Człowiek, który gapił się na kozy

The Men Who Stare at Goats
2009
6,3 75 tys. ocen
6,3 10 1 74864
6,0 28 krytyków
Człowiek, który gapił się na kozy
powrót do forum filmu Człowiek, który gapił się na kozy

chyba spodziewałam się czegoś mocniejszego, stąd wyraz zdumienia na mojej twarzy po napisach końcowych ... na pewno bardzo pozytywnie Jeff Bridges, który nie należy do moich ulubionych aktorów, a tutaj zrobił cudeńko :) to jedno zaskoczenie, a drugie to Spacey ... uwielbiam tego faceta, ale w tym filmie ... co to było??? rola całkowicie bez wyrazu ;/
film nasycony moim ulubionym absurdalnym żartem słownym, sytuacyjnym, zabawne postaci, świetne nawiązania, american army objechana z góry do dołu, wszystko okej ... ale .... dla mnie nadal bez wyrazu ogólnie ... mimo bardzo dobrej i wyrazistej roli Clooneya i tych wszystkich super scen, o których pisano w temacie najlepsza scena - pod tym wszystkim się podpisuję, ale ... no właśnie mam kłopot, bo nie umiem określić przyczyny tego "ale" ... i to "ale" jest i zniknąć nie chce ... film na pewno zapamiętam, zapewne do niego wrócę, ale chyba za duże oczekiwania miałam zasiadając do niego ... choć z drugiej strony - czy taka obsada nie zobowiązuje? :)
i, nie umniejszając Heslovovi zasług, tak po cichutku sobie myślę, że gdyby ten scenariusz wpadł w łapki Quentina, to zrobiłby z niego smaczek chili ;)

ocenił(a) film na 7
Maggie_Madison

Uważam podobnie,świetna rola Clooney'a i Bridgesa,za to o dziwnie kiepsko wyszedł Specy.Też uwielbiam tego aktora.Możliwe,że dlatego,bo dostał taką nijaką rolę..też lubię taki humor i dlatego daję 7/10,ale na koniec już się trochę wynudziłem,choć film trwał zaledwie 1,5 h.Może to i dobrze,bo było by chyba gorzej. Jeśli lubisz taki rodzaj humoru to polecam Brugię,naprawdę dobry film.

ocenił(a) film na 7
Maggie_Madison

To znaczy polskie tłumaczenie jest takie "Najpierw zwiedzaj,potem strzelaj" :).