Czas na miłość

About Time
2013
7,6 205 tys. ocen
7,6 10 1 205180
7,1 44 krytyków
Czas na miłość
powrót do forum filmu Czas na miłość

podobne filmy

ocenił(a) film na 8

Hej, czy może mi ktoś polecić podobne filmy? Z góry dzięki.

ocenił(a) film na 9
Nitria

Jeśli chodzi o wędrówki w czasie- polecam "Zaklęci w czasie". Może i jest to dramat i niewiele ma wspólnego z tym filmem, ale myślę, że może się spodobać. :)

ocenił(a) film na 8
CasperChase

Dzięki, "Zaklętych w czasie" już widziałam ;) i też mi się podobał.

ocenił(a) film na 3
CasperChase

jak nie ma nic wspólnego to po co polecasz jako podobny?

ocenił(a) film na 9
MistrzSeller

Ma niewiele wspólnego- chodziło mi o tematykę podróży w czasie i główną rolę żeńską- Rachel McAdams. Jednak "Zaklęci w czasie" to dramat, a "Czas na miłość" należy do gatunku komedii i romansu.
A polecam, bo uważam, że to ciekawa pozycja dla osoby, której spodobał się ten film, co, jak widać, było trafne.

ocenił(a) film na 9
Nitria

Może nie podróże w czasie, ale we śnie... Polecam "Kobieta ze snu". Podobnie wielka miłość i podróż między światami żeby móc znaleźć szczęście :-)

Nitria

"Dzień Świstaka" - klasyczny film, który był zapewne inspiracją dla "Czasu na miłość", choć płyną z niego nieco inne wnioski. :)

Nitria

Moze "jumper" ?

Nitria

mi się od razu skojarzył "Efekt motyla"

ocenił(a) film na 7
Nitria

Ja proponuję "Safety not guaranteed" (Na własne ryzyko"). Fajny film - również nawiązujący do tematyki podróży w czasie :)

Nitria

Może "Dom nad jeziorem"?

ocenił(a) film na 8
RING_88

time traveller's wife - raczej dramat, ale historia milosna bardzo ladna :)

Nitria

Hm? Pewnie się powtórzę, ale ja oglądałem filmy gdzie był temat czasu, te co wyżej i : "12,01", "Kod nieśmiertelności", "Wehikuł Czasu", "Looper - Pętla czasu", "Na skraju Jutra", "Next", "Dejavu", "Cudowne Tu i Teraz', "Jak w niebie"- tu może nie czas ale inna rzeczywistość ale bardzo podobny klimat do "Czas na miłość", jeszcze oglądałem kilka ale jakoś nie utkwiły mi tytuły. Może "Kod mniejszości" trochę ciężki, raczej nie odpoczniesz przy nim podobnie jak przy "Looper - Pętla czasu"

ocenił(a) film na 7
Nitria

Źródło też w odrobinę podobnym klimacie - w nim chodzi o podróże duszy i los-fatum-przeznaczenie

ocenił(a) film na 8
Nitria

'Peggy Sue wyszła za mąż'