Film bardzo mi się podobał. Jest ciekawym połączeniem komedii, sci-fi i dramatu. I wydaje mi się,że w równej proporcji każdego gatunku. Są momenty zabawne (i nie głupkowate), momenty wzruszające, pouczające i ciekawy element podróży w czasie. Któż z nas chociaż raz nie zapragnął cofnąć czasu:)
Historia niebanalna - świeża. Skłania do refleksji - co bym zmienił/a gdyby można było cofnąć czas. Za jaką cenę? Co jest w życiu najważniejsze? Jak najlepiej przeżyć życie.
Bardzo długo czekałam na film który mnie urzeknie, zaczaruje i wzruszy. Czekałam na film któremu bez naciągania będę mogłą postawić 10. Ten film eg mojej opinii zasłużył na to. Znalazłam w nim to czego szukam w tego typu filmach. A do tego przepiękna scenografia, ciekawa obsada ( i oczywiście gra aktorska) i muzyka (Utwory na zabawie sylwestrowej;)). Techniczne wykonanie filmu też w porządku - skłądne i logiczne.
Oczywiście zachęcam do obejrzenia:)
ten był taki se i paskudny aktor zobacz sobie pierwsza czesc Zaklęci w czasie(2009) The Time Traveler's Wife
Zaklęci w czasie lepszy.
Ale ten też nie jest zły ... niby normalny film ale jakoś trzyma widza przed ekranem.
nie no tak ale widząc wczesniej zakleci bardziej jestem za nim :-) tymbardziej ze zakleci bylo poprostu ciekawsze
Oglądałam Zaklęci w czasie - świetny:)
Ale w tamtym było więcej dramatyzmu. Bardzo wzruszające. A ten z dodatkiem dobrego humoru też był niezły. Uwielbiam takie filmy:)
Każdemu podoba się co innego - dlatego ocena filmu jest różna. Mi się podobał - napisałam dlaczego. Takich filmów szukam.
A się uczepiliście urody aktora:D
Piękno pojęcie względne. Moja koleżanka lubi rudych i stwierdziła,że ten aktor to niezłe ciacho.
Mi osobiście odpowiadał ten aktor. Gdyby był wymuskany to całość byłąby przesłodzona. Ona piękna, piękny on, piękna miłość, happy end. Nieeee.;)
Jak dla mnie aktor pasuje.
Wymuskanych gogusi mam dość ... widzę go codziennie w lustrze bueheheheheh :)
Podpisuję się :)
Uwielbiam angielskie filmy a ten film nie dość, że mnie rozbawił to skłonił też do przemyśleń: to, co napisałaś czyli jak najlepiej przeżyć życie :) Poza tym urzekła mnie rodzina Tima i ich wzajemne relacje. Do czegoś takiego dążę :)
a ja dążę nadal żeby ludziska zobaczyli fajniejszą wersje pierwszą ;p Zaklęci w czasie(2009) The Time Traveler's Wife dopiero wtedy stwierdzisz ze ta jest srednia :D
Oglądałam nawet dwa razy :) Też mi się podoba ale zgadzam się z którąś z opinii tutaj, że tam jest historia bardziej dramatyczna, facet nie kontroluje momentu, kiedy przenosi się w czasie i nie wie, gdzie wyląduje. W tym filmie w zasadzie nie podróż w czasie jest dla mnie najciekawsza a właśnie relacje między ludźmi i odkrywanie, co i kto jest ważne/y w życiu. Tak jak powiedział ojciec bohatera - jaki 50-latek rezygnuje z pracy, żeby więcej czasu spędzać z dziećmi?
Do tego tak jak napisałam... uwielbiam angielski humor i taką nonszalancję z pozytywnym znaczeniu tego słowa, zamiast pozerstwa i gdybania, co ludzie powiedzą ;)
Cudowny... pokazujący świetnie przemianę chłopaka w męża, męża w ojca, ojca... w chłopca dla którego ojciec jest całym światem.
Świetny film o przemijaniu, o refleksjach ile moglibyśmy sami zmienić gdyby się tylko dało cofnąć czas i o tym że tak na prawdę żyć trzeba tak jakby każdy dzień naszego życia miał być tym ostatnim. Proste, od wieków niezmienne przesłanie...
ano taka jak między Władcą Pierścieni, a Star Wars :)
Science Fiction (fikcja naukowa) to rodzaj fikcji, która jest osadzona w świecie nowych technologii, postępu cywilizacyjnego, osiągnięć nauki ;)
w "About Time" podróż w czasie nie jest wynikiem korzystania z jakiejkolwiek maszyny czasu, czy czegokolwiek, co możnaby podciągnąć pod "science" :)