Czas na miłość

About Time
2013
7,6 205 tys. ocen
7,6 10 1 205180
7,1 44 krytyków
Czas na miłość
powrót do forum filmu Czas na miłość

tylko wydaje mi się że tata powiedział Timowi, że jeśli cofnie się przed narodziny dziecka swojego, to to już nie będzie to samo dziecko i urodzi się inne. No to ok, jak się cofnął wtedy z Kit Kat to jakoś to odwrócił że jednak się nie cofnął, nie wiem jak, ale niech będzie. Ale przecież na samym końcu razem z ojcem przenoszą się do dzieciństwa Tima czyli zanim Timowi urodziła się ta dwójka dzieci, a na końcu to dalej jest Posey i chłopczyk, a nie np. dwóch chłopców albo dwie dziewczynki. Jak oni to zrobili? Jakieś teorie? Czy tylko wpadka w scenariuszu?

ocenił(a) film na 8
Cartner

A) Ojciec mówi, że jeśli nic nie zmienią to prawdopodobnie się nic nie stanie
B) Może to ojciec cofnął się w czasie a Tim się go trzymał tak jak wcześniej Kit Kat Tima i dlatego mogło to przynieść ewentualne konsekwencje tylko w życiu ojca, a nie w życiu Tima? (pokomplikowałam)

JulianneGirl

Właśnie ta wersja b później mi przyszła do głowy i może być całkiem realna. Ta a w sumie też, ale jakoś się do niej nie przekonuję. ;)

ocenił(a) film na 8
Cartner

Właściwie ja nie wiem, która wersja mnie przekonuje, podałam dwie, które uznałam za możliwie realne, ale b chyba bardziej pasuje merytorycznie.

ocenił(a) film na 9
Cartner

Oni cofnęli się do dawnych czasów nic nie zmieniając. Chodzili sobie po plaży o ile dobrze pamiętam. Więc nic się nie zadziało złego.

ocenił(a) film na 7
Cartner

Wiem, że odpowiedź po czasie. Nie zaingerowali w przeszłość. Byli sami na plaży, nikogo wokół. Nie zmienili niczyjego życia, ani na niczyje życie w żaden sposób nie wpłynęli. I chyba dlatego nie było tego tzw "efektu motyla".

Cartner

Zasady przenoszenia się w czasie w tym filmie nie trzymały się kupy. Scenarzyści dopasowywali je do tego co im w danym czasie było potrzebne.