Człowiek, który gapił się na kozy

The Men Who Stare at Goats
2009
6,3 75 tys. ocen
6,3 10 1 74864
6,0 28 krytyków
Człowiek, który gapił się na kozy
powrót do forum filmu Człowiek, który gapił się na kozy

Mnie też się film bardzo podobał, uwielbiam żart absurdu, którego w filmie jest multum. Zakręcona historia, pokazana z dystansem i humorem. Wreszcie inteligentny film do śmiechu! Super! P.S. Muzyka też rewelacja!

Madzia_7

dla mnie film to nieporozumienie :(

ocenił(a) film na 8
kasela0

Z jednej strony opnia, że jest rewelacyjny z drugiej, że to nieporozumienie. Jeśli film wzbudza tak skrajne emocje to już znaczy, że jest dobry :-) A tak na poważnie, film wg mnie jest bardzo dobry, ale naprawdę trafia nie do wszystkich, trzeba przy nim wziąść pod uwagę, że on nie jest poważny, a cała ta historia to absurd, postać grana przez Ewana McGregora najlepiej to obrazuje, przez cały film nie wie czy ma wierzyć czy nie, śmiać się z tego czy płakać, on jest szalony czy Cassady (G.Clooney)? Naprawdę bardzo dobry film, pozwala uwierzyć w samo wierzenie :-)
Do tego znakomita gra aktorska, każdy z głównych bohaterów się popisał talentem, dla mnie na wyróżnienie zasługuje Spacey. Przy tym niezła muzyka i zdjęcia. Film ogląda się przyjemnie i jest naprawdę śmieszny. Polecam.

ocenił(a) film na 10
Madzia_7

Zgadzam się z Tobą. Film inny niż wszystkie. Dawno się tak nie śmiałam i na dodatek Clooney z tymi dłuższymi włosami o tańcu już nawet nie wspominam. Bez dwóch zdań poprawia humor :)