PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107049}

Człowiek w ogniu

Man on Fire
2004
7,9 195 tys. ocen
7,9 10 1 194649
7,0 44 krytyków
Człowiek w ogniu
powrót do forum filmu Człowiek w ogniu

Na plus:
1. Niezły historyjka, ale szczerze nie wiem dlaczego ale nie uwierzyłem w śmierć dziewczynki.
2. Denzel jak zwykle klasą dla siebie, a poza tym urocze dziecko.
3. Niezła scieżka dźwiekowa ale nie do końca o czym dalej
Na minus
1. Montaż i zdjecia po kilkudziesieciu minutach stają sie irytujące.
2.Czy to nie był motyw muzyczny z Gladiatora, ta spiewajaca kobieta?
Za kazdym razem gdy to słyszałem widzialem w głowie Russella Crowea jak dotyka kłosy zborza.
3. Dziury w scenariuszu np.gdy zostal postrzelony przy porwaniu mial zaraz wracac do USA bo sie wykrwawi i mieli go ratowac w szpitalu w San Diego, a tu zabija, ratuje itd.

Ogólnie fajna sensacyjka ale nic wiecej jak DOBRY FILM czyli 7/10. Fenomenalne filmy czy też arcydzieła zbierają mnóstwo wszelakich nagród i pamieta sie je przez lata. A o tym filmie za rok czy dwa nie bede pamiętał.

ocenił(a) film na 10
Enricco

Ad2 Kobitka która to śpiewała to ta sama co w Gladiatorze
Ad3 Chyba nie do końca się w słuchałeś:P
Nagroda to rzecz subiektywna jeśli ona jest u ciebie wyznacznikiem to gratuluje.:)

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
pluga

Ad2 Wiem że to ta sama "kobitka", poprostu troche nie podobalo mi sie to ze ten sam motyw muzyczny został po raz kolejny użyty.
Ad3 Od dzisiaj ty bedziesz mym wyznacznikiem!!! Bede oglądał filmy, które ty oglądałeś i najwyżej oceniłeś. Na dzisiejszy wieczór zaplanowałem "Szkołe uwodzenia". Film który trzeba zobaczyć. Film który wg Ciebie jest arcydziełem powtarzam arcydziełem.

ocenił(a) film na 10
Enricco

Sorry za baaaardzo spóźnioną odpowiedź... Arcydziełem wiem wiem przesadziłem lecz jest to rewelacyjny film który głęboko dotyka niektórych dzisiejszych problemów. Człowiek w ogniu jest moim ulubionym filmem dlatego ze Creasy nie był postacią idealną. Nie cierpię wyidealizowanych postaci które ratują cały świat.

Enricco

Film dobry, ale ma także swoje minusy. Oglądałam go dośc dawno, jednak do tej pory wspominam jako jeden z najlepszych, z tego gatunku. Wg mnie 8/10.

ocenił(a) film na 8
Roshena

U mnie film zasłużył na mocną 8 za akcję,świetnie odegraną role głównego bohatera oraz za ciekawie przedstawioną historię.