo to jest film dla kompletnych świrów a ja jestem właśnie takim świrem (w sensie pozytywnym... chociaż nie zawsze ).

Wiem że to nie temat o WP ... Po prostu się zastanawiałem jak można ten film tak wysoko ocenić... Oczywiście trzecia część zasługuje na 9 (i to nie jest moja osobista ocena bo z pewnych względów dał bym jej 8) . Oczywiście jeżeli film tak bardzo ci się podobał to spoko no ale przynajmniej jak dla mnie "Władca Pierścieni : Powrót Króla " to nie jest "Arcydzieło" (bo to oznacza na filmweb ocena 10/10).

Co do tematu..."...Film na prawdę dobry. Niecodzienny, poruszający, wymaga innego spojrzenia, pokazujący jak człowiek z dnia na dzień przekonuję się, że jest stworzony do czegoś innego. Osobiście lubię jak filmy poruszają problem "celu życiowego", "obrania odpowiedniej drogi", dlatego oceniam wysoko :)...." Nie przesadzaj !!! Poruszający problem "celu życiowego" ??
Wyluzuj ! to zwykły , luźny film !!! Film ze świrniętymi żołnierzami to nie jakieś arcydzieło czy coś :D po prostu fajny , luźny film na ciepłe popołudnie :P

Charlie_Pace

Filmweb jest po to, by komentować filmy - to po pierwsze! Jeżeli jestem studentką i wydałam 1/3 moich tygodniowych pieniędzy na fatalny (według mnie) film - to wybacz - mam prawo komentować go tyle ile dusza zapragnie! Selavi

ocenił(a) film na 5
emailina_2

No wiesz ja ci niczego nie zabraniam :D Jak tak lubisz wyzywać na forum beznadziejne filmy to oglądnij też "Event Horizon" a potem skomentuj go na filmwebie - chyba najbardziej beznadziejny film wszech czasów (po jego oglądnięciu zawyżam oceny wszystkich innych filmów bo nic nie jest tak beznadziejne jak EH )