PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107060}

Człowiek ringu

Cinderella Man
2005
7,7 85 tys. ocen
7,7 10 1 84824
6,9 20 krytyków
Człowiek ringu
powrót do forum filmu Człowiek ringu

... o tematyce bokserskiej jaki widziałem. Rocky to przy nim się chowa :). Rewelacyjne przedstawienie walk! A już na ostatniej walce to, tak jak kibice w MSG, nie mogłem usiedzieć na miejscu :). Polecam!!

mourningrise

przyznaje ci racje film jest zajebisty!!!
dzisiaj oglądałem pierwszy raz ;p
10/10

ocenił(a) film na 7
przemo240zp

Faktycznie dobry, ale jednak, paradoksalnie, daleko mu do "Za wszelką cenę". Mimo wszystko ten film jest bardzo podobny do Rockiego :/

ocenił(a) film na 8
serek_x

Hmm jeżeli ten film uważacie za najlepszy film w dziejach o tematyce boksu szczerze polecam Raging Bull z genialnym Robertem de Niro , czy badziej widowiskowy ALI Michaela Manna, aczkolwiek nie zmienia to faktu że dzieło bo tak można go nazwać zasługuje w pełni na 8/10 .

ocenił(a) film na 8
serek_x

1. Czemu niby paradoksalnie. Ja tu paradoksu nie widze.
2. "Za wszelką cenę" faktycznie jest świetną produkcją, ale jest to inny rodzaj filmu niż "Człowiek ringu". W ZWC najważniejsza część filmu dzieje się w szpitalu, nie na ringu. Oba filmy są rewelacyjne, jeśli chodzi o realia boksu to "Człowiek ringu" jest znacznie lepszy, natomias "Za wszelką cenę" jest lepszym dramatem.

ocenił(a) film na 7
Coen_3

Hm, oglądając Człowieka Ringu stale ma się wrażenie: "Coś takiego już widziałem". O takich wrażeniach nie ma mowy w Za wszelką Cenę, stąd te dwa bardzo dobre filmy, dzieli jednak dość spora różnica...

serek_x

Hmm jak czytalem o Braddocku i przez caly czas mialem dziwne przeswiadczenie ,ze 'Rocky' jest oparty wlasnie na jego historii:)

Film zna wiele takich historii, zycie niestety nie :)