PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=837929}

Czarna Pantera: Wakanda w moim sercu

Black Panther: Wakanda Forever
2022
6,1 48 tys. ocen
6,1 10 1 47654
5,8 44 krytyków
Czarna Pantera: Wakanda w moim sercu
powrót do forum filmu Czarna Pantera: Wakanda w moim sercu

Zwiastun

ocenił(a) film na 8

Dziwnie się z tym czuje ze film w sumie napędza motyw śmierci Tchali. Jednocześnie to dziwne dla mnie ze ten film napędza taka tragedia jak śmietć chadwicka, ale z drugiej widać ze film odda mu tym filmem chłód i to nawet bardzo dużym stopniu - piosenka w zwiastunie nie bywale trafia do serca z łza w oku. Wątek zapowiada się epicko - wojna między wakandą Atlantyda i reszta świata będzie stawka. Ironheart i Namor super się prezentują. Miałem raczej do tego filmu meh a teraz jest hype i to mega

ocenił(a) film na 7
rys_dawid

Mam trochę inne zdanie (oczywiście szanuję Twoje), ale nowy zwiastun do Black Panther 2 wygląda wspaniale, ale... no właśnie, zabicie T'Challi off screen to najgorsze co mogli zrobić. Osobiście jestem fanem recastu i oddaniu hołdu aktorowi poprzez kontynuowanie jego dzieła, dodatkowo pozwala to na większą wolność kreatywną. Prawda jest też taka, że my widzowie nie jesteśmy kretynami, a argument: "widz się pogubi jeżeli zmienimy aktora" jest bezzasadny.

ocenił(a) film na 8
Radoslaw_Gryczka

Nie mam żadnych oczekiwań co do tego filmu. Poprzednio kampanię nakręcał chadwick jako Pantera, wszyscy chcieli go wtedy zobaczyć. Tutaj mam wrażenie że będzie znacznie więcej się działo ale z drugiej nie ma tu głównego bohatera. Niby Letitia Wright ma nim być ale dla mnie to wciąż epizodyczna postać