PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30639}

Człowiek, który spadł na ziemię

The Man Who Fell to Earth
1976
6,8 5,3 tys. ocen
6,8 10 1 5286
7,2 9 krytyków
Człowiek, który spadł na ziemię
powrót do forum filmu Człowiek, który spadł na ziemię

Pytanie

użytkownik usunięty

Jeszcze go nie oglądałem.Z jakiego powodu on jest od 18 roku życia.Są w nim jakieś naprawdę bardzo drastyczne sceny czy bardzo śmiałe erotyczne.Jestem ciekawy.

O drastycznych możesz zapomnieć, a i erotyczne jak na dzisiejsze standardy są bardzo lekkie, Dawid ze swoją dziewczyną mają kilka spotkań, ale nic zbyt śmiałego.

użytkownik usunięty
CyBerGH0ST

To czemu od 18?

użytkownik usunięty

obejrzyj, to się przekonasz? sceny erotyczne są, miejsca intymne dokładnie pokazane są, to od osiemnastu dali, żeby nie mieć awantur od rodziców zdemoralizowanych nastolatków ;)

CyBerGH0ST

Jak "nic zbyt śmiałego"?

Widać "interes" Bowiego. Tak wogóle to bardzo odważnie obnażył się w tym filmie. Co jest rzadkością u mężczyzny, zwłaszcza tej sławy jak on. za to należy się SZACUN

ocenił(a) film na 10

pokazuje demoralizacje i upadek powolny kosmity w wceileniu czlowieka. chyba sie bali, ze bedzie zly wplyw na mlodziez, ale to jest niezrozumialy film dla mlodziezy. zbyt suchy, bez melodii, ma ta suchosc wrecz fascynujaca, ale to trzeba chyba przekonac umysl do wlasciwego odbioru filmu.. kosmita - zwykly czlowiek (antagonizm czy symbioza)?

czarnygrubykot

nie oglądałem jeszcze, ale z opisu wynika, że raczej ambitny, inteligentny, utalentowany człowiek i to, że tacy ludzie najłatwiej mogą ulec pokusom, pieniądzom, używkom etc.