współczuję wam tego że nie potraficie się cieszyć tym niesamowitym filmem jak ten mały człowieczek ;)
https://www.youtube.com/watch?v=DXAva_gO8Qk
No patrz, a ja myślałem, że genialnymi dziećmi byli Mozart, Chopin i Morricone. W czym to dziecko jest takie wybitne, że stawiasz go na równi z mistrzami muzyki?
Nazwałeś go genialnym malcem. Pytam po prostu, w czym objawiają się jego ponadprzeciętne umiejętności, bo najwyraźniej dostrzegasz coś, czego ja nie widzę.
Tak. Odpowiedź na moje pytanie, bo jak na razie Twoje wypowiedzi mają mniej sensu niż konwersacje z CleverBotem.
Wygląda na to, że jesteś beznadziejnym przypadkiem. Zostawię Cię samego ze swoimi problemami.
Jasna cholera, przyszły posiłki.
Nie mogę walczyć z dwoma ignorantami na raz. To obraza dla mojej godności.
"niesamowitym filmem"? Mówisz poważnie, czy to tylko taki dowcip z Twojej strony, zaś opinia tego chłopczyka mnie nie obchodzi za bardzo, gdyż każde dziecko się jara byle czym.
Nie chce mi się za bardzo z tobą korespondować, napiszę jedynie że jesteś niezłym hipokrytą to raz i oszołomem to dwa, bo tylko zdziecinniały oszołom oceni cokolwiek na 1.
P.S Jak tam w gimbazie? :)
A czy ja niby oceniłem ten film na 1? Może i jestem hipokrytą czy oszołomem, ale Ty sam piszesz jakbyś był tym drugim! A na Twoje P.S to nie odpowiem, bo to nie Twoja sprawa.
A czy ja pisałem odnośnie tego filmu "geniuszu" ^^? Niedość że oszołom to jeszcze ignorant..
Czyli miałem rację :D
"To dziecko które jara się byle czym" jest zapewne mądrzejsze od ciebie, i nie ma IQ rzodkiewki jak w twoim przypadku. Nie podobał ci się film? SUPER! Inni się nim rają, to rzecz gustu.
Napisałem: "gdyż każde dziecko się jara byle czym", ty tępaku! Naucz się wreszcie czytać a nie mnie tu jeszcze przezywasz!
Chłopcze lepiej popatrz na moje oceny. To ty zachowujesz się jak fanboy. Filmy Marvela uważam za infantylne,odmóżdżające, lecz śmieszne. To są dla mnie zwykłe komedie. MOS niestety sili się na coś poważnego, posiadając pełno absurdów,patosu,drewnianej gry aktorskiej jak i debilnych dialogów. To się nazywa GNIOT, a Twoje żałosne jęczenie nic nie zmieni. Nie pozdrawiam...
I co mają oceny do tego ;)? W sumie powiedziały mi że jesteś skończonym ignoranckim kretynem bo tylko ktoś taki da JAKIEMUKOLWIEK filmowi (nie wliczając tych ze studia ASYLUM) ocenę 1 ^^
Brawo! A teraz, jak napisał ci Pan jacob_filmweb, do widzenia. W sumie ciesze się że klip z maluchem wywołał taki ból dupy ;)
To mają oceny do tego, że Jacob (swoją drogą taki sam mistrz myślenia co ty), zarzucił mi, że jestem jakimś fanboyem...
Ocenić film który na najważniejszych serwisach filmowych RT i IDMB ma oceny powyżej 7.4 ;D BRAAAWOOO mistrzu myślenia.
Na IMDB MOS ma 7.3, nawet sprawdzić nie potrafisz. Poza tym, nie mam zamiaru sugerować się ocenami kogokolwiek, szczególnie Amerykanów, Coś jeszcze wątpliwy geniuszu?
Oj najwyraźniej spadła ocena, ;) mam życie bidulko wiesz, nie sprawdzam co dziennie każdego portalu po parę razy ;3, no chyba ze jestem w robocie ^^. Widzisz, ja nie mam zamiaru brać pod uwagę takiego robala jak ty wystawiającego ocene 2 filmowi który na AŻ tak niską ocenę nie zasłużył, ignoranci, wszędzie ignoranci ;)
Dobrze wiedzieć że filmik cie zirytował :3
Słownika chyba też często nie sprawdzasz... Ocena spadła, bo film jest kiepski. MOS to tragiczny film, a wystawiając temu gniotowi 9 sam się skompromitowałeś.Skoro dajesz Elizjum 8, to czego się można powiedzieć.
Ciekawe czy Ciebie zirytuje ta recenzja, która obnaża wszystkie debilizmy w tym gniocie...
l część
https://www.youtube.com/watch?v=2DMu62j2Nkc
ll część
https://www.youtube.com/watch?v=phpttNp_YUM
Gość pięknie miażdży to g#wno...
Film jest dobry -> RT i IMDB ^^
Dlaczego 9? Bo gimby twego pokroju dają 1 i 2 ;) proste, wy zaniżacie ja zawyżam ;)
Nie interesują mnie recenzje jakichś grafomanów ;)
Tu masz recenzje porządnych krytyków ;) Pewnie cie zirytuje ;)
https://www.youtube.com/watch?v=34t0QQPlmLs
A co twojego "recenzenta", ten pan zjeżdża te pseuda argumenty :)
https://www.youtube.com/watch?v=s4KMNj76mzg
Obejrzałeś to w ogóle gamoniu? Bo gość wgniata tą recenzją ten film w glebę.
"Film jest dobry -> RT i IMDB ^^
Dlaczego 9? Bo gimby twego pokroju dają 1 i 2 ;) proste, wy zaniżacie ja zawyżam ;)"
Chłopie po co mi tu pieprzysz o ocenach na innych portalach? Nie obchodzi mnie to. Film to szit i tyle...
Pieprzyć to można potrawy ;) Po co piszę o tych ocenach z IMDB i RT? Skoro pytasz, cóż, być może twój mały, zacofany i ograniczony móżdżek nie wie ale obie strony są najpopularniejszymi stronami o tematyce filmowej, dodaj dwa do dwóch to może pojmiesz o co chodzi ^^.
Gościu truje 3 po 3, to nie recenzja, to wyliczanie błędów, i to tak idiotyczne że zahacza wręcz o czepialstwo. To tak jak ja mógłbym zacząć wymieniać że np. w Avengersach nie mieli komunikatorów a się porozumiewali podczas głośnej rozpierduchy albo że wysłanie własnego ojca z przyszłości w przeszłość by zapłodnił matkę i dał życie gościowi który go wysłał jest nie logiczne i paradoskalne :D takie to są te jego argumenty, ten sam poziom :)))
Chcesz dobrej recenzji? --> AngryJoe ;)
"Pieprzyć to można potrawy ;)" Wow widzę, że ostry zawodnik z Ciebie. Szkoda, że gimbus...
" Po co piszę o tych ocenach z IMDB i RT? Skoro pytasz, cóż, być może twój mały, zacofany i ograniczony móżdżek nie wie ale obie strony są najpopularniejszymi stronami o tematyce filmowej, dodaj dwa do dwóch to może pojmiesz o co chodzi ^^."
Nadal nie widzę sensu wspominania o tym. Jakby miał słabszą średnią, to byś wystawił inną ocenę. Zastanów się, co ty bredzisz...
"Gościu truje 3 po 3, to nie recenzja, to wyliczanie błędów, i to tak idiotyczne że zahacza wręcz o czepialstwo."
Wyliczanie błędów to recenzja. Jeśli scenariusz ma dziury i nic się nie trzyma kupy, to jest coś nie tak. Bo jak wytłumaczysz fakt iż Sup sobie lata po mieście, zamiast odciągnąć walkę gdzieś indziej lub mówi do mieszkańców, żeby się schowali do budynków, po czym rozwala je i zabija ludzi. Jak wytłumaczysz debilną śmierć ojca lub spadanie Lane, kiedy wszystko jest wciągane do czrnej dziiury.Pomijam już słabą grę aktorską i idiotyczne dialogi...
Ahahahaha, teraz się skompromitowałeś totalnie kolego :) Wychodzi teraz to jak oglądałeś film ^^ Najwidoczniej musisz zrobić sobie ponowny seans bo Superman podczas walki z Zodem nie demoluje ANI jednego budynku ;) To Zod rzuca Kal-Elem we wszystkie budynki ;) Sups lekko niszczy tylko jeden budynek podczas ostatniej walki, i to tylko delikatnie, bo zniszczona zostaje tylko szklana ściana (scena w której Superman przejeżdża ryjem Zoda po szklanej obudowie wieżowca). Superman nie próbował odciągnąć walki gdzie indziej? LMAO, obejrzyj sobie walkę jeszcze raz, po co niby Superman za każdym razem starał się wybić Zoda czy to w powietrze czy to poza miasto :D. To Zod specjalnie sprowadzał walkę w teren zabudowany. Patrz na scenę w której S wyrzuca Zoda w kosmos a ten specjalnie sprowadza walkę na Ziemie do Metropolis (najlepszy przykład). Stefa Fantomowa wciągała tylko Kryptończyków, obczaj dziecko że to ciało Supermana i ekipy Zoda jakby się rozmazuje i jest wciągane, nie Lois. Śmierć Costnera nie jest głupia ;) Jest naiwna, prawda, a wszystko przez psa, gdyby dano w to miejsce śliczną blond włosom dziewczynkę byłoby lepiej. Słaba gra aktorska? LMAO :DD Bawi mnie te wasze czepianie się z dupy o coś co poprzez własną głupotę lub ignorancję przeoczyliście. Plujesz się że niby Sups sam niszczy miasto podczas ostatniej rozwałki mimo że tak nie jest ;D Ale tam gdzie Sups faktycznie zniszczył parę budynków tego nie dostrzegacie (walka w Smallvile). MoS ma mniej dziór scenariuszu niż obie części Thora i 2 i 3 Iron-Mana ale mimo to dzieciarnia naskakuje na ten film bo krytykom się nie spodobał :D? A co mają do gadania krytycy ? :D RT najlepiej to pokazuje ocena od krytyków około 5.5 a widzów ponad 7.3? :D Powodzonka.
Niezły bełkot. Nie przypominasz sobie rozwalania miasta przez Supa'a? Oj widzę zaniki w pamięci. Przy scenie gdy Faora truje dupę matce Clarka, przylatuję ten cymbał i pcha Faorę z całej siły, rozwalając stację benzynową i jakiś ogromny silos, on wybuchł więc była tam jakaś benzyna może...
Superman sobie latał po mieście, szukając Zoda'a. Zodowi zależało na zabiciu Sup'a, więc Twoje durne argumenty są inwalidą...
"RT najlepiej to pokazuje ocena od krytyków około 5.5 a widzów ponad 7.3?" Czego nie zrozumiałeś? Nie obchodzą mnie oceny ani krytyków ani małp ani kleszczy, rozumiesz? Mówimy o filmie.
"Stefa Fantomowa wciągała tylko Kryptończyków, obczaj dziecko że to ciało Supermana i ekipy Zoda jakby się rozmazuje i jest wciągane, nie Lois." To ty obczaj, że samochody z Ziemi też były wciągane. I nie wymądrzaj się tak, bo jak widać nic nie wiesz...
"Śmierć Costnera nie jest głupia ;) Jest naiwna, prawda, a wszystko przez psa, gdyby dano w to miejsce śliczną blond włosom dziewczynkę byłoby lepiej." Heej! Tam był Superman. Nie mógł pomóc swojemu ojcu? Aa zapomniałem, reżyser nie wiedział jak doprowadzić do śmierci ojca, więc wymyślił durną historyjkę typu:"nie,nie ratuj mnie. Świat się nie może dowiedzieć..." Haha chłopie i ty to kupujesz?
Czytanie ze zrozumieniem się kłania, tak samo jak douczenie się z pojęć miasteczko a miasto ;) Primo, napisałem że S zniszczył parę budynków w trakcie walki w SMALVILLE które NIE JEST miastem a małym miasteczkiem ;D
Nie wiem o co tu biega teraz ;) Superman MUSIAŁ załatwić sprawe Zoda, znów kłania się oglądanie ze zrozumieniem. Zod powiedział że zabija każdego na Ziemi, jednego po drugim ;) To Zod niszczył każdy wieżowiec, to on cisnął ciężarówką z benzyną w budynek, to on rzucał Supermanem w każdy wieżowiec ;) To Superman starał się wyprowadzić walkę z miaste, nadaremno, patrz scena z wybijaniem Zoda z miasta w powietrzu czy wreszcie wyrzucenie go na orbitę no i wreszcie uśmiercenie :)
PISZEMY o filmie ;) No chyba że nie widzisz różnicy w rozmawianiu a pisaniu :D Film ma ocenę ponad 7.3 bo WIDZOM się podobał, proste, ale są małpy które dają 2 bo tak ;)
O jejciu, obczaj że kryptończycy budowali swoje pojazdy z tego samego materiału co my, tak powszechnego w kosmosie, stali ;D. Zauważ że cała reszta -> gruz mimo że była wciągana i tak opadłą po zamknięciu Stefy Fantomowej ;)
Widzę że coś ci uciekło ;) Papa Kent jak KAŻDY ojciec martwił się o to że jego dziecko zostanie uznane za wyrzutka, ludzie będą się bali jego niezwykłości i szykanowali jako dziwadło. KAŻDY ojciec chce jak najlepiej dla swojego syna i Johnatan dlatego właśnie mówił synowi że jest jeszcze za wcześnie, że jest za młody na to by się ukazać. Mogła cię zmylić też to że w tej scenie użyto Henryego a nie kolejnego znów aktora który wcielił by się w Clarka - nastolatka. Cavil świetnie to zagrał -> rozmowa w samochodzie z ojcem. Jak widać nie wszyscy załapali że to Clark poniżej 20 roku życia ;) Niedojrzały, buntowniczy itd. Johnatan widział że jego syn jak i świat nie jest gotów i dlatego się poświęcił, jak napisałem wcześniej, scena byłaby odebrana inaczej gdyby zamiast psa było dziecko ;)
Z tego co tu już widziałem dochodzi do mnie że większość głąbów twego pokroju nie potrafi zrozumieć że to nie jest film o Supermanie a Kal-Elu/Clarku Kencie który dopiero się nim staje ;)
Doszukując się "absurdów" w takich filmach jak Superman, marnujesz człowieku miejsce w internecie oraz czas ludzi którzy przez przypadek na coś takiego trafiają. Właściwie to osiągnąłeś coś odwrotnego, niż zamierzałeś. Bo ja np. zamiast na filmie, to bardziej śmiałem się przed chwilą, jak opisywałeś absurd zniszczeń czy też niewiarygodne lądowanie z kosmosu do tego samego miejsca z którego wystartowali (podczas filmu nawet tego nie zauważyłem, ponieważ takie rzeczy niczego nie zmieniają). Parodia po prostu. Dobrze, że nie podałeś siły wiatru i wilgotności powietrza, bo jeszcze okazało się, że miały wpływ na któryś z absurdów.
Oby twoja spuścizna nie zaczęła kiedyś blogować na temat "Dziś szedłem do pracy, ale na drodze leżał kawałek cegłówki. No absurd
"Primo, napisałem że S zniszczył parę budynków w trakcie walki w SMALVILLE które NIE JEST miastem a małym miasteczkiem."
Co to ma za znaczenie? Będziesz mnie tak łapał za słowka. Rozwalił, a później powiedział mieszkańcom "wejdźcie do środka, tu jest niebezpiecznie"
"Nie wiem o co tu biega teraz ;) Superman MUSIAŁ załatwić sprawe Zoda, znów kłania się oglądanie ze zrozumieniem. Zod powiedział że zabija każdego na Ziemi, jednego po drugim ;) To Zod niszczył każdy wieżowiec, to on cisnął ciężarówką z benzyną w budynek, to on rzucał Supermanem w każdy wieżowiec ;)" Nie opowiadaj bzdur. Clark sobie latał po mieście, a za nim Zod. Tyle w temacie...
"PISZEMY o filmie ;) No chyba że nie widzisz różnicy w rozmawianiu a pisaniu :D Film ma ocenę ponad 7.3 bo WIDZOM się podobał, proste, ale są małpy które dają 2 bo tak ;)" Dobra,kończę z Tobą dyskusję. Nie dociera do Ciebie, że mam w głębokim poważaniu ocene. Poza tym, dlaczego się odwołujesz tylko do portali zagranicznych. Może wspomnisz o tragicznej ocenie na filmwebie. No tak, po co?
" Cavil świetnie to zagrał -> rozmowa w samochodzie z ojcem. Jak widać nie wszyscy załapali że to Clark poniżej 20 roku życia ;) Niedojrzały, buntowniczy itd. Johnatan widział że jego syn jak i świat nie jest gotów i dlatego się poświęcił, jak napisałem wcześniej, scena byłaby odebrana inaczej gdyby zamiast psa było dziecko"
Nie jest gotów? A jak świat przyjął wiadomość o Supermanie? Normalnie. Nie było masowych samobójstw,ani wojny nuklearnej. Aresztowali go, ale później Sup pogodził się z ludźmi. Poświęcił się, co nie zmienia faktu, że główny bohater powinien lub wręcz musiał go uratować. Nie miał własnego rozumu, czy jak?
Będę, po kaleczysz język ojczysty ;) Rozwalił jakieś magazyny znajdujące się na obrzeżach miasta i pociąg ;D Podczas walki w mieście kazał zostać ludziom w środku, i dobrze zrobił, kto oglądał film ze zrozumieniem ten wie dlaczego ;) Kal-El zrobił parę minimalnych zniszczeń bez ŻADNYCH ofiar, mimo to co niektóre oszołomy zarzucają mu całą demolkę ukazaną w filmie, bitch please. Oglądałeś/czytałeś kiedyś cokolwiek ze Supermanem? Sądząc po tym co piszesz, nie ;)
Tyle w temacie? Po co ucinasz i uciekasz :D? A tak, piszesz bzdurę, wychodzi na to że zarówno oglądanie jak i czytanie ze zrozumieniem wypada u ciebie słabo ;/
https://www.youtube.com/watch?v=HnAw3E_mLh8
gdzie tu masz latanie Esa po miescie ;D? Ubolewam teraz nad twoim rozumowaniem :(
Dlaczego odwołuje się do portali zagranicznych RT i IMDB? Napisałem już wcześniej ale widzę że u ciebie ciężko cokolwiek pojąć. Portali tych używają ludzie z całego globu, nie tylko jedna dana grupa narodowa, proste ;) A dlaczego nie odwołam się do FW? Bitch please, tu niektóre filmy dostają od gimbazy, oszołomów czy innej gówniarzerii oceny 1 czy 2 bo film np. miał wątek homo, reżyser jest innego wyznania, jest z innego, konkurencyjnego studia itd. itd. Inaczej rzecz ujmując, podawanie ocen z FW mija się z celem bo spora ilość użytkowników ma mentalność typowej cebuli ;)
Ty jesteś głąbem do kwadratu. Już nie będę nawet dodawał że film został urealniony jak Batman. Clark staje się Supermanem gdy ma już ponad 25 lat, UMIE kontrolować wszystkie swoje moce, jest dojrzały emocjonalnie itd. Co by było gdyby taki mały Clark objawił się w światu :)? Badania, utrata prywatności a znając ten chory świat to i by został potraktowany jak królik doświadczalny, myśl. Po ultimatum Zoda został potraktowany jak jakiś uber bandit mimo że sam Zod wyraził się o nim jako o swoim rodaku i że po prostu chce go z powrotem, to ludzie potraktowali go jak jakiegoś niebezpiecznego i złego ;) Już nie będę pisał że w Smallvile walili do niego jak do gęsi podczas sezonu łowieckiego. Świat musiał dojrzeć, tak jak i Clark, o to cały czas chodziło jego ziemskiemu ojcu. W jego poświęceniu nie chodziło tylko o to żeby chronić Clarka, to dało mu też do zrozumienia że nie każdego jest w stanie uratować. Kal-El nie uratował własnego ojca bo ten mu zabronił, proste. Napisze to po raz enty, gdyby jego ojciec zginął ratując dziecko nie psa, wtedy scena wyglądała by całkowicie inaczej i nikt by się o to nie przypieprzył. Większość zapomina że Man Of Steel nie jest o Supermanie ale o Clarku/Kal-Elu ergo o osobie która nim się dopiero staje tak jak Batman Begins jest o Bruce Waynie który dopiero staj się Batmanem.
"Kal-El zrobił parę minimalnych zniszczeń bez ŻADNYCH ofiar, mimo to co niektóre oszołomy zarzucają mu całą demolkę ukazaną w filmie, bitch please. Oglądałeś/czytałeś kiedyś cokolwiek ze Supermanem? Sądząc po tym co piszesz, nie ;)"
Haha. Serio? Wleciał w stację i nie było ofiar? Jesteś jakimś debilem?
"gdzie tu masz latanie Esa po miescie ;D? Ubolewam teraz nad twoim rozumowaniem :("
Nie widzisz tego? Minuta 3 sekund 3, ten kretyn Sup szuka Zoda'a, zamiast odlecieć, bo tak naprawdę Zod zamiarza zabić S. Teraz rozumiesz?
"Dlaczego odwołuje się do portali zagranicznych RT i IMDB? Napisałem już wcześniej ale widzę że u ciebie ciężko cokolwiek pojąć. Portali tych używają ludzie z całego globu, nie tylko jedna dana grupa narodowa, proste ;) A dlaczego nie odwołam się do FW? Bitch please, tu niektóre filmy dostają od gimbazy, oszołomów czy innej gówniarzerii oceny 1 czy 2 bo film np. miał wątek homo, reżyser jest innego wyznania, jest z innego, konkurencyjnego studia itd. itd. Inaczej rzecz ujmując, podawanie ocen z FW mija się z celem bo spora ilość użytkowników ma mentalność typowej cebuli ;)"
No pewnie Polacy tacy głupi, bo wystawili tej szmirze małe oceny. Tak się składa, że na IMDB oceniają głównie Amerykanie, którzy w sposób szczególny utożsamiają się z S. Ocena mnie nie dziwi,jest za wysoka. Taki Hobbit 3 też ma dosyć dobrą ocenę na IMDB. Mimo, że być niewiarygodnym,jednak lepszym od MoS gniotem... Cebulę to ty reprezentujesz, zachwycając się innymi nacjami, a swoich rodaków nazywając cebulami. To won z tego portalu. Po co siedzisz z nami tępakami. Pajac jesteś i nic więcej...
Weź już skończ pi#rdolić głupoty o psie. Nie o to chodzi. Ta śmierć była debilna i naiwna. S skazał swoją matkę na samotną starość, a siebie na wyrzuty sumienia i brak ojca.
Superman nie zabił nikogo w tym filmie nie licząc Zoda, no ale ten ginął w każdym komiksie ze Supermanem jak i w Supermanie 2 ;D
Ty jesteś ślepy i niedorozwinięty :D Zod powiedział że zabije każdego na Ziemi, przystosował się już na tyle że ma już laser w oczach i może latać i po jakimś czasie ucieka Supermanowi na teren który nie został w ogóle zniszczony przez modyfikator :D Według twojej durnej logiki Es powinies pozwolić latać sobie Zodowi gdzies po miescie, w szczegolnosci po tym co powiedzial :D
Hahaha, to żeś dowalił, w szczególności że większość komentów pod filmami jest pisany tak łamaną angielszczyzną że głowa boli, IMDB jest używany przez ludzi z całego świata WŁAŚNIE dlatego że to strona ANGLOJĘZYCZNA. Superman jest mniej napchany hamerykansim patosem aniżeli takie filmy jak Kpt. Ameryka, Szeregowy Ryan itd. ba ten film ma prawie zerowy patos, jedyne co tu widziałem w MoS odnośnie hameryki to słowa powiedziane przez Esa pod koniec filmu generałowi, że jest Amerykaninem, WOW PATOS 100% :DD
Niestety jako że nie kieruję się wartościami cebuli tak i garstka innych ludzi tu na stronie to musimy tu siedzieć i pilnować żeby oceny dobrych filmów nie miały ocen typu 2 czy 4 ;D Czytaj też ze zrozumieniem głąbie, cały czas ci o tym pisze ale widzę u ciebie ciężko w ogóle z zapamiętywaniem :) Gdyby nie zacofana dzieciarnia, gimbaza i gówniażeria na FW było by OK i oceny były by wiarygodne, nie raz i nie dwa zdarzyło mi się dziwić że f;, który był b. dobry miał ocenę 5 czy 6 ;) Patrz na taką Ide, ludzie to hejtują bo o żydach :D Oceny 1? ROFL Jeśli to nie cebula to ja nie wiem co na portalach zagranicznych ta przykładowa Ida ma oceny około albo powyżej 7 no ale tu daję jeden bo? Bron tego ścierwa dalej ;) Chociaż ciągnie wilka do lasu, co :D?. Gdyby nie te 1/2/3/4/5 oceniłbym MoSa uczciwie na 7, bo film jest po prostu dobry ;)
Coś czuję że jesteś dzieciaczkiem i nie pojmujesz takich wartości jak ojcowska miłość ;) Odnosząc się do wszystkich wspomnień w filmie i tego jak postępował Clark widać że to czego nauczył go Johnatan wziął sobie do serca ;) Clark ojca szanował i kochał i dlatego go posłuchał, nawet w obliczu takiej sytuacji ;) Clark nie miał wyrzutów sumienia, błędny argument ;) Jego matka nie była samotna bo miała przecież Clarka. ENDE :D
"Superman nie zabił nikogo w tym filmie nie licząc Zoda, no ale ten ginął w każdym komiksie ze Supermanem jak i w Supermanie 2 ;D" Oczywiście, że zabił. Myślisz, że w mieście nikt nie ucierpiał? Jakby przeniósł walkę gdzieś indziej, to miasto by było nietknięte.
"Według twojej durnej logiki Es powinies pozwolić latać sobie Zodowi gdzies po miescie, w szczegolnosci po tym co powiedzial"
Czy ty nie widziałeś, że oni nawzajem się szukali? Zoda'a interesował tylko Sup. Chciał go tylko zabić...
"Superman jest mniej napchany hamerykansim patosem aniżeli takie filmy jak Kpt. Ameryka, Szeregowy Ryan itd. ba ten film ma prawie zerowy patos, jedyne co tu widziałem w MoS odnośnie hameryki to słowa powiedziane przez Esa pod koniec filmu generałowi, że jest Amerykaninem, WOW PATOS 100% :DD"
Po pierwsze, nie stawiaj jakiegoś Kapitana Ameryki obok genialnego filmu wojennego jakim jest Szeregowy Ryan. Swoją drogą nie wytrzymasz bez wymienienia jakiegoś filmu Marvela. Lecz się chłopie, może nie jest za późno... Patos akurat się wylewa z tej szmiry, ciągłe patetyczne dialogi na poziomie gimba scena w Kościele już mi się nawet nie chce tego wymieniać...
Ludzie nie hejtują Idy, bo jest Żydach. Nie rozumiesz tego. Zresztą nie dziwię się. Wiele prostych rzeczy nie kapujesz. Ten film oczernia Polaków po raz kolejny. A filmu o Wołyniu nadal nie ma. Można robić dziesiątki filmów o Polakach-antysemitach. Dlatego to się nie podoba żadnemu patriocie...
Clark i jego ojciec byli po prostu niewarygodnymi debilami. Jeden kieruję się jakąś idiotyczną logiką, a drugi ślepo się słucha, myśląc:"nie mam swojego rozumu, Ojciec wie lepiej."
"Jego matka nie była samotna bo miała przecież Clarka. "
No pewnie, to rozwiązuje wszystkie problemy. Właściwie po co komu mąż? Tylko przeszkoda... Clark oczywiście nie ma swojego życia, więc cały czas będzie przybywać ze swoją starzejącą się matką... I ty mi wmawiasz gimbie, że ja nie pojmuję wartości?
A ty myślisz, że w Avengers też nie ucierpieli ludzie podczas rozwalki miasta? Kończ już, bo jesteś co najwyżej śmieszny. Wszystkie twoje argumenty, których tak się uczepiłes, bo biedne miasto, bo biedni ludzie. SERIO?
Powiem jasno: nie chcę włazić w tę debilną wojenkę DC vs Marvel. Napisałem jasno:Marvel to inny styl, trochę głupawy, czasem śmieszny, typowo rozrywkowy film. Nic specjalnego,nic strasznego. Powiem szczerze, że sprawiają mi one coraz mniejszą przyjemność. Typowe średniaki. Z filmów o superbohaterach właściwie uwielbiam Batmany Nolana. Reszta to dla mnie takie trochę zapychacze. I wielu nie oglądałem.
"Wszystkie twoje argumenty, których tak się uczepiłes, bo biedne miasto, bo biedni ludzie. SERIO?"
Typie, co Ci się nie podoba? Mówimy o tym wydarzeniu akurat. To o czym mam mówić? O kozicach w Afganistanie? Puknij sie w łeb. Po raz drugi się wtrącasz i próbujesz mnie sprowokować. Goń się...
Powtarzam kolego, Superman nie zabił nikogo w tym filmie, nikogo prócz Zoda ;) Armia, Generator Światów, Zod i jego kompania jest odpowiedzialna za śmierć ludzi i zniszczenia ;) Trzeba było obejrzeć 2 z podawanych przeze mnie linków to zobaczyłbyś że Superman w MoS ratuje więcej ludzi niż Superman z pierwszego klasycznego Supermana ;)
Nie, Zoda nie intersował TYLKO Superman. Czy ty w ogóle słyszałeś co powiedział tuż przed rozpoczęciem walki?
" I'm going to make them suffer, Kal. These humans you've adopted, I will take them all from you one by one."
Zod nie mając już swojego Kryptona po zniszczeniu komory rozrodu po prostu chce się odwdzięczyć tym samym Supsowi i wymordować wszystkich ludzi. Dociera? To Superman szukał Zoda który mógł akurat być w innej części miasta i mordować jakichś ludzi. Użyj ty szarych komórek i nie wypisuj bzdur że niby latali po mieście i szukali się nawzajem bo nie ma tego w filmie, jest za to Superman który leci za Zodem i traci go z oczu po czym ten wbija się w niego przez budynek.
Podaję filmy Marvela jako przykład bo zarówno filmy tego studia jak i MoS to filmy SUPERBOHATERSKIE. DO czego mam niby porównywać MoSa? Do dramatu, horroru czy kina obyczajowego? Co cię zabolało w scenie z kościołem? Bo Clark wychowany w chrześcijańskiej rodzinie poszedł zapytać się księdza o poradę? Wielu widzę atoli i innych przypadków ma z tym przeogromny problem. Pewnie tym bardziej zdziwi cię fakt że Superman był wzorowany i ma wiele zaczerpnięć z postaci Jezusa Chrystusa i Mojżesza?
https://www.youtube.com/watch?v=7p5-14rjWUM , prosz, bedziesz chciał to sobie obejrzysz, nie to nie ;)
Jeszcze bardziej cię to zaboli? Pewnie deklaracja którą lekarze w Polsce podpisywali rok temu też cie zabolała no bo przecież chrześcijaństwo jest takie anty postępowe i zaściankowe. Co do tych gimbów to masz z nimi wiele wspólnego(0 umiejętności czytania ze zrozumieniem), więc według twojej teorii te dialogi powinny cię wręcz uwieść ;)
Ludzie? Fakt ludzie tego nie hejtują, robi to gówniażeria, gimbaza i pseudo-patrioci WŁAŚNIE dlatego że JEST o żydach. I nie pisz mi głupot że nie bo 3/4 komentarzy pod filmem na FW to bul dupy własnie o to :D I te oceny "1". Z Grą Tajemnic to samo, bo film o homo to raz no i pseudo patrioci płaczą (bo z resztą tylko to umieją) bo film nie skupia się na Polakach, mimo to że zostają honorowo wspomnieni w filmie ;). Film o Wołyniu jest już w drodze, więc o co ci chodzi? http://www.filmweb.pl/film/Wo%C5%82y%C5%84-2016-724694
Pogódź się po prostu z tym że to akurat prawda. Sugerowaniem się ocenami na FW jest jak wróżenie z fusów herbaty :) Grupa stanowiąca odłamek ścierwa naszego społeczeństwa niestety jest tu w przeważającej ilości, dlatego właśnie sugeruje się ocenami IMDB/RT widzów bo z tych portali nie korzysta jedna określona grupa narodowa, już nie będę doliczał właśnie tego cebulactwa, zawiści itd. itd. które wryło się Polakom po komunie i które przekazują kolejnym pokoleniom.
Koniec z tą dygresją.
Nie byli debilami ;) Bezstresowe wychowanie? Mnie uczono że rodzicieli, ba w ogóle starszych się słucha bo wiedzą lepiej ;) Każdy flashbacki Clarka pokazuje nam że Clark zachowuje się tak jak wychował go ojciec. Wszystkie chędożone flashbacki pokazują nam że rodzicie za wszelką cenę starali się CHRONIĆ swe cudowne dziecko przed światem który nie oszukujmy się, jest wylęgarnią chorego gówna. Widzę że pojęcie mniejsze/większe zło jest ci obce.
Już odpowiedziałem ci na te twoje durne argumenty wcześniej ale widzę że nadal nie dotarło a mi nie chce się kopiować poprzedniego postu, chociaż poczekaj, jestem litościwy i mam miłosierne serce
"Ty jesteś głąbem do kwadratu. Już nie będę nawet dodawał że film został urealniony jak Batman. Clark staje się Supermanem gdy ma już ponad 25 lat, UMIE kontrolować wszystkie swoje moce, jest dojrzały emocjonalnie itd. Co by było gdyby taki mały Clark objawił się w światu :)? Badania, utrata prywatności a znając ten chory świat to i by został potraktowany jak królik doświadczalny, myśl. Po ultimatum Zoda został potraktowany jak jakiś uber bandit mimo że sam Zod wyraził się o nim jako o swoim rodaku i że po prostu chce go z powrotem, to ludzie potraktowali go jak jakiegoś niebezpiecznego i złego ;) Już nie będę pisał że w Smallvile walili do niego jak do gęsi podczas sezonu łowieckiego. Świat musiał dojrzeć, tak jak i Clark, o to cały czas chodziło jego ziemskiemu ojcu. W jego poświęceniu nie chodziło tylko o to żeby chronić Clarka, to dało mu też do zrozumienia że nie każdego jest w stanie uratować."
Brak sensu w swoich wypowiedziach nadrabiasz ilościa. Myślisz, że robi to na mnie wrażenie? Nawet nie chce mi się zrobić kopiuj-wklej.
Cóż, chyba mnie z kimś pomyliłeś. Scena w Kościele nie podobała mi się, nie dlatego, że był to Kościół. Jestem katolikiem,mam poglądy konserwatywno-liberalne i naprawdę nie czuję obrzydzenia do KK, Ta scena jest po prostu tanim zapychaczem i pokazuje jakim dnem jest MoS. Pokazał to świetnie IHBD, no ale ty się boisz krytyki, więc tego nie obejrzysz.
Dobra, znowu źle trafiłeś. Akurat Grę Tajemnic to ja broniłem. Ida? To antypolskie ścierwo nazywasz filmem? Film o Wołyniu niedługo będzie, ale ile było filmów o złych Polakach antysemitach? Zresztą co Cię obchodzi, jak ktoś ocenił film. Kieruj się swoim gustem. Co do FW i IMDb. Tutaj jest różnie. Raz za wysoko tu,raz za nisko tam. Na przykład Inteerstellar ma bardzo małą średnią na FM, z czym się nie zgadzam. Ale nie płaczę na forum tego filmu tak jak ty. Bo kogo to w sumie obchodzi. Mam do w d#pie i tyle...
"Nie byli debilami ;) Bezstresowe wychowanie? Mnie uczono że rodzicieli, ba w ogóle starszych się słucha bo wiedzą lepiej ;)" No i super. Wyrosłeś na debila. Ci sami starsi ludzie głosują na PO,SLD,PIS,PSL i resztę tych zakłamanych dziadów. Ojciec S był kretynem, a przynajmniej tak został przedsstawiony.
Tia, oczywiście, jak tam sobie chcesz ^^
Spoko, zapychacz, chyba według tego nerda i ciebie ;) Clark który jak napisałem został wychowany w wierzącej konserwatywnej rodzinie mając problem z wiarą (nie jako religią) idzie się poradzić księdza ;) Dla mnie świetna scena ukazująca że i Clark ma swoje własne zwatpiemnia i dylematy. Nie obejze tej "recenzji" bo to kropla w krople recenzja NostalgiaCritics która jest żałosna ;) Widziałem 3 recenzje i 4 teze odnośnie MoSa, NostalgiaCritics -> recenzja pełna hejtu, AngryJoe -> recenzja wypchana po brzegi euforia nad filmem i recenzja BanditInCorporated -> obiektywna ;)
Ach, moja wina, przecież Ida to animacja, no tak :D. Dziwne że to, jak stwierdziłeś, "antypolskie ścierwo" dostało nominacje do Oskara i parę innych nagród/wyróżnień. Napiszę jeszcze inaczej, za samą grę aktorską, scenariusz, montaż, zdjęcia ten film zasługuje na co najmniej te 5-6 mimo tego że jest jaki jest, ale dawanie temu filmowi 1 to po prostu idiotyzm i kretynizm ;)
Akurat Interstellar JEST słabym filmem, mimo że CHCIAŁEM żeby mi się spodobał to za chiny mnie nie porwał, film był długi, nudny, wypchany hamerykanizmem po brzegi nie licząc już zjełczałego, nijakiego zakończenia. Jedyne co mi się spodobało to muzyka i zdjęcia, te były świetne. Najśmieszniejsze były jednak co niektóre komentarze porównujące ten film do Odysei Kubricka.
Nie mierz wszystkich swoją miarą bo się zdziwisz ;) Po co wtrącasz tu jeszcze politykę ? Do korespondencji dot. filmu? Papa Kent został świetnie przedstawiony ;) Zabawne że tylko ty widzisz go jako "kretyna", tak, jesteś sam bo cała reszta narzeka tylko że zginął ratując psa a nie że zginął w ogóle. Jak to jest być jedynym który nie zrozumiał tej sceny?
Ta scena jest pełna żałosnego patosu i w śmieszny sposób próbuje wszystkim wbić do łba, że S to Jezus.
Nie chcesz, to nie oglądaj. Tylko poźniej nie mów, że wszyscy kochają ten film i ma same zajebiste recenzje. Bo dobrze wiesz, że krytycy i widzowie nasrali i narzygali na ten film. Na całym świecie zresztą. Ocena na IMDB jest dobra, tylko ze względu na temat i pierwszy mroczny film o Supie, gdzie nie ma golenia brody oczami.
Nie rozśmieszaj mnie... Dostał nominację od poprawnej do wyrzygania Akademii i pełnej Żydów? Wow. Dziwne... Nie bądź naiwniakiem, bo kreujesz się tutaj na burżuja filmowego, znawce, a patrzysz na zdominowane przez politykę nagrodę... Żenada.
A mam Cię. Na IMDB Inter ma 8.8. To jak to z Tobą jest? Wierzysz tym ocenom czy nie? Film nie ma dobrych not od krytyków, bo teraz moda jest na krytykę Nolana. Te same błędy, które wymieniasz były w Batmanach i Incepcji.
Po co się wypowiadasz za wszystkich pajacu? Mów za siebie i tyle...
Zastanawiam się czy ty w ogóle umiesz rozumować. Napisałem ci wcześniej że Superman BYŁ WZOROWANY MA JEZUSIE i MOJŻESZU, komiksy o Supermanie mają mnóstwo motywów i Snyder który zawsze stara się wiernie trzymać źródła idealnie się spisał. Film jest wypchany po brzegi od nośniami do Mojżesza czy właśnie Jezusa ;) Najwidoczniej tylko ciebie to drażni ;)
Co mnie obchodzą krytycy dający takim filmom jak Dredd czy MoS oceny poniżej 50% a takiemu syfowi jak Sharkanado 88%? Tu chodzi o to żeby większości widowni się spodobał film i tak było, dlatego własnie na zagranicznych stronach filmowych film ma oceny +7, zarówno MoS jak i Dredd. Sups spodobał się wszystkim bo nie było WŁAŚNIE tego patosu co w starych filmach z Reevsem cz jego kontynuacji Superman Returns, gdzie to Superman był wzorem hamerykanizmu, z kędziorkiem ściągający kotki z drzewa z uśmiechem na ustach na tle flagi USA. Wreszcie ludzie dostali Supermana bez tej całej kampowej otoczki. A sceny walki wgniatają w fotel, ten film pokazał JAK mają wyglądać walki w tego typu filmach, wreszcie można poczuć moc i siłę Supermana.
Film to film chędożony antysemito. Najwidoczniej ciebie samego boli to że film jest po prostu o żydach. 1 już mu wystawiłeś czy jeszcze nie? To jest to o czym pisałem, cebulactwo postkomunistyczne, byle dojechać drugiego z byle powodu... żenada*
Tak, ale to MOJA ocena ;) Ja daje filmowi 7, jest dobry i tylko dobry. Nie będę teraz liczył tu Trylogii Batmana ale patrząc na Intercepcje spodziewałem się czegoś więcej po tym filmie a nie cukierkowego zakończenia. Sam film jest za długi. Niektórym się podoba, nie którym nie. Dałbym może i 8 gdyby nie to że film MIAŁ aspirować do czegoś więcej.
Pajacu możesz mówić do swojego ojca, nie wiem tylko którego ;) Ooooooooooo buuurn. Właśnie zjechałem na twój poziom. FAKTEM jest że KAŻDEMU chodziło o to że ojciec Clarka ginie ratując psa i SAMI twierdzą że gdyby było to dziecko nie było by problemu, ty zaś jako JEDYNY głąb nie potrafisz pojąć o co biega w tej scenie, poziom ameby ;D