PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=856241}

Człowiek z Rzymu

The Man from Rome
2022
4,8 475  ocen
4,8 10 1 475
Człowiek z Rzymu
powrót do forum filmu Człowiek z Rzymu

Idealny film dla lewaków i antyklerykałów - mocno przerysowany obraz współczesnego kleru.Lubię hiszpańskie kryminały,ale ten mnie trochę rozczarował.Na plus - jest tam jakaś zagadka,jest przepiękna Salamanca w obsadzie i jest ciekawa lokalizacja(Sevilla).Filmik do zobaczenia na raz i do zapomnienia.

ocenił(a) film na 5
kleju30

Tendencyjny, przecież wiadomo, że Watykan to miód malina :)

wojtek_2011

"Idealny film dla lewaków i antyklerykałów"... napisała prawa kobieta. Aby dopełnić rzeczowy opis filmu zabrakło neoutrakwistów i nihilistów.

ocenił(a) film na 5
stefannnn

Ale ty tępy Stefciu jesteś - jaka kobieta??? Uczyli cie w gimnazjum czytania ze zrozumieniem???

kleju30

Dlaczego od trolli wymagasz używania mózgu? Troll internetowy to istota bezrozumna. Nie wiesz tego? :)
Dzięki za Twój komentarz.

ocenił(a) film na 5
Creep_7

Hahahaha - dzięki.Pozdrawiam.

stefannnn

'kleju30' to trans, więc faktycznie nie wiadomo, jak się do niego zwracać.

mak65

oooo, jest jeden z typowych trolli z Filmwebu. umila nam czas swoją ęteligencją i sensownymi postami.... :)

kleju30

Doskonała ocena. Zgadzam się w 100 procentach.

ocenił(a) film na 1
kleju30

Ciekawe, że rzecz nie dzieje się nigdy w minarecie czy też synagodze lub świątyniach buddyjskich. A, zapomniałam, nie płacą lewym za to tylko za pomysły z niszczeniem wizerunku katolicyzmu. Inne religie są nietykane.

Motyl_Kobieta

Dzieją się i to komedie. Np. Złote dziecko (świątynia buddyjska), Zakazany owoc (synagoga). Fakt, nie widziałem filmu w kręconego w minarecie; może przez to, że minaret to wąska wieżyczka i trudno byłoby tam upchać kilku aktorów z ekipą filmową.