PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=280353}

Człowiek na krawędzi

Man on a Ledge
2012
6,8 71 tys. ocen
6,8 10 1 70820
5,8 18 krytyków
Człowiek na krawędzi
powrót do forum filmu Człowiek na krawędzi

[Spoiler]

ocenił(a) film na 2

Filmu nie widziałem, ale po dodaniu dwóch zdań do siebie wiem o czym jest... i nie jest interesujący.

Na plakacie jest napisane: "Będzie skok ale inny niż myślisz"
A w trailerze padło mniej-więcej takie zdanie: "Człowiek z budynku naprzeciwko zabrał mi wszystko"

Ergo: Facet odwraca uwagę od kradzieży w sąsiednim budynku, a on udaje, że chce skoczyć... ale bullshit!

Ech - gdzie jest Inside man 2? Spike Lee każe nam długo czekać na porządne kino akcji i musimy wytrzymywać takie badziewie, jak Worthington'a udającego, że umie grać.

ocenił(a) film na 1
DoomsWeek

heh, tak też sobie odpuszczę ten film. A Lee rzeczywiście się guzdrze i guzdrze...

ocenił(a) film na 9
DoomsWeek

Filmu nie widziałeś ale ochoczo się wypowiadasz...Brawo :)

ocenił(a) film na 7
DoomsWeek

Wyższa szkoła dedukcji.
Coś jak odkrycie z plakatów "Titanica", że na ststatku dojdze do romansu, albo z "Gladiatora" że bohater zawalczy o swoją wolność na arenie...

Khaosth

Hehe,dobre...

ocenił(a) film na 2
Khaosth

No masz rację, jak oglądałem Nietykalnych to przed seansem wiedziałem, że jest o Alu Capone i że w Terminatorze Arnold gra robota a nie człowieka; a to rzeczywiście to samo co zaskoczenie w fabule człowieka na krawędzi.

ocenił(a) film na 1
DoomsWeek

miales racje.
to flop. denne kino. popcorn zwracamy do muszli, nie obok.
sex z nudow zabroniony w wc.

schiz

tylko w chorej głowie może się wygenerować taka wyowiedź

DoomsWeek

[spoiler] To ja Ci mówię, że faktycznie był inny skok niż myślisz. Inny niż Ty myślisz. [/spoiler]

Nie oceniaj filmu, jeśli go nie oglądałeś, chociażby w części.
Możliwe, że mam obniżone wymagania po wielu amerykańskich filmach. Ale jednak jak na film produkcji USA, mam o nim pozytywne zdanie.

ocenił(a) film na 2
John_Clock

Nie no jasne że nie ma sensu oceniać filmu bez oglądania, ale ja oceniałem sposób jego promocji. A sam film to czysty rozrywkowy kicz.

W końcu obejrzałem i fajnie się ogląda bo jest szybki i nie męczy. Jednak nie ma w nim nic ciekawego. Fabuła jest zdradzona tak jak to napisałem, a akcja budująca napięcie jest absurdalna i urasta do crescendo absurdalnej końcówki.

No i nie było skoku samobójczego, za to był skok rabunkowy... I scenka wycięta z Niesamowitego Spider-mana, o której nie da się pomyśleć bez wybuchu śmiechu!

użytkownik usunięty
DoomsWeek

Polecam jednak obejrzenie ze wzgledu na 2 baaaaardzo mile dla oka aktoreczki :)

użytkownik usunięty

Dla mnie sredniak... dla mnie max 6/10. A odnosnie aktoreczek to zgadzam sie bez dwoch zdan :D ta latynoska wymiata... scena jak sie przebiera w ten lateksowy kombinezon... cud, miod i orzeszki :D a w zasadzie 2 duuuze orzechy :D

Pozdro ;)

ocenił(a) film na 7
DoomsWeek

nikt nie ma prawa wypowiadac sie na temat danego dziala, obrazu, filmy, kisazki, jak jej nie zobaczyl nie przeczytal, recenzje , opinie i komentarze, to jest tylko namiastka i wywywkowa subiektywna opinia na ktorej nie mozna sie opierac w sposob wuykladnikowy , a juz na pewno odradzac komus film jak sie go nie widzialo. zenujace podejscie.

ocenił(a) film na 5
toni666

Ja ogladalem, ale zanim obejrzalem wiedzialem o czym bedzie ze streszczenia. Streszczenie obejmuje 3/4 filmu, co zupelnie odebralo przyjemnosc ogladania, a pozostala 1/4 nie jest nawet zaskakujaca. Jesli ktos ogladal firlm GRA, bedzie na pewno zawiedziony...

ocenił(a) film na 2
toni666

Tyle, że ja oceniałem sposób jego promocji, który zdradza cały film i nie zachęca do obejrzenia tylko do omijania tego obrazu.

P.S. Wyżej napisałem, że film w końcu widziałem i co o nim myślę.

ocenił(a) film na 7
DoomsWeek

tak mowisz? a pierwsze zdanie o tym nie swiadczy, wiesz ,ale ja odnioslem sie zarowno do ocen ludzi nieogladajacych film albo ogladajacych 20 minut , wypowiadajacych sie jak krytycy filmowi, jak i do 1 zdania twojej wypowiedzi ,ale film mowisz ze odladales i wyrobiles sobie zdanie i ocene , tak wiec tematu nie ma.

ocenił(a) film na 8
DoomsWeek

No to wielki spoiler, skoro wiesz wszystko z reklam ^^.
No to może prawdziwy: [spoiler] Gościu jest byłym policjantem, wrobionym w kradzież brylantu. Chce ten brylant ukraść, by dowieść swojej niewinności [spoiler]. Dodam że po obejrzeniu... I tak nie wiem o co w nim chodzi...