Ktoś może mi powiedzieć jak się zakończył film? obejrzałem tylko do momentu kiedy robot zaczął być zazdrosny o Porschie(nie wiem czy dobrze napisałem) :P ta scena przed kosciołem podro!! :P
..ogromny skrót ostatnich wydarzeń:
W kościele Andrew próbuje uświadomić Portii (?), że ona coś do niego czuje, sam wyznaje jej miłość, współpracując z Oliverem tworzy układ nerwowy (?), w każdym razie jest w stanie odczuwać, jeść czy uprawiać sex, wiąże się z Portią... będąc w dalszym ciągu nieśmiertelnym zwraca się do Zgromadzenia Światowego z prośbą o uznanie go za człowieka. Tamci, z powodu owej nieśmiertelności odmawiają mu, tak więc Andrew decyduje sobie ''wszczepić sobie śmierć' (krew) która powoli będzie go zabijać.. w ten sposób starzeje się razem ze swoją miłością. Ostatnie minuty to obraz uznania ich małżeństwa i Andrew za człowieka przez światowe zgromadzenie czego Andrew nie był w stanie oglądnąć (videopołączenie) bo umarł:
-Przykro mi, że tego nie widział.
-Może mu to nie było potrzebne. (portia)
W tej chwili Portia prosi o odłączenie jej ( przypuszczam aparatury podtrzymującej życie), zamyka oczy wypowiadając : ''Do zobaczenia wkrótce.''