Człowiek, który spadł na ziemię

The Man Who Fell to Earth
1976
6,8 5,3 tys. ocen
6,8 10 1 5307
7,4 10 krytyków
Człowiek, który spadł na ziemię
powrót do forum filmu Człowiek, który spadł na ziemię

Świetny

ocenił(a) film na 10

Może będę nie obiektywna, bo uwielbiam Bowiego i właściwie ze względu na niego,
natrafiłam na ten film, ale cisną mi się na usta słowa - genialny film!
Jest nadzwyczaj specyficzny i daję słowo, że nie każdemu przypadł by do gustu, ale ja
wyczuwam w nim jakąś magię. Niezwykła historia, niezwykła gra aktorów, piękna muzyka -
ha, jak usłyszałam Orbisona w tej scenie, gdzie bohater włącza muzykę i wszystkie
telewizory, to już wiedziałam, że to mój film! I że będę niesprawiedliwa względem siebie i względem Bowiego, jeśli nie wystawię
mu 10/10.

ocenił(a) film na 10
Enigmatic_Smile

film mnie powalil na lopatki, Bowie jest swietnym aktorem a tu w filmie pokazuje sie z mistycznej strony, stracony kosmita

ocenił(a) film na 10
Enigmatic_Smile

gdzie mogę zobaczyć ten film? bardzo mi na nim zależy,, z góry dziękuję za odpowiedź!

ocenił(a) film na 10
kdabek

Właśnie też go poszukuję. Jedynie chodzi mi o to aby był w wersji "mobilnej", ponieważ z komputera nie korzystam. Ale jesli chodzi Ci o taka wersję na komputer to wpisz oryginalny bądź polski tytuł oraz dodaj "online", a odrazu na jakiś trafisz (;

Enigmatic_Smile

Niesamowicie chudy był w tym filmie Bowie. On zawsze taki był za młodu, czy tylko tak do tego filmu? A jako kosmita wyglądał niesamowicie. Chodzi mi o tę scenę gdy wychodzi z łazienki...

ocenił(a) film na 10
wilczekstepowy

Chudy był bo dużo koksił