Człowiek na krawędzi

Man on a Ledge
2012
6,8 71 tys. ocen
6,8 10 1 70894
5,7 12 krytyków
Człowiek na krawędzi
powrót do forum filmu Człowiek na krawędzi

Dramat

ocenił(a) film na 1

Nie wiem czy bardziej niepokojące jest to, że tak głupi film w ogóle powstał czy jego ocena
na filmwebie.

toy

??????Jezu wariat!!!!!

ocenił(a) film na 9
abraxas99

drogi toy-u krytykowac jest łatwo jak i prowokowac, ale argumentowac już trudniej?

ocenił(a) film na 1
Maila

Zacznijmy od tego, że zupełnie inaczej od Was kino postrzegam po prostu, inne pokolenie. Ja rozumiem, że dzieciakom taka papka może się podobać, widzę jakie filmy oceniacie na arcydzieła czy rewelacyjne. Serio jeśli chcecie argumenty to mogę przysiąść do tego ;/

ocenił(a) film na 5
toy

Podaj jakieś argumenty konkretne, bo sam piszesz jak jakiś dzieciak...

ocenił(a) film na 8
toy

no dokładnie, po Twoich zdaniach wygląda że to Ty masz 10 lat i masz racje Twoje pokolenie może nie rozumie niektórych wydarzeń w tym filmie. No ale cóż tak życie, pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 1
kaszmirowski

- ziomek przez więcej niż pół filmu stoi na gzymsie - ?!?!?!?!? :D:D:D sama ta akcja rodzi tak niemiłosiernie głupie dialogi, że ręce opadają. Całość zupełnie nierealistyczna, wyssana z palca bajeczka, sztuczna i niewiarygodna
- skok z dachu musi przejść do historii kina
- fabuła - jeśli mam tłumaczyć co z nią jest nie tak to pozostaje pożałować i odesłać do klasyki
- nic z filmu nie wyniosłem, niczego nowego się nie nauczyłem, nikt mnie nie zadziwił

błagam Was.. jakich wydarzeń ja mogę w tym filmie nie rozumieć? Raczej producenci tego filmu mają jakieś porządne braki w edukacji żeby takiego gniota wypuścić. pozdrawiam i raczej już to nie napiszę, sami też nie piszcie bo nikt tu nikogo nie przekona, sami kiedyś dojdziecie co jest nie tak :P

ocenił(a) film na 5
toy

1. Stoi na tym gzymsie, żeby odwrócić uwagę i zrobić hałas aby jego brat z dziewczyną ukradli diament( to było bardziej niedorzeczne jak 2ka gowniarzy nie znająca się na tym fachu w ogóle, kradnie diament warty 40mln dol. ale to pomińmy), to tylko film akcji, w wielu filmach było tego multum *patrz Liberator" , "Szklana pułapka" mógłbym wymienić ich setki...(patrz punkt 2)

2. Zgodzę się z tobą skok był niedorzeczny ale w jednym się mylisz do historii kina przeszedł już jeden skok, którego nic nie przebije a mianowicie ten http://www.youtube.com/watch?v=Q86Rn4jETVk

3. Fabuła- tak owszem była prosta, ale to tylko film dla mas, zwykłego zjadacza popcornu... takie filmy się ogląda po to aby człowiek się wyluzował i za dużo nie myślał, jak bym chciał pomyśleć oglądnął bym np. Antychrysta, albo inny dramat psychologiczny...

podsumowanie:
Nie jest to film pierwszych lotów, nie bronie go ani nie potępiam, ale myślę, że takie filmy powstają i powstawać będą dla typowej rozrywki... jest prosta zasada- nie podoba się, nie oglądaj jeżeli nie lubisz tego typu filmów...Trzeba je oglądać z przymrużeniem oka, gdybym widział same wady w filmach tak jak ty to bym w ogóle takowych nie oglądał...

ocenił(a) film na 1
WujekChu1ek

Chodzi o to, że potrafię docenić dobre kino rozrywkowe. Dzisiaj widziałem nowego Sherlocka no i nie zawiodłem się na Guyu Richiem. Człowiek~ jest po prostu produktem, za którym nie stoi żaden pomyślunek. Tyle na ten temat, pozadrawiam

ocenił(a) film na 5
toy

Sherlock to swietny film, ale to bardziej komedia byla...nie tak kategoria...

ocenił(a) film na 5
WujekChu1ek

A ten Człowiek na krawędzi silił sie na powazne kino a wyszła komedia :P

WujekChu1ek

zgadzam sie z przedmówcą.
Film warto oceniać z perspektywy jego gatunku/rodzaju czy tego do kogo jest kierowany:)

ocenił(a) film na 5
WujekChu1ek

zgadzam się - tego skoku nic nie pobije, to niewątpliwy numer 1 wszystkich widowiskowych skoków w całej kinematografii :-)

co do samego filmu to wiadomo, że po takiej produkcji nie ma co oczekiwać jakichś głębszych wrażeń, to raczej film z gatunku tych, o których przestaje się myśleć zaraz po zakończeniu ale podczas filmu jakieś tam napięcie jest utrzymane. Jedyne czego nie rozumiem to co tam robi Ed Harris i dlaczego nie gra głównej roli (albo roli negocjatora przynajmniej) tylko jakąś badziewną drugoplanową rólkę?

ocenił(a) film na 5
waragpi_groagpi

No w sumie powinien, ale on nic nie wiedział, że go okradają, dopiero później się połapał... TaK, tak skok był nieziemski:P

ocenił(a) film na 7
waragpi_groagpi

Ten film po prostu jest taki , że nie warto na niego iść do kina tylko usiąść w fotelu zrobić sobie coś do jedzenia oglądnąć i iść spać. Długo w pamięci nie zapada , ale musze powiedzieć , że mi się podoba. Ocena na filmwebie jest idealna dla tego filmu. A tak a propo , jeżeli jakiś gatunek filmu się komuś nie podoba to po co go oglądać ? Dla nerwów ?

toy

A czy w sherlocku nie było jakiś niedorzecznych scen??Były zapewne!!!A jednak tamten film nie dostał jedynki.chodzi po prostu o to że nie można tak popadać w skrajności.
A jeśli chodzi o sam film to bardzo dobrze się oglądało i pomimo tego że stał na gzymsie większość filmu czas szybko zlaciał.I o to chyba w tym chodzi

ocenił(a) film na 5
toy

100% racji, daje tylko 5/10 za latino cycki :)