jak zapewne wiadomo stare i dobre się dobrze odgrzewa, nie ważne w jakiej formie. Mieliśmy już nową śnieżkę itp. Oto moje obawy wobec tego filmu (brałem pod uwagę zwiastun, własne przemyślenia jak i inne niedawne powroty starych księżniczek.
1. Chwała Bogu że za film nie wziął się Burton.
2. Aktorka grająca Śpiącą Królewne może być trochę nijaka.
3. Cały ten wytworzony mroczny świat tak samo jak w Alicji w krainie czarów może po prostu się męczyć i razić w oczy po godzinnie. Kto oglądał Alicję wie o czym mówi.
4. Jolie w tym filmie nie ma głosu jak prawdziwa czarownica !
5. Cały ten film nie ma na nowo opowiedzieć historii Aurory tylko jej historię przez pryzmat czarownicy.. hmmm to dość interesujące jak na 2 godzinny film. może być ciekawie, a może.. czego się spodziewam - być nudno i nijako.
oczywiście to są moje przemyślenia, wy macie prawa do swoich i chętnie je usłyszę.
Na film się wybiorę ;)
a tak nawiasem mówiąc brawo za zwiastun, w dobie cholernych zwiastunów, które zdradzają cholerne zakończenie, najlepsze momenty, sceny walki itp. ten jest bardzo wyrafinowany i ZACHĘCA do obejrzenia filmu. Nie myślałem że doczekam się czasów kiedy zwiastun będzie mnie mocno zniechęcał do projekcji.
Z jednej strony piszesz że zwiastun jest świetny,nic nie zdradza itp.. Z drugiej strony piszesz " Nie myślałem że doczekam się czasów kiedy zwiastun będzie mnie mocno zniechęcał do projekcji. " . To się zdecyduj.
Odemnie masz to: Film rozmachem przebije Avatara,Transformery i wszystkie tego typu filmy. Pamiętaj że najlepszego jeszcze nie pokazali,min. Wojen między królestwami i przemiany Czarownicy w smoka. Angelina jest niesamowita w tej roli. Elle Fanning pasuje mi,choć faktycznie księżniczka,powinna być bardziej "księżniczkowata" :) że się tak wyraże. Scenariusz będzie świetny,bo pisze to ten sam facet co napisał scenariusze do Arkham Asylum i Arkham City. Liczę że będzie to jedna z mocniejszych pozycji w tym roku.
zwiastun tego filmu - świetny, zwiastuny innych filmów zdradzają zakończenie. tyle nie chodziło mi o zwiastun "czarownicy" w 2 części zdania.
dzięki za wypowiedź, zwłaszcza z tym, że skoro to ten facet robi ten film to będzie ok.
po ja chyba jestem jakaś dziwna i po tym całym teledysku do piosenki "once upon a dream" doszłam do wniosku, że Disney chce mi zabrać piękne wspomnienia z dzieciństwa w postaci takiej "śpiącej królewny" jaką znam[y].
Angelina Jolie nie mam bladego pojęcia jak się sprawdzi, w teledysku mnie nie przekonuje zupełnie! tamta czarownica była... kurczę! nie taka :D owszem, miała te kości policzkowe, ten hełmik, ale raczej całość była innego charakteru... a może przesadzam?
o księżniczce Aurorze nie wspomnę, bo smutek jest. ubogo. żeby była jasność - ja bym nie była lepsza, ale ja bym na casting nie poszła, &*%$#@#!
mam nadzieję, że mimo wszystko film zaskoczy pozytywnie. pozostaje czekać, czyż nie?
"1. Chwała Bogu że za film nie wziął się Burton."
Tak, tylko ze dla odmiany za film wzial sie facet, ktory nie jest rezyserem a jedynie scenografem i specjalista od efektow specjalnych. To wrozy zle. Bardzo zle.
pomimo że bardzo lubię Burtona to cytując postacie z south park "ostatnim świeżym filmem Burtona był sok z żuka" ;D to trochę prawda, znając jego twórczość już dziś bym mniej więcej wiedział jak to by wyglądało.
po za tym był scenografem takich rażących po oczach filmów jak alicja i oz... oj znowu pachnie mi zbyt podkolorwanym światem. Ten film ma być w 3D ?
Zgadzam się co do zwiastunu, dużo nie pokazali..ale zainteresowało...kto oglądał bajkę wie co nie co oczekiwać w filmie, także tylko czekać na premierę;)
i mam wielka nadzieję że do końca nie pokażą jak będzie wyglądał w filmie smok, to jedna z wisienek tej produkcji która nie powinna za szybko wycieknąć , uważam że bardzo dobrze dawkują elementy z filmu bez pokazywania wszystkiego.
Bloodmusic dobrze ujęte słowa:) "dawkowanie elementów z filmu" :P takie powinny być zwiastuny, a nie pokaża najlepsze sceny, a potem oglądasz film i nie wiesz czy się śmiać czy płakać...choć wydaje mi się, że prędzej czy później smok i tak będzie miał swą nawet choć 3-sekundową chwilę w którymś zwiastunie...
Wogóle według opisu filmu.. jestem ciekawa jak pokażą Diabolinę jak zmienia się z dobrej dziewczyny w ową Czarownicę i w czasie wojny broniła swej ojczyzny?hmm...ciekawe, według mnie powinni zrobić prequel z Angeliną...osobny cały film o samej zamianię z dobrej w zła... :P co wy na to ;)
Można dyskutować, czy Angelina nadaje się do roli czarownicy, czy nie. Ja mogę osobiście tylko powiedzieć, że Angelina jest świetną aktorką i to w zwiastunach widać. Nie mnie osądzać czy mówi jak czarownica, czy nie. Powiem, że uwielbiam jej głos, mimikę- uśmiech :) Jak kto inny, jak nie Angelina umie się odnaleźć w produkcjach z efektami specjalnymi. Mogę jeszcze dodać, że czekam na tą produkcję tylko i wyłącznie, ze względu na Angelinę Jolie.
A ja obawiam się, że ten film całkowicie zburzy nam całe to piękne wyobrażenie o śpiącej królewnie i zachowywane w sercach obrazy i wspomnienia, a młodemu pokoleniu stworzy efekciarskie podwaliny na przyszłe lata. Tego się boję najbardziej.
Elle Fanning (Aurora) była świetna w Super 8 więc wydaje mi się, że sobie poradzi. Co do reszty mam nadzieję, że nie będzie to samobój jak z Alicją Burtona (choć osobiście mi się podobała). W Once Upon A Time była wolna interpretacja na potrzeby fabuły i wyszła świetnie (to tamta Aurora była fatalna ale nie zepsuła całości). Tutaj Disney musi się postarać, żeby nie zepsuć niczego bo milionów nie będzie.