Człowiek na krawędzi

Man on a Ledge
2012
6,8 71 tys. ocen
6,8 10 1 70895
5,7 12 krytyków
Człowiek na krawędzi
powrót do forum filmu Człowiek na krawędzi

Film wypadł przeciętnie.
Sam początek sprawiał ciekawe wrażenie, dobre rozwinięcie , no powiedzmy zachęcał do
dalszego oglądania.
Niestety co jakiś czas występowały rażące błędy , i czym dalej tym było gorzej by dosięgnąć
kulminacji w końcowych minutach.
Zakończenie było tak sztuczne i naciągane ,że zniweczyło cały film.
Ode mnie 5/10.

ocenił(a) film na 5
Fireghost

Chociaż nie przepadam za takim kinem to mimo wszystko nie narzekam na ten film. Też chyba błędem jest klasyfikacja tego filmu, bo wg. mnie przypominał raczej film akcji niż kryminał/thriller. Nie mniej akcja w takiego typu filmach jest strasznie szybka i odkrycie 1 faktu prowadzi do stworzenia 5-ciu innych sytuacji. Ciężko, więc czasami nadążyć za bohaterami filmu, zatrzymać się i chwilę pomyśleć czy to wszystko ma sens i czy rzeczywiście taka sytuacja mogłaby zaistnieć w realnym świecie. No, ale nie możemy zapominać, że z reguły fabuła w takich filmach to zwykła "bajka". Myślę, że jako odskocznie od serii dramatów lub komedii można obejrzeć ten film. Widać ten "nowy" nakład, typowe amerykańskie ujęcia. Moja ocena to raczej takie 5-6 ze względu na to, że nie przepadam za tego typu produkcjami. Może dla fanów akcji będzie to lepsza frajda niż dla mnie. Pozdrawiam