Plusy:
-Świetne sceny akcji
-Zdjęcia
-Muzyka
-Ciekawy moment kulminacyjny i brak typowego happyendu.
Minusy:
-"Hm.... Jak wycisnąć z widza łzy, bez zbytniego wysiłku... Może weźmiemy małe, smutne dzieci i zrobimy im coś strasznego, żeby było przykro?" - tak powstał scenariusz. Żałosne.
-Przerysowane postacie. Wszyscy albo mroczni i tajemniczy, albo typowe zbiry. Plus mała dziewczynka zadająca głupie pytania i kolejny Leon zawodowiec - poważny typ, który potem się wzrusza, jest mu smutno i widzowi też powinno. I oczywiście jeden z badguyów przechodzi niesamowitą przemianę. Wszystko kiczowate. Nawet nie przerysowane, bo przerysowane filmy lubię, ale najzwyczajniej w świecie kiczowate.
-W wielu przypadkach bardzo słabo zagrane postacie.
Film nie nudzi, dobrze się go ogląda. Można polecić. Ale w porównaniu do wielu innych z oceną 7.9 wypada wręcz beznadziejnie. Nie wiem, skąd taki wynik, ale zupełnie niezasłużony.
Można tłumaczyć oczywiście moje chłodne podejście inną, Koreańską kulturą. Ale widziałem już wiele produkcji ze wschodu i ta po prostu jest kiepska.
Takie wschodnie coś pomiędzy Leonem zawodowcem a Uprowadzoną. Tylko, że Leon wszystko co się dało zrobił lepiej, a Liam Neeson w swojej roli zniszczył kiepskiego jak dla mnie Bin Wona.
na szczęście o tylko twoja subiektywna opinia. dla mnie bardzo dobre kino akcji. świetnie się bawiłem oglądając ten film.
"a Liam Neeson w swojej roli zniszczył kiepskiego jak dla mnie Bin Wona." i tu się najbardziej nie zgadzamy
Jak dla mnie a-je-ssi bije na głowe "uprowadzoną", a Bin Woon był bardziej charyzmatyczną postacią niż Liam.
Zastanawia mnie tylko jedno,obejżeniu The Man From Nowhere myslałem, że jest to film reżysera, który ma już na swoim koncie kilka, alb nawet kilka naście świetnych produkcji. Film super, dla mnie 10/10, więc troche mnie zdziwiła ta pustka w zakładce "reżyser":P. Mam nadzieję, że koreańskie kino będzie szło właśnie w tym kiedunuk, alby ukazać te głębie emocji i uczucia, których ostation brakuje w produkcjach, np.amerykańskich
udzielając się na forum filmowym wypadałoby umieć poprawnie napisać podstawowy czasownik jakim jest obejRZeć