Czas na miłość

About Time
2013
7,6 205 tys. ocen
7,6 10 1 205180
7,1 44 krytyków
Czas na miłość
powrót do forum filmu Czas na miłość

Déjà vu?

ocenił(a) film na 9

"Film opowie historię mężczyzny, który potrafi cofać się w czasie. W trakcie jednej z podróży bohater
poznaje miłość życia. W tej roli McAdams (...)"

ocenił(a) film na 8
agnieszka_161

Zdecydowanie brzmi jak "Zaklęci w czasie".

Lenalee

albo jak Kate i Leopold

LadyMiyuko

tyle że Leopold potrafił przenosić się w przyszłość

LadyMiyuko

Oglądałam większość filmów z McAdams do tej pory i ten film jest podobny do większości z jej udziałem - czyli stylizowanych na lata wcześniejsze/ przenoszeniu w czasie (Married Life, Sherlock Holmes, Midnight in Paris, Time Traveler's Wife) i filmy, w których ona zapomina lub po prostu nie pamięta ukochanego (Time Traveler's Wife, Vow, Notebook). Widać dziewczyna lubi grać w takich filmach. Oby nie zmienili już aktorki bo lubię ją w takich rolach. Tylko jak tak dalej będzie to niedługo może się to znudzić. Ale i tak to będzie super rola jak zawsze zresztą... Tylko główny aktor -Domhnall Gleeson - jakoś mi do Rachel nie pasuje.. Mam nadzieje jeszcze go zmienią..

Malazaa

Od razu skojarzylo mi sie to z z Zakleci w czasie, oby to nie byla powtorka. Rowniez nie pasuje mi obsada glownego bohatera.. jakis chloptas brzydal

guga_buzka

z Harrego Pottera :P

guga_buzka

Mi też się skojarzyło z Zaklętymi w czasie, mam nadzieję, że film będzie na podobnym poziomie :)

elenkaa

podobny poziom oczywiście! ale żeby to nie była powtórka w rozrywki

ocenił(a) film na 8
guga_buzka

a oto trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=9HlW5H2niX4

ocenił(a) film na 7
LadyMiyuko

dokładnie, a Henry z Zaklętych nie miał wpływu na to gdzie i kiedy się przeniesie, tutaj natomiast chłopak może tylko się cofać, ale może decydować o tym kiedy i w którym momencie chce się znaleźć-przynajmniej takie mam wrażenie na podstawie zwiastunu. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. :)

ocenił(a) film na 8
Lenalee

zgadzam się - też o tym samym pomyślałam po przeczytaniu fabuły. A do tego Rachel.

agnieszka_161

No właśnie oglądając trailer miałam tylko jedno skojarzenie - "The Time Traveller's Wife", który btw uwielbiam ;) Ale akurat zwiastun "About Time" średnio mnie zachęcił do obejrzenia filmu.

ocenił(a) film na 10
almost_happy

Dokładnie.Pierwsze skojarzenie-"Zaklęci w Czasie",jeszcze ta sama aktorka Rachel.
Mi w "Zaklętych..." nie podobał się smutek jaki towarzyszył tej historii a tu widzę,że zapowiada się zabawnie ,bardzo mnie to cieszy :D
Taka weselsza wersja - super !
Przy oglądaniu trailera,na pierwszy rzut oka też mnie drażnił dobór aktora , ale potem już w ogóle , myślę ,że pasuje do tej roli. Taka komediowa uroda ;)

ocenił(a) film na 7
agnieszka_161

Ha ha!Nagłówek Deja vu bardzo pasuje do tematu filmu :D a Rachela znów gra w filmie-wariacji na temat czasu.Chyba lubi takie klimat.A Bill Nighy-pewnie jak zawsze- splendid!