Człowiek, który gapił się na kozy

The Men Who Stare at Goats
2009
6,3 75 tys. ocen
6,3 10 1 74864
6,0 28 krytyków
Człowiek, który gapił się na kozy
powrót do forum filmu Człowiek, który gapił się na kozy

Ten film jest genialny, a wydaje mi sie, ze nigdy nie miał taki być. Chciałbym móc określić jakie trzeba miec wymagania wobec tego filmu, żeby sie nie zdziwic i nic mi nie przychodzi do głowy. Obejrzałem go bo gdzieś mi sie przewinął jako film o żołnierzach, którzy ćwiczyli nadludzkie zdolności. Lubie taka tematykę, więc spróbowałem. To co ujrzałem mnie urzekło.

Ciężko powiedzieć co ten film ma w sobie. Lubie tego typu humor, ambitnie, ale bez wysiłku. Gra aktorska (uwielbiam filmy o pokręconych ludziach, lubie oglądać podobnych do mnie) mnie w szczególności zaskoczyła, bo do tego filmu uwazałem Clooneya za średniego aktora. To wszystko jest na wysokim poziomie. Do tego pozytywny przekaz w lekkiej formie.

Ten film jest idealny do obejrzenia po dobrym dniu, tuż przed pójściem spać. Gdy nie męczą nas żadne sprawy, nie chce nam sie za bardzo myśleć i ogarnia nas głupawa euforia. Wtedy klimat filmu idealnie wpasuje sie w nasz nastrój i spowoduje, że zaśniemy z uśmiechem, oczekując przyjemnych snów.

Z czystym sumieniem 8/10