Czarny las

Black Forest
2012
3,9 1,5 tys. ocen
3,9 10 1 1506
Czarny las
powrót do forum filmu Czarny las

Czy niski budżet musi od razu być usprawiedliwieniem dla robienia gniotów? Ze zdumieniem oglądam dzieła sygnowane marką SyFy, mając nadzieję, że wreszcie trafię na coś ciekawego, bo lubię mieszankę sci-fi z horrorem. Niestety. Filmowcy z tej wytwórni notorycznie kręcą filmowe zakalce. Tego nie polecam nawet dla nastoletnich kinomanów.

Migrant

Dokładnie, gniot w pełnym tego słowa znaczeniu. Oglądałam ten film jednocześnie śmiejąc się z żenującego poziomu. Nie polecam.

ocenił(a) film na 4
Migrant

Oj tam pieprzenie. Całkiem przyjemnie się oglądało. Bezstresowo, ot tak w sam na wciągnięcie po pracy. Gdyby można było oceniać to dałbym 4-5. Na co dzień w TV lecą prawdziwe gnioty, z wszystkimi paraserialami, szczególnie polskiej produkcji. A propo, przydałoby się zmienić info, film nie czeka na swoją premierę.

ocenił(a) film na 2
trash_pl

Zawsze się zastanawiałem, dla kogo są kręcone takie filmy. No i proszę...
Gratuluję.
A jeśli chodzi o polskie seriale, to uważam, że każdy, jaki kiedykolwiek leciał w TVP, TVN czy w Polsacie, jest arcydziełem w stosunku do tego potworka.

ocenił(a) film na 4
Migrant

O żesz ! :). Przez takich jak Ty elfy, trolle, gnomy i inne syfki z lasu wkur.wiają się na ludzi i robią potem takie rzeczy jak na tym filmie. Co do seriali to jesteś pierwszą osobą, która jest w stanie napisać coś pozytywnego (w tym kontekście) o nich bez bolesnego grymasu na twarzy. A sam "Czarny Las" nie arcydzieło, ale całkiem przyjemna opowieść bez wytężania mózgu. Mogło by być więcej cycków albo jakieś scenki - np. 7 krasnali vs ta śpiąca panna, ale ostatecznie konsumpcja ok. Szkoda, że nie wyglądali jak krasnale, które się u nas rysuje w bajkach. Może w II części będzie to lepiej zobrazowane.

ocenił(a) film na 2
trash_pl

Hm... Nie powiem... Trafna uwaga z tymi brakującymi scenkami... ;) Zwłaszcza, że niektóre aktorki z SyFy są niczego sobie.

Pozdrowienia! :)

Migrant

Widocznie nie oglądałeś jeszcze "Teknolust". Ja już obejrzałem :(

ocenił(a) film na 2
Sony_West

Dzięki za namiar. Jeśli to podobny wykwit filmowego natchnienia, może się pokuszę. To zaiste fascynujące, że - bądź co bądź - wykształceni w swoim fachu filmowcy osiągają takie wyżyny artyzmu.

ocenił(a) film na 4
Sony_West

Mądrego zawsze dobrze posłuchać :). No i już wiem, jak dzisiaj spędzę romantyczny wieczorek. Przy dobrym filmie "Teknolust". Brzmi dostatecznie ohydnie, mam nadzieję, że się nie zawiodę. W takim razie liczę na spotkanie dyskusyjne na temat "Teknolust-u" :).
Tak, faktycznie niektórzy filmowcy nie przestają mnie fascynować oraz zaskakiwać - mój ulubiony Uwe Boll... Obsadę ma zawsze jak trzeba, żeby nie powiedzieć że bardzo dobrą, tematy bardzo dobre i chwytliwe, widać że jest pasjonatem dobrych gier, a jednak zawsze mroczna część jego jestestwa bierze górę i wychodzi gnikot wybitny. Chociaż zawsze oglądam do końca, bo jakoś oderwać się nie mogę. I zawsze na koniec w mojej głowie rodzi się jedno zdanie: "O ja pierd.....", hehehe.

Sony_West

Ja zawsze jestem zły, po obejrzeniu słabych (lub co gorsza głupich) filmów. Ci ludzie mają to, o czym ja mogę tylko pomarzyć, tj. operatora kamery, sprzęt, aktorów. Wystarczy trochę się wysilić, by zrobić ciekawy film...